Sztárcunamival jön Ryan Murphy új sorozata - ELŐZETES!

A Jeffrey Dahmer-széria alkotója Truman Capote életének egyik legfontosabb fejezetét dolgozza fel.

A Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (plusz: Amerikai Horror Story, American Crime Story, Kés/alatt, Glee) alkotója, Ryan Murphy több antológiasorozatot is visz párhuzamosan, az egyik ezek közül a Viszály, amelynek 2017-ben jött ki az első évada. A Bette és Joan a Bette Davis és Joan Crawford közötti ellenségeskedést dolgozta fel, a 2. évad pedig Capote Vs. The Swans címmel érkezik, és most kapott egy előzetest is.

Az új évad középpontjában az elismert író, Truman Capote (Tom Hollander) áll, aki egykor a társadalom legelitebb nőinek bizalmasa volt, akiket "hattyúknak" becézett. A hivatalos szinopszis szerint „Capote-t elbűvölték ezek a doyenek, befurakodott az életükbe, összebarátkozott velük és bizalmasuk lett, hogy aztán végül elárulja őket azzal, hogy megírja életük alig burkolt fikcióját, felfedve legintimebb titkaikat. Amikor az Esquire-ben megjelent egy részlet a könyvből (Answered Prayers), az gyakorlatilag tönkretette a hattyúkkal való kapcsolatát, száműzte őt az előkelő társaságból, amelyet annyira szeretett, és az önpusztítás spiráljába taszította, amelyből végül soha többé nem tudott kilábalni."

A főbb szerepeket olyan színészek alakítják, mint Naomi Watts, Diane Lane, Chloë Sevigny, Calista Flockhart, Demi Moore és Molly Ringwald, míg Hollander mellett a férfi szereplőket Treat Williams , Joe Mantello és Russell Tovey játsszák. A miniszéria Capote 1984-ben bekövetkezett halálával ér véget.

Naomi Watts egyben a sorozat executive producere is. A forgatókönyvet Jon Robin Baitz adaptálta a “Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era” című bestsellerből, a rendező Gus Van Sant, Max Winkler és Jennifer Lynch.

Via: IndieWire