Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha tévézéssel töltenéd a hétvége első napját.

Rocksuli - AMC, május 11. szombat, 9.30h

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. S ha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, miután több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Szerencsére mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint lopni a napot.

 

Egy gyilkos agya - Film Mánia, május 11. szombat, 9.35h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Marslakó a mostohám - Filmcafe, május 11. szombat, 10.05h

Az ábrándozó csillagász, Steven Mills (Dan Aykroyd) felfedezi, hogy bolygónkon egy földönkívüli rejtőzködik, a mennyei formájú Celeste (Kim Basinger). Természetesen azonnal nekilát, hogy közelebbről is alaposan kivizsgálja az esetet, s szerencséjére a szépséges idegen is kíváncsi néhány dologra. Sok mindent meg kell tudniuk egymástól: Dr. Mills a távoli bolygó misztikus és tudományos titkait szeretné kideríteni, Celeste viszont még mindig nem tudja, hogyan kell csókolózni. Hamarosan kozmikus szerelem szövődik közöttük, ám a tudós kamaszlánya nem örül a különös mostohának.

 

Családi vakáció - Film+, május 11. szombat, 10.55h

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük. Erre biztosíték a főszereplő komikus-zseni, Chevy Chase.

 

Fűre lépni szabad - Magyar Mozi TV, május 11. szombat, 11.30h

Kéri elvtárs egy tévéinterjúban megígéri Kárász bácsinak, hogy ha népes családjával együtt nem sikerül lakáshoz jutnia, beköltözhet az ő pasaréti villájába. Kárászék persze nem kapnak lakást, így egy szép napon valóban beállítanak Kériékhez.

 

Ezek a fiatalok - Duna World, május 11. szombat, 11.30h

A film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik _ mint minden időszak felnövekvő generációja _ a pályaválasztás felelősségével, nemzedéki problémákkal, a szerelem zsongító érzésével és nem utolsó sorban az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A filmben 12 eredeti, kitűnő táncdal csendül fel a közismert és népszerű Illés és Metro zenekar, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Szörényi Levente, és Sztevanovity Zorán előadásában. A film fiataloknak, fiatalokról szól és fiatalok játsszák. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülök, meg nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót.…

 

A szövetség - Moziverzum, május 11. szombat, 12.15h

A Fantom néven ismert álarcos őrült szabotázsakciót tervez a világ vezetőinek konferenciája ellen: egy dominó-elven alapuló robbantás-sorozatot készül útjára indítani, amely a tengerbe süllyesztené az egész várost. Allan Quatermain, a világhírű kalandor egy olyan csapatot hoz létre a terrortámadás meghiúsítására, amelynek minden egyes tagja szuperhős. A Szövetségnek tehát 90 óra áll rendelkezésére, hogy megmentse a világot...

 

Az Almanach projekt - VIASAT FILM, május 11. szombat, 13h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

Mr. Majestyk - Duna Televízió, május 11. szombat, 13.45h

Vince Majestyk, a keménykötésű coloradói dinnyetermelő farmer, aki mellesleg vietnami veterán, nem hagyja magát, amikor a helyi maffia embere, Kopas arra akarja kényszeríteni, hogy tapasztalt mexikói munkások helyett az általuk küldött semmirekellő részegekkel takarítsa be a termését, amitől a megélhetése függ. Amikor Kopas feljelentése nyomán Majestyket letartóztatja a rendőrség, a fogdában találkozik a bérgyilkos Frank Rendával. A foglyok átszállítása közben Renda társai megtámadják a buszt, Majestyk azonban magához ragadja a kezdeményezést, hogy időben visszaérjen földjéhez befejezni a termés betakarítását.

 

10 dolog, amit utálok benned - SuperTV2, május 11. szombat, 13.45h

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. A csöppet sem szent cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Katet. A terv nem egyszerű, de végrehajtása sokkal bonyolultabb. Újabb szerelmes ifjoncok kerülnek elő, a párok kicsit átrendeződnek, senki nem ért semmit és végül hátha mindenki rátalál arra, akit megérdemel.

 

Macska-jaj - AMC, május 11. szombat, 14.05h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - Mozi+, május 11. szombat, 14.10h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...

 

A hobbit - Váratlan utazás - TV2, május 11. szombat, 14.15h

Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét - Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.

 

Nyugati nyaralás - Moziverzum, május 11. szombat, 14.25h

Magyarország a '80-as évek derekán. Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani _ még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri hirtelen megvilágosodik: kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját. A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a "kölcsönvett" autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

 

Bazi rossz Valentin-nap - SuperTV2, május 11. szombat, 15.50h

A manhattani virágbolt tulajdonos, Genevieve Gernier sajátos és szigorú randiszabályokat követ: összesen öt alkalommal találkozik egy férfival, hogy elkerülje az esetleg kialakuló kötődést, s így a csalódást és a fájdalmat. Amikor jóképű, kedves Greg Gatlin megveszi a közeli éttermet, azonnal megtetszenek egymásnak. Találkozni kezdenek, és az ötödik randevú után Genevieve úgy érzi, mégsem jó a maga kreálta szabály. Lehet, hogy felül kéne írnia szerelmi filozófiáját?

 

A gömb - Filmcafe, május 11. szombat, 16.20h

A Csendes-óceán mélyén egy ismeretlen eredetű, 300 éves űrhajót találnak. Négy fős tudóscsapatot küldenek le a víz mélyére, hogy kiderítsék, van-e élet a hajón. Amikor leereszkednek a mélységbe, egy hatalmas fémgömbre bukkannak, amiről hamarosan kiderül, hogy a jövőben, 2048-ban készült Amerikában. A tudósok behatolnak az űrhajóba, ám nem is sejtik, mi vár rájuk, ahogy azt sem, milyen emberként térnek majd vissza _ ha egyáltalán visszatérnek.

 

Híd Terabithia földjére - Paramount Network, május 11. szombat, 16.45h

A Híd Terabithia földjére egy fantasy-kalandfilm, a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény producerei által, és a híres Newbery-díj nyertes novella alapján készült. A film fő témái a barátság, család és a képzelet ereje.

 

Kardhal - AMC, május 11. szombat, 16.45h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, a cyberspace. Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Pszichoszingli - VIASAT FILM, május 11. szombat, 17.05h

Mavis Gary egykor a kisvárosi gimnázium szépségkirálynője volt. Később lányregények írására adta a fejét. Miközben a könyveivel sikert sikerre halmozott, a házassága tönkrement. A válása után a harminchét éves szépasszony visszatér a minnessotai szülővárosába, hogy újraélje dicsőséges napjait, és meghódítsa egykori szerelmét. A férfi azonban boldog házasságban él, és egy újszülött kislánya van. Viszont Mavis találkozik egy másik régi osztálytársával, akitől mindig egy világ választotta el. Különös barátság alakul ki kettejük között.

 

Mindenütt nő - SuperTV2, május 11. szombat, 17.45h

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey), aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó hírt és ami még fontosabb, vőlegénye megérkezése előtt, a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni. Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, hozzáment első szerelméhez, egy borostás, neveletlen, sörvedelő sráchoz...