A Stranger Things seriffje pletykált egy kicsit a 2. évadról

David Harbour már olvasta a forgatókönyvet, az új részek egy évvel a túlvilági események után játszódnak.

A Netflix Stranger Things sorozata az egyik legjobb tévés produkció volt 2016-ban, nem csoda, hogy idén már a folytatás készül hozzá. David Harbour, aki Hopper seriffet alakította az első évadban, és aki a folytatásban is visszatér, a Vanity Fairnek adott interjújában spoilerezett arról, mire számíthatnak majd a Spielberg-filmek stílusában leforgatott horrorisztikus történet rajongói.

Forrás: Netflix

Harbournak nagyon bejött a forgatókönyv, mivel állítása szerint az új évad teljesen más világot fog bemutatni, mint a korábbi részek. A már ismert és megszeretett régi karakterek új utakra lépnek majd, és egy másfajta misztikum fogja megkeseríteni az életüket. Ez persze csupa semmitmondó maszlag, de a 41 éves színész azért némi konkrétumot is megemlített:

Az új évad egy évvel az első után játszódik. Ezalatt több olyan fontos dolog is történt, mint amilyen Will visszatérése volt. A kisvárosban sokan tudják, mi történt, másoknak viszont sejtelmük sincs róla, és ebből sok konfliktus fog kerekedni.

A sorozat új évada ezek szerint tehát valóban egy nagyon érdekes dilemmát fog körbejárni, amit a hasonló témájú mozifilmek sosem mutatnak meg a nagy leszámolás, a happy end és a stáblista után:

hogyan változott meg egy csapat kissrác élete azután, hogy megmentették a világot?

Kedvezményt kapnak a boltban a csoki árából, hiszen ha ők nincsenek, már a boltost is felvágta volna valami túlvilági szörny? Vagy lehet, hogy még mindig fura csodabogárként néz rájuk a fél suli? És ha az iskolaigazgató kirúgja Willt, mert szerinte a fiúnak kényszerképzetei vannak és csak lógni akart a dimenzióközi szörny meséjével? Mi van, ha Will anyjánál kopogtat a gyámügy, mert a szomszédok csak annyit láttak, hogy baltával a kezében rohangál? És Hopper seriffet vajon mennyire viselte meg a túlvilági akciózás? Vajon ő is megzakkan, mint Will anyja? Nyugdíjazzák, és alkesz ufóhívő lesz belőle, aki egy rakás Hihetetlen magazinba temetkezve mindenféle összeesküvés-elméletekben kezd hinni? Csak ezeknek a körüljárásából kisülhetne egy jó kis második évad!

A fenti találgatások mellett az viszont már betonbiztos, hogy mi lesz a címe az új epizódoknak. Ezek között olyan titokzatos is akad, mint A halálból visszatért fiúA titkos szoba, A vihar, A palota vagy Az elveszett testvér. Korábban pletykáltak arról is produkcióközeli források, hogy az új évad még sötétebb és misztikusabb lesz az elsőnél. (via Geektyrant)