Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti mozgóképes szórakozáshoz.

Alfa - Viasat3, december 15. csütörtök, 21h

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára…

 

Invázió - RTL HÁROM, december 15. csütörtök, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

A sárkány csókja - Moziverzum, december 15. csütörtök, 21h

Liu Jian-t (Jet Li), a kínai kormány egyik legkiválóbb titkos-ügynökét Párizsba küldik, hogy Jean-Pierre Richard francia rendőrfelügyelővel együttműködve letartóztassanak egy kínai drogbárót. Az akció azonban kudarcot vall, és a becstelen gallok Liu-t vádolják azzal, hogy megölte a drogbárót. Az ügynök hamar rájön, nem tehet mást, meg kell oltalmaznia Jessica-t (Bridget Fonda), az egyetlen szemtanút, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. A szokatlan párosnak azonban nincs könnyű dolga az utánuk küldött bérgyilkosokkal...

 

A mágus - Filmcafe, december 15. csütörtök, 21h

Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a herceg érdeklődése megszállottsággá válik. Uhl, a város főfelügyelője (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, december 15. csütörtök, 21h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

A hipnotizőr - M5, december 15. csütörtök, 22.25h

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún. Egy megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is lassan fény derül. Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma.

 

Fulladás - Viasat Film, december 15. csütörtök, 22.50h

A Cole vezette öttagú banda, köztük Stillman százmillió dollárral könnyíti meg a Las Vegas-i Luxor kaszinót. Négyet sittre vágnak, de évek múltán sikerül megszökniük a szigorúan őrzött börtönből. Az ötödik bandatag, Bishop a múltjának hátat fordítva egy sivatagi kisváros seriffje lett. Azonban a városkában felbukkannak a szökevények, a seriff hajdani cimborái, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy visszaszerezzék részüket a milliós szajréból.

 

London Boulevard - Paramount Network, december 15. csütörtök, 22.50h

Mitchell épp most szabadul a fegyházból, ahol az utóbbi három évet töltötte, a bejáratnál régi jóbarátja és bűntársa, Billy fogadja. London legrettegettebb emberének tiszteletére rendezett partira a keleti rész összes bűnözője meghívást kapott, ám Mitchell megváltozott a börtönévek alatt. Nem vágyik másra, mint egy tisztességes munkára, ami mellett nem kell aggódnia, hogy visszakerül a rácsok mögé. Sikerül is állást szereznie magának egy gyönyörű és híres színésznő testőreként, ám a londoni alvilág egyik vezetőjének más tervei vannak vele.

 

Anakonda - AXN, december 15. csütörtök, 22.50h

Terri Flores (Jennifer Lopez) és kis csapata a brazíliai őserdőbe érkezik, hogy dokumentumfilmet készítsenek egy titokzatos indián törzsről. Csatlakozik hozzájuk egy magányos vadász, Paul Sarone (John Voigt), aki karizmájának köszönhetően hamarosan átveszi az expedíció irányítását. Vezetésével egyre mélyebbre hatolnak az őserdő sűrűjébe, mire a filmesek rádöbbennek, hogy Sarone csapdába csalta őket. A megszállott vadászt ugyanis egyetlen cél hajtja: megtalálni és foglyul ejteni a folyó gyilkos urát, a 16 méteres anakondát.

 

A barlang - AMC, december 15. csütörtök, 22.55h

Egy román kutatócsoport a rengeteg mélyén XIII. századi apátság romjaira bukkan. Hamarosan kiderül, hogy az apátság hatalmas földalatti barlangrendszer fölé épült. A helybeli biológusok szerint a barlang egy ismeretlen ökoszisztémát rejt. A kutatók segítségül hívnak egy csapat amerikai barlangászt, hogy kiderítsék, mi lakik a mélyben. Jack és fivére Tyler, a két adrenalinfüggő specialista, a világ legkiválóbb búvárjaival lát hozzá a felderítéshez. Azonban amit a barlang mélyén találnak, nem egyszerű ökoszisztéma, hanem egy ismeretlen új faj.

 

Lavinacápa - Film Mánia, december 15. csütörtök, 22.55h

A homokcápa (Sand sharks), a mocsári cápa (Swamp shark) és a tornádócápa (Sharknado) után már meg sem lepődünk, hogy az alapvetően vízi közegben felbukkanó ragadozó egy újabb szokatlan helyszínen szedi áldozatait: az óriási prehisztorikus korból származó cápa ugyanis egy apró hegyi településen évente megrendezett bikinis ( a kötelező kellékek természetesen most sem maradhatnak el ) sífesztiválon terrorizálja a fagypont alatti hőmérséklet ellenére meglehetősen alul öltözött fiatalokat. 

 

Sleepers - Pokoli lecke - Filmcafe, december 15. csütörtök, 23.05h

Négy vagány New York-i srác ostoba csínyével egy ember halálát okozza. A fiúk javítóintézetbe kerülnek, ahol aztán nap mint nap a poklok poklát élik át: őreik szadista parancsnokuk vezetésével megalázzák, megkínozzák, sőt megbecstelenítik őket. Aztán évek hosszú sora telik el, de az egykori srácok érett, komoly férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a történtektől. Furcsa ügy kapcsán találkoznak: kettőjük bíróság elé kerül, mert felismerték és megölték egykori fő kínzójukat. A másik két barát _ az egyik újságíró, a másik ügyész _ komoly problémával néz farkasszemet: hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén és két társuk megmeneküljön. Ezzel talán ők is túljuthatnak lelkileg a történteken.

 

Végeredmény - RTL KETTŐ, december 15. csütörtök, 23.15h

Az egykori katona, Michael Knox (Dave Bautista) és unokahúga, Danni (Lara Peake) 35 ezer emberrel együtt bennreked egy stadionban, amikor a háborús bűnős, Arkady Belav (Ray Stevenson) és kommandója elfoglalja. Arkady a testvérét, Dimitrit (Pierce Brosnan) keresi, aki húsz évvel ezelőtt elárulta, és külföldi segítséggel nyomtalanul eltűnt. Időközben azonban kiderült, hogy Dimitri él, és új arcot plasztikáztatott magának. Arkady követeli, hogy Dimitri adja fel magát a mérkőzés végéig. Csakhogy Knox a tömegben elveszett unokahúgát keresve rájön, hogy terroristák foglalták el a stadiont...