Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha nem fárasztanád magad péntek este semmivel, akkor nézz tévét, itt vannak hozzá a legjobb filmek!

Aranyoskám - Viasat2, június 3. péntek, 20h

Michael Dorsey színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaels-ként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba, aki azonban Dorothy-t a legjobb barátnőjének tekinti.

 

Vakszerencse - Paramount Network, június 3. péntek, 20h

A meggazdagodás egyik sajátos módja az internetes szerencsejáték. Ennél már csak az internetes hazárjáték üzemeltetése nyereségesebb. A milliárdos Ivan Block rámenős és veszedelmes fickó, aki Costa Ricáról irányítja a szerencsejáték vállalkozását, és mindenre képes, hogy minden buliból nyertesen kerüljön ki. Ebben a legfőbb segítője, a hűséges cégvezetője, Rebecca. Ám feltűnik a színen a princetoni egyetemista és szerencsejátékos Richie, aki úgy érzi, hogy átverték, és most szembe akar nézni Blockkal.

 

Nicholas Nickleby - Duna Tv, június 3. péntek, 20.45h

A családfő halálával vége a Nickleby család kényelmes életének. A família elszegényedik, és a kilátástalan helyzetben az anya néhai férje bátyjához fordul segítségért. Ralph bácsi azonban elszakítja az asszonyt gyerekeitől. Nicholas egy észak-angliai iskolába kerül, ahol a kegyetlen Mr. Squeers és felesége terrorizálja a diákokat. Eközben Ralph bácsi Nicholas szép nővérét arra használja, hogy a befektetőit befolyásolja vele. Egy nap Nicholas társával, Smike-kal megszökik az iskolából. Úton London felé találkoznak egy színtársulattal... A film Charles Dickens azonos című regényéből készült.

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - Viasat3, június 3. péntek, 21h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Az aranyember - M5, június 3. péntek, 21h

Ali Csorbadzsi, a szultán volt bizalmasa egy dunai hajóval menekül volt pártfogója elől. Mielőtt öngyilkos lenne, megkéri a kapitányt, hogy lányát, a szépséges Tímeát vigye el egy biztonságos helyre, Brazovicsékhoz, akik távoli rokonai. Tímár Mihály teljesíti az aggódó apa kérését, de Tímea nem talál igazi otthonra Brazovicséknál. Valójában szinte cselédként tartják Brazovics Athalie mellett, és ez még csak a kezdete a megpróbáltatásoknak… Jókai Mór csodálatos regényének adaptációja Gertler Viktor rendezésében.

 

Gravitáció - AXN, június 3. péntek, 21h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

 

Tuti terv - Filmbox, június 3. péntek, 21h

Kevin (Ryan Reynolds), Samantha (Kristin Booth) és Rob (Joris Jarsky) elméletben olyan terveket dolgoznak ki, amelyek segítségével a leglehetetlenebb rablásokat is végre lehet hajtani. Mindezt csak képzeletben teszik, a valóságban nem kívánják felhasználni. Minden megváltozik azonban, amikor Leo (David Suchet), a brit gengszter egyik ilyen tervüket felhasználja egy sikeres gyémántrabláshoz, majd megzsarolja a csapatot azzal a céllal, hogy egy újabb 20 millió dolláros akcióban segédkezzenek neki.

 

Kill Bill - Paramount Network, június 3. péntek, 22h

"A menyasszony" (Uma Thurman) egyszer része volt egy csoportnak. Ezt a csoportot nem mások, mint a világ legjobb női bérgyilkosai alkotják. Azonban a csapat vezetője, Bill és a többi csapattag "A menyasszony" ellen fordultak, és kitették a csapatból. Négy évvel később "A menyasszony" kómából ébred egy kórházban, és bosszút fogad egykori társai ellen. A megszokott narrációtól eltérően a Kill Bill fejezetenként meséli el a történetet.

 

Howards End - Szellem a házban - Duna Tv, június 3. péntek, 23.03h

Három egymástól különböző társadalmi réteg nagy találkozása a századforduló Angliájában nem egy könnyű játszma az élet sakktábláján. Egy ódon angol kúria repkénnyel befutott falai között különös események zajlanak. A zavartalannak tűnő nyugalom csak látszólagos. Két család sorsa fonódik össze olyan kuszán, hogy lassacskán már senki nem ismeri ki magát benne. Szerelem, csalódás, hiú vágyak és hazug remények kötik őket össze eltéphetetlenül. A magukat arisztokratának valló viktoriánus kapitalista Wilcox család, akiknek a pénz a mindenük, a felvilágosult, humanista Schlegel család és a megélhetésért küzdő Bast család harca jelenik meg kíméletlenül. A Schlegel nővérek megpróbálják letörni a Wilcoxok büszkeségét és rávenni őket, hogy segítsék a Bast családot. E. M. Forster regénye nyomán Ruth Prawer Jhabvala

 

A belleville-i zsaru - RTL Klub, június 3. péntek, 23.10h

Baaba zsaru Belleville-ben, Párizs vibráló, multikulturális negyedében, ahol barátnője legnagyobb döbbenetére egész eddigi életét töltötte. A lány régóta próbálja rávenni, hogy továbblépjen vele, messze Belleville-től... és a férfi anyjától. Egy éjszaka Baaba gyerekkori barátját, Rolandot a szeme láttára lövik agyon. Annak reményében, hogy megtalálja barátja gyilkosát, Baaba Roland helyére lép összekötő tisztként a Francia Konzulátuson Miamiban.
Baaba azonban minden lében kanál édesanyja kíséretében költözik Floridába, ahol összeáll Ricardóval, az örökké morcos zsaruval, akit azért rendeltek mellé, hogy helyi idegenvezetője legyen. A dinamikus duó beleveti magát a nyomozásba...