Végre egy film, amit cefetül várunk a Netflixen

A Hidegvér című krimiben Benicio Del Toro és Alicia Silverstone ered a bűn nyomába.

Grant Singer első nagyjátékfilmjének kiindulópontja a megtévesztés. A neo-noirként maghatározott krimi egy fiatal ingatlanügynök brutális meggyilkolásával indul, az ügyet pedig kemény zsaru kapja, akit Benicio Del Toro alakít. A nyomozás során az egész korábbi világa a feje tetejére áll, mivel rá kell jönnie, hogy itt semmi sem az, aminek látszik.

„Szerettem volna megteremteni a megtévesztés sokrétű érzését, ami a történetmesélés és a szereplők tapasztalatának is része. Ez izgatott igazán.”

- mondta Singer.

Forrás: Netflix

 

Alicia Silverstone alakítja Del Toro feleségét, akit a színész javasolt a szerepre.

„Mindketten úgy éreztük, hogy tökéletes lenne – mondta a rendező – Amikor találkoztunk vele, kiderült, hogy mennyire egyedi és érdekes módon kelti életre a karaktert. Mindig, amikor képernyőn van, van benne valami felvillanyozó. Kettőjük közt is remek a dinamika, hiszen már régóta ismerik egymást.”
Forrás: Netflix

 

Bár a filmet a fincheri sötét rettegés érzése jellemzi, a forgatás kifejezetten szórakoztató volt és jó hangulatban telt. Ez némiképp a kész anyagba is beszivárgott:

„Nem akartam olyasmit készíteni, ami hidegnek és sterilnek tűnik. Valami eleven, lüktető, átélhető és emberi dolgot akartam forgatni, és az volt a szándékom, hogy ellensúlyozzam a feszültséget.”

- mondja Singer, aki szerint

ezt a filmet imádni fogják azok, akik szeretik, ha nem tudják mire fut ki a történet, és imádják a csavaros, zsigeri sztorikat.

A Hidegvér október 6-tól látható a Netflixen.

(via IndieWire, Entertainment)