Reviczky Gábor rákkal küzd

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt prosztatarákkal műtötték.

Reviczky Gábor a Blikknek nyilatkozott betegségéről. A színészt a prosztatarák egy agresszív fajtája támadta meg, decemberben fordult orvoshoz, és a műtéten már túl van. Áttétet nem találtak nála, és úgy tűnik, idejében sikerült elcsípni a betegséget. Most PET CT-re vár, ami után eldől, hogy milyen kezelést kell még kapnia. A kemoterápiát visszautasítja, reméli, elég lesz a sugárkezelés.


Ha hívnak, hogy mehetek PET CT-re, azonnal mennem kell, hiszen ez egy nagyon drága vizsgálat, és nagyon hosszú a várakozási lista. Éppen ezért csak olyan feltétellel tudok most bármilyen munkát elvállalni, hogy ha szólnak, azonnal indulnom kell. A vizsgálat után pedig majd eldől, milyen kezelésre lesz szükség, ezt majd az onkológusok mondják meg. Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés."

Reviczky pozitívan áll a gyógyulás folyamatához, és hangsúlyozza a prosztatavizsgálat fontosságát, erre biztatja minden férfit társát:

Abszolút pozitívan állok hozzá, hiszek a gyógyulásban, mert tudom, hogy csak így sikerülhet, és úgy tűnik, nagyon jó úton haladok. Azt vallom, ha az ember nem pozitív, semmilyen kezelés nem lesz sikeres. De a legfontosabb, hogy minden férfi társamnak üzenem: járjanak ellenőrzésre, mert ha idejében felismerik a betegséget, jó esély van a felépülésre."

(via Blikk)