Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfői filmzsákból ezeket loptuk kii.

Halhatatlanok - AMC, május 13. hétfő, 20h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

A hódkóros - Film4, május 13. hétfő, 20h

Walter Black, a valaha szebb napokat látott játékgyár-igazgató tökéletesen elveszítette a kapcsolatot a külvilággal. Teljesen magába zárkózik, és már a családjával se nagyon kommunikál. Aggódó feleségével már végigvették az összes terápiát és csodaszert, hogy kirántsák őt a depresszióból, de szemlátomást semmi sem segít. Aztán egy nap Walter egy hódot formáló kézi bábot talál a szemétben, melyet a karjára húzva hirtelenjében minden megváltozik. A férfit mintha kicserélték volna, az üzletben újra sziporkázik, környezetében mindenkit elbűvöl, a Hódból pedig országos szenzáció lesz. A gond csupán az, hogy maga Walter eltűnni látszik a Hód árnyékában.

 

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - Film+, május 13. hétfő, 21h

Allan Trumbull (Morgan Freeman), az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet gyanúsítottja nem más, mint az elnök biztonsági főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök megszökik, hogy kiderítse, kik állnak a merénylet hátterében és mire készülnek. Egyedül apjára, Clayre (Nick Nolte) számíthat, akit hosszú évek óta nem látott. Hamarosan rájön, hogy a játszma már nem csak a hírnevéről, és az elnök életéről szól, hanem az egész ország jövője a tét.

 

Ufóvadászok - Paramount Network, május 13. hétfő, 21h

Denise nyolc éves volt, amikor elvesztette édesapját. A tinédzser lánynak meggyőződése, hogy az apja nem meghalt, hanem elrabolták az ufók. A rebellis tini egyedül áll elképzelésével, ám hamarosan segítséget kap egy ufótársaságtól.

 

Érkezés - RTL HÁROM, május 13. hétfő, 21h

Titokzatos űrhajók jelennek meg világszerte, és a Föld lakossága rettegéssel figyeli a fejleményeket. Mielőtt végleg kitörne a káosz, a vezető államok kialakítanak egy elit csapatot Louise Banks nyelvész (Amy Adams) és Ian Donelly matematikus (Jeremy Renner) vezetésével, hogy kiderítsék, mi a szándékuk az idegeneknek, illetve, hogy veszélyt jelentenek-e az emberiségre. A két tudós hamarosan rájön, hogy az Abott és Costellóra keresztelt idegen páros képes írásban kommunikálni az emberi nyelvvel. Ám ahogy Louise egyre jobban elsajátítja az idegenek nyelvét, egyre több és élénkebb emlékképek villannak be saját magáról, olyan pillanatokról, melyek a jövőben történnek meg.

 

Fulladás - Viasat Film, május 13. hétfő, 21h

A Cole vezette öttagú banda, köztük Stillman százmillió dollárral könnyíti meg a Las Vegas-i Luxor kaszinót. Négyet sittre vágnak, de évek múltán sikerül megszökniük a szigorúan őrzött börtönből. Az ötödik bandatag, Bishop a múltjának hátat fordítva egy sivatagi kisváros seriffje lett. Azonban a városkában felbukkannak a szökevények, a seriff hajdani cimborái, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy visszaszerezzék részüket a milliós szajréból.

 

007 Nincs idő meghalni - Mozi+, május 13. hétfő, 21h

James Bond a nyugdíjasok gondtalan életét éli Jamaicán, miután "letette a fegyvert". Az idilli mindennapoknak azonban vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, Felix Leiter, aki egy új, minden eddiginél veszélyesebb küldetésben kéri Bond segítségét. Az egykori 007-es ezért újra felölti az öltönyt, hogy egy olyan bűnöző nyomába eredjen, aki egy, az egész emberiségre veszélyes technológia birtokában van. Bond-nak ehhez régi ismerősei, esetenként akár egykori ellenségei segítségét is igénybe kell vennie, miközben korábbi kedvese, Madeleine is ismét feltűnik ügynökünk életében. A nő jelenlétével az ügy személyessé válik Bond számára, aki kész mindenkin átgázolni, hogy megmentse élete szerelmét, és annak gyermekét.

 

Fantomas - Film Mánia, május 13. hétfő, 21h

Fantomas (Jean Marais), az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Vihar előtt - Viasat3, május 13. hétfő, 22h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete. A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni "Serenity" névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban. Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….

 

Mad Max - Filmcafe, május 13. hétfő, 22.40h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Holtak hajnala - AMC, május 13. hétfő, 22.55h

Miért és hol kezdődött, senki sem tudja. Akármi és akárhogy is történt, a világ egyik napról a másikra szürreális rémálommá vált, az emberiséget felfoghatatlan halálos kór támadta meg _ és a holtak nem maradnak holtak. Zombik vadásznak a túlélőkre, az étvágyuk kielégíthetetlen. Miután sikerül elmenekülnie otthonából, Ana maroknyi túlélővel találkozik: a fekete zsaruval, a szerény eladóval, a dörzsölt nehézfiúval, és ennek terhes feleségével. Az alkalmi csapat a modern kor erődítményében, az elhagyatott bevásárlóközpontban remél menedéket találni.

 

Az ördögűző: A kezdet - Film Mánia, május 13. hétfő, 23h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.

 

Robotzsaru 2. - Viasat Film, május 13. hétfő, 23.10h

A történet Detroitban játszódik, ahol a bércsökkentés miatt épp általános rendőrsztrájk zajlik. Az események fő mozgatója az a hidegvérű iparmágnás, aki szeretné az egész várost a csőd szélére sodorni, aztán teljes egészében bekebelezni. A helyi kábítószermaffia főnökével szövetkezve szeretnék a Robotzsarut is eltörölni a föld színéről. A Robotzsaru félig ember félig gép teremtmény, aki programozóinak legnagyobb igyekezete ellenére is gyengéd érzelmekkel bír. Nem is sejti, hogy egy laboratóriumban már dolgoznak egy erősebb és megbízhatóbb változatán, amely ha elkészül, az ő végét jelentheti.

 

Invázó - Film+, május 13. hétfő, 23.25h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, május 13. hétfő, 23.45h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.