Tényleg jön a Tőrbe ejtve 3!

Hamarosan megkezdődik a forgatás.

A Deadline értesülései szerint Rian Johnson rendező még az idén elkezdi a jelenleg még cím nélküli Tőrbe ejtve 3. részének forgatását, amelyben Daniel Craig színész újra eljátssza Benoit Blanc nyomozó szerepét.

A 2019-ben bemutatott első rész óriási siker lett, a 2022-es Tőrbe ejtve – Az üveghagyma már nem kapott olyan hízelgő kritikákat (itt a Porton is csak 6.1-re értékelték az olvasók, szemben az első film 8.1-es osztályzatával), de generált akkora nézettséget, hogy a Netflixnek megéri trilógiává bővíteni a sorozatot. (A 2019-es eredeti még önálló mozifilm volt, utána vásárolta meg a Netflix a jogokat, így a folytatás már a streamingen debütált.)

Az Agatha Christie munkássága előtt tisztelgő filmeknek három állandó elemük van: a sztárszereplőik - köztük Ana de Armas, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Janelle Monáe, Edward Norton és Kate Hudson -, a csavaros rejtélyeik, és az, hogy egy kívülálló szemével vizsgálják az ultragazdag és kiváltságos emberek világát.

Annyit tehát már most meg lehet kockáztatni, hogy a 3. rész is tele lesz sztárokkal, és abban is a gazdagok fogják megszívni a végén.  A konkrét sztoriról és a szereplőkről nem tudni semmit, de még októberben Johnson azt nyilatkozta, hogy a sztrájk befejezése után a folytatással kapcsolatban is történt előrelépés, mondván:

"Jól haladunk. Nyilvánvalóan nem tudtam dolgozni a sztrájk alatt, de most, hogy vége, teljes erőbedobással belevetettem magam, és így halad a munka. Megvan az alaphelyzet, megvan a helyszín, megvan a film a fejemben. Már csak meg kell írni azt az átkozott dolgot."

Johnson egyébként a Star Wars-os kalandja után annyira rápörgött a krimikre, hogy a két Tőrbe ejtve-film után még fejlesztett egy klasszikus krimisorozatot is a Columbo után szabadon. Ez volt a Poker Face, amit mi is nagyon szerettünk.

Poker Face – Utánozhatatlanul vagány a női Columbo

Érdemes felülni a krimi nosztalgiavonatára Natasha Lyonne-nal és Rian Johnsonnal.

Kritika

 

via: Collider