25 év legjobb kiborulásai a magyar tévében

Az eltelt negyed évszázad bőven szolgált epikus, emlékezetes és persze őrült pillanatokkal. Most az utóbbiakról emlékezünk meg, mert valahogy ezek a sztorik jobban megmaradnak az emberben, mint a szép, egyszerű, szívmelengető happy endek. Tehát akkor jönnek a legdurvább kiakadások, amiből most direkt kihagyom Damu Roland médiatörténelmi alakítását. Tudják, amiben reggel 7 óta pucolja a marhát, amiben 260 kilométert utaztak a cigányok.

Havas Henrik és a csokifasz

 

Rögtön egy kakuktojás, hisz ez valójában soha nem ment le a tévében. Ettől függetlenül kiszivárgott, így nem feledkezhetünk meg róla. Havas Henrik egy vicces, celebes vetélkedő műsor felvételén kelt ki magából, hogy ő nem fog egy pénisz formájú csokoládéval szórakozni.

Nála van egy szint, és az bizony messze a csokifasz alatt vagy fölött van, attól függ, hogy honnan nézzük.

A lényeg, hogy számára vállalhatatlan volt, ezért a vezérlőben ülőknek is kiszólt. Valahol meg lehet érteni, ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy aki ilyen műsorba megy, annak számítania kell mindenre. Csokifaszra is.

 

Paudits Béla a Mokkában

 

Régen, 2006-ban még olyan világot éltünk, amikor sokkal szabadabban lehetett megnyilvánulni a nyilvánosság előtt. Nyilván előfordultak túlkapások, például, ha elkezdett az ember élő adásban, egy reggeli műsorban g.ciládázni. Ezt tette Paudits Béla, aki teljesen jogosan kiakadt azon, hogy az újságok szerint  az eltitkolt gyerekei nem is tartják vele a kapcsolatot. Ebben a sztoriban az a szép, hogy Paudits Béla régi újságcikkekkel példálózva mutatta meg, hogy nincsenek eltitkolt gyerekei, akikkel amúgy meg napi kapcsolatban van. Jó, ezt lereagálhatta volna egy kicsit konyhakészebb formában is, de lássuk be, hogy ez sokkal őszintébb volt, mint kamujófejkedve, magát mentegetve, senkit meg nem bántva, teljesen szelíden és visszafogottan annyit mondani, hogy jaj kérem, ezek fake news koholmányok.

Puzsér a Csillag születikben

 

Lehet azon vitatkozni, hogy Puzsér a Csillag születik előtt is az a Puzsér volt-e, akit ma Puzsérként ismerünk, de tény, hogy ez a műsor adta meg neki azt az ismertséget, ami azóta is töretlenül tart. Itt hangzottak el olyan mondatok tőle, amiket addig, de azóta sem lehet hallani kereskedelmi tévéműsorban. Egyrészt a hangnem, a beleélés, az indulatosság és természetesen a választékos, emelt szintű lecseszés egyvelege adott egy olyan brutális egyveleget, amit lehetetlenség elfelejteni.

Mi ez a pusztító alpáriság?

- tette fel a költői kérdést. És hát nem is lehetne ennél pontosabban megfogalmazni azt, ami néha tényleg lemegy, lement egy-egy tehetségkutató showműsorban. Hisz lehet valami esetlenül vicces, de lehet valami olyan értékelhetetlen foshalom, amire aztán tényleg nincsenek szép szavak. Persze, lehet azt mondani, hogy az ilyen nyers megnyilvánulásokkal megalázzák szegény szerencsétlen versenyzőt, de néha nem árt, ha valaki szembesíti az ilyen „tehetségeket” a brutális tehetségtelenségükkel, ami semmilyen szinten sem szórakoztató, értéket meg aztán egyáltalán nem képvisel.

 

VV Aurelio, a pók és a nagy győzelem

 

Aurelióról a legtöbb embernek az ominózus helikopterezés van meg. Pedig szerintem két sokkal epikebb pillanat is fűződik a nevéhez. Az egyik ilyen még a szériájának a legelején történt. Nyilván nem emlékszik rá mindenki, de volt a villában egy fura fiú, Simon, aki a hosszú (gusztustalan) lábkörmével, és erősen túltolt sztereotip bölcsész megjelenésével és jellemével sokkolt mindenkit. Simon fogott egy pókot, majd azzal kergette Aureliót, aki szabályosan sírógörcsöt kapott, mivel retteg a pókoktól.

Ennél kedvesebb „kiboruáls” volt az, amikor megnyerte a Való Világot. Akkor ugyanis örömében őrjöngött, de úgy, hogy megköszönte nagyjából minden bútordarabnak a villában, hogy ő lett a VV6 győztese. Messze jobb volt ez, mint az az örömtánc, amit Alekosz lenyomott Jerzy háta mögött, amikor kiderült, hogy ő nyert. Aurelio ezzel szemben megköszönte a villa minden helységének, hogy ott lehetett, ahol megannyi felejthetetlen pillanatot élt át. "Hát szétverem a berendezést és majd kifizetem" - mondta, majd még tombolva ordította, hogy

Végre van életem! Megcsináltam!

 

 

Nyilván ez egy nagyon szűk lista, mert kisebb-nagyobb kiborulásokból volt azért bőven. Az X-faktor is termelt ilyet bőven, de ezekre alig emlékszik az ember, míg a fent felsoroltak örökre mély nyomot hagytak.