Végre! Kiderült, mikor jön a Last of Us és a Sárkányok háza új évada

A Trónok harca spin offja már 2024 nyarán folytatódik, Pedro Pascalék posztapokaliptikus pokoljárására viszont 2025-ig kell várni.

Számos sikervárományos HBO-sorozat premieridőpontját jelentette be a csatorna vezérigazgatója, Casey Bloys egy csütörtöki New York-i sajtóeseményen, ahol egyebek között levetítették a jelenlévő újságíróknak a Sárkányok háza 2. évadának új előzetesét is.

 

Forrás: HBO Max

 

A Sárkányok háza 2. évada 2024 nyarán várható. Maga a forgatása már idén, április 11-én megkezdődött a Warner Bros. égisze alá tartozó londoni Leavesden stúdiójában (ugyanott, ahol anno a Harry Potter-filmek is készültek). A forgatásra nem volt hatással sem a WGA-sztrájk (amely május 2-án kezdődött és szeptember 27-ig tartott), sem a SAG-AFTRA sztrájk (amely július 14-én kezdődött), mivel a forgatókönyv már a forgatás megkezdése előtt elkészült. Mivel írók hivatalosan nem dolgozhattak a Sárkányok házán a sztrájk ideje alatt, Ryan Condal, a széria showrunnere produceri minőségében volt jelen a forgatáson, a produkció színészei pedig azért vették fel a munkát, mert nem a SAG-AFTRA-val, hanem a brit Equity szakszervezettel álltak szerződésben.

Az esemény kérdezz-felelek részében Bloys azt is elmondta, hogy a Trónok harca spinoffja, a Hét királyság lovagja sorozat forgatása a tervek szerint elkezdődhet jövő tavasszal, de ez függ a folyamatban lévő SAG-AFTRA sztrájk végkimenetelétől is.

A Last of Us 2. évada valószínűleg csak 2025-ben kerül a képernyőre. Casey Bloys elárulta, hogy a népszerű posztapokaliptikus széria forgatását 2024 elején tudják csak elkezdeni. Az eredeti videójáték atyja, Neil Druckmann és a showrunner Craig Mazin ugyan megírta és leadta az HBO-nak még a WGA-sztrájk kezdete előtti napon az új évad 1. epizódjának forgatókönyvét, a többi rész előkészítése azonban már elakadt az írók munkabeszüntetése miatt (Druckmannék egyébként azt is meglebegtették korábban, hogy további videójátékok is várhatóak még a franchise-hoz).

Forrás: HBO Max

 

A fentieken kívül Bloys elárulta azt is, hogy az Euphoria 3. évada, A Fehér Lótusz 3, évada és Stephen King Az című regényének előzménysorozata, a várva várt Welcome to Derry mind 2025-re tolódott át.

(via Variety & Hollywood Reporter & Faroutmagazine.co.uk)