Új előzetest kapott a Stranger Things 4. évada

Eleven Kaliforniába költözött, és a gimnazisták átlagos életét éli, de persze újra fura dolgok történnek Hawkinsban.

Bejött a rajongók tippje: mivel november 6-a „hivatalosan” is a Stranger Things világnapja (az első évadban ezen a napon tűnt el Will Byers, a sorozat egyik főszereplője), joggal reménykedtek benne, hogy a Netflix a sok teaser után végre egy valódi előzetest is bemutat a 4. évadhoz. Nem csoda, hogy türelmetlenek a nézők, hiszen a 3. évad már két éve lement, a forgatást pedig lassította a koronavírus-járvány, így 2022 nyara előtt aligha kapjuk meg a rekordgyorsasággal kultikussá váló széria folytatását.

Az első teaserből az derült ki, hogy David Harbour Hopper seriffe nem halt meg, hanem Szibéria egyik büntetőtáborában fagyoskodik, a második kedvcsinálóban pedig azt láthattuk (pontosabban hallhattuk), hogy a Millie Bobby Brown által alakított Eleven is egy zárt intézményben sínylődik. Most kiderült, hogy ez a képsor valószínűleg flashback volt, mert az új előzetesben Eleven nem rács mögött látható, hanem egy kaliforniai kisvárosban. A harmadik évad eseményei után ide költöztek el a Byers családdal együtt, és lány most a gimnazisták hétköznapi életét próbálja élni. A Mike-nak írt levelében az állítja, hogy sikerült beilleszkednie, jól érzi magát az új városban, de a képek mást sugallnak. A tavaszi szünetben elvileg találkozni fognak újra, nagy valószínűséggel a sorozat eddigi fő helyszínén, Hawkinsban.

David Harbour egy korábbi interjújában megerősítette, hogy ebben az évadban egyértelműen nagyobb szabású lesz a széria, mind a helyszíneket, mind a sztorit illetően, de az új témák bedobása ellenére már kezd kikristályosodni, hogy hogyan ér majd véget a történet. A színész a saját karakteréről is beszélt, a seriff átváltozását Gandalf feltámadásához hasonlította. Hopper sem lehet ugyanaz, mint aki volt, változnia kell, hogy újjászülethessen.

A Netflix közzétette a negyedik évad epizódcímeit is, illetve Hawkins hivatalos térképét is.

Forrás: Netflix

 

Az epizódok címei:

The Hellfire club
Vecna's Curse
The Monster and the Superhero
Dear Billy
The Nina Project
The Dive
The Massacre at Hawkins Lab
Papa
The Piggyback