Vége a Netflix-uralomnak, küszöbön a Disney+/Hulu-korszak?

A hamarosan egyesülő Hulu-Disney+ páros már most több címmel van jelen a streaming TOP100-ban, mint a Netflix, és a különbség valószínűleg csak nőni fog jövőre.

A Netflix évek óta a streaming szinonimája, és az online tartalomfogyasztás zsinórmértéke. Elvégre jó ideig ez volt az egyetlen ilyen típusú oldal - csakhogy az évek során számos konkurense is megjelent, és most a Netflix egyre inkább veszít a lendületéből. Itt van például a Hulu, „a Netflix vagányabb, pimaszabb és fiatalabb unokatestvére”, ami most

a Disney-vel való egyesülésnek köszönhetően jó úton halad afelé, hogy idővel beelőzze a Netflixet.

A legfrissebb statisztikák szerint ugyanis 2023 harmadik negyedévében a 100 legnépszerűbb streaming cím közül 35 a Disney+ és a Hulu kínálatában szerepelt, szemben a Netflix kínálatával, ahonnan mindössze 29 cím került be a TOP100-ba. A harmadik helyen a Max (leánykori nevén: HBO Max) végzett 18 címmel, míg az Amazon a negyedik 11 címmel.

De nem ez az egyetlen diadala a Hulunak és a Disney-nek. A Disney+ vezetősége jelenleg azon van, hogy kivásárolja a Comcast részesedését a Huluból, és egyedüli tulajdonossá váljon (mint ismeretes, a Hulut 2007-ben közösen alapította meg a The Walt Disney Company, az NBC Universal, a News Corporation és a TimeWarner, de miután a 20th Century Fox felvásárlásával a News Corporation a Disney-hez került, a tulajdonviszonyok is átrendeződtek). Amennyiben ez megvalósul, azzal a Disney+ és a Hulu együttesen 9578 címet tartalmazó kínálata várhatóan felülmúlja a Netflix könyvtárát, amely jelenleg 1000 filmmel és sorozattal kevesebb címet tartalmaz (bár ezek a számok folyamatosan változnak).

 

A Disney+ és a Netflix legnépszerűbb sorozatai: A Mandalóri és a Stranger Things (forrás: Disney+ / Netflix)

 

(via Uproxx)