Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Rossz az idő? Irány a kanapé!

Tibor vagyok, de hódítani akarok - RTL HÁROM, november 5. vasárnap, 8.45h

Tibor (Fancsikai Péter) két barátjával az iskolai évzárón egy számítógépen éppen Lady Sandra (Gregor Bernadett) weboldalát nézi, amikor az iskolarádióból megtudja, hogy meghúzták töriből. Ezzel lőttek a horvátországi nyaralásnak, bulizásnak és a csajozásnak. Helyette irány a balatonfüredi Flamingó Hotel, apja vállalatának üdülője, és felkészülés a pótvizsgára. Az egykori szocreál üdülőre rá se lehet ismerni, csak az őt fogadó ismerős arcok, Józsi (Egri Bálint), a gyermekkori barát, Kata (Gáspár Kata), Tunyogi gondnok (Cserna Antal) lánya, és a jóságos Rózsi néni (Molnár Piroska) emlékeztet még a régi időkre. Már minden a világvége eljövetelét vetíti előre, amikor titokzatos szépség érkezik a hotelbe. Tibor, Lady Sandrát, álmai nőjét véli felfedezni a gyönyörű nőben.

 

Spárta a köbön - Film+, november 5. vasárnap, 12h

A (film)történelem ismétli önmagát. Alig egy esztendővel azután, hogy Leonidasz spártai király háromszáz katonájával a Thermopülai-szorosnál megállította Xerxész hadát, a perzsák újra beindulnak. Az új életre kelt spártai király megint bazi nagy dobásra készül a szorosnál. Egy szál bőrgatyában és csuklyával indul a tizenhárom embere élén, hogy megvédje honát. A nagy kaland során számos ismerős ismeretlennel találkoznak, a Szellemlovastól kezdve a Pókemberig, a Transformerektől a púpos Paris Hiltonig. A vígjáték az elmúlt évek szuperfilmjeit parodizálja.

 

Rendőrakadémia - Viasat6, november 5. vasárnap, 12.25h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor egy nő kerül a polgármesteri székbe. Így most, amikor a polgármesterasszony hatására a Rendőrakadémia, nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül, mindenki előtt kitárja kapuit, szeretnivaló, örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy ami rossz csak megtörténhet, az meg is történik a két osztálytárssal: Karen Thompsonnal és Moses Hightowerrel. A kiképzőszemélyzet, élükön Callahan őrmesterrel és a ravasz Harrisszal, mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

Pókember 2. - Filmcafe, november 5. vasárnap, 13.10h

Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker (Tobey Maguire) elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont (Kirsten Dunst), és vállalta a szuperhősléttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között _ nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára.

 

A szeleburdi család - Moziverzum, november 5. vasárnap, 13.30h

A háromgyermekes, értelmiségi Faragó család kissé zsúfoltan éli mozgalmas, ám tagjainak teljes autonómiát biztosító életét a kicsire méretezett budapesti lakásban, míg a szomszédban az újgazdag Belviziék konvencionálisan és célirányosan élnek minden luxussal berendezett lakásukban, magányra ítélve egyetlen gyermeküket. Természetesen utóbbiak tudnak elköltözni a zajos VII. kerületből egy kertes villába, Faragóék pedig továbbra is ugyanott teszik humorral, szeretettel és túláradó energiájukkal elviselhetővé, sőt vonzóvá az életet maguk és környezetük számára...

 

Semmelweis - DUNA Televízió, november 5. vasárnap, 13.55h

Semmelweis Ignác a bécsi klinika tanársegédje, kétségbeesetten látja, hogy a szülészeten a halálozási arányszám egyre emelkedik, míg a szomszédos bábaképzőben ez az arány csak negyedannyi. Elhatározza, hogy megfejti ennek a titokzatos kórnak a titkát. Rádöbben, hogy a fertőzést maguk az orvosok terjesztik, hiszen a boncteremből jövet magukkal hozzák a halálos mérget. Rájön, hogy a fertőtlenítés lehet a megoldás a problémára. Véletlenszerűen kipróbálja a klórmeszes kézmosást, amelyről bebizonyosodik, hogy hatástalanítja a hullamérget. Megkezdődik Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének küzdelme… A filmből a 2022-ben a Nemzeti Filmintézet- Filmarchívum és Filmlabor által digitálisan restaurált változatot vetítjük.

 

Kung Fu Panda - Viasat3, november 5. vasárnap, 14.10h

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kungfurajongó, ami nem éppen előny, ha az ember (vagyis panda) a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kungfu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal, gurujuk, Shifu mester vezetésével. Hőseink nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már úton van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közelgő veszélytől. Vajon valóra tudja váltani az álmát, és igazi kungfuhős lesz belőle? Po teljes szívével _ és terjedelmével _ a feladat megoldásán fáradozik, s végül rájön, hogy a leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

 

Transformers: A kihalás kora - TV2, november 5. vasárnap, 14.35h

A Transformers-trilógia zárásaként a nagyszabású összecsapásnak ugyan áldozatul esett egy nagyváros, de sikerült megmenteni a világot. A veszély elmúlásával az emberiség újra kezdi megszokott életét. Felbukkan azonban egy titkos csoport, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Mintha ez nem lenne elég, új veszedelem fenyegeti a Földet. Optimusz Fővezér és az Autobotok az eddigi legfélelmetesebb kihívással kénytelen szembenézni, melyben csak az emberek segítségére számíthatnak.

 

Én, Frankenstein - Film Mánia, november 5. vasárnap, 15.25h

Kétszáz esztendő telt már el azóta, hogy Dr. Frankenstein életre keltette rémísztő szörnyetegét, és a teremtmény, Adam még mindig itt él közöttünk. A világ egy antiutópisztikus jelenben vergődik, amelyben szörnyű és kegyetlen démonok vívják csatájukat a végső hatalom megszerzéséért. Ebben a csatában pedig szükségképpen vesztésre áll az emberiség. Adam rádöbben, hogy valójában ő maga az, aki magában hordozza a pusztulás kulcsát, mivel mindkét fél célja, hogy megszerezzék a halhatatlanság titkát.

 

Szex és New York 2. - RTL KETTŐ, november 5. vasárnap, 16h

Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) révbe értek. A nász persze csak a kezdet, a boldogító igen kimondása után ugyanis jönnek a házassággal és az anyasággal járó édes, ám egyhangú hétköznapok. Samantha (Kim Cattrall) megsajnálja rabsorsra jutott barátnőit és megszervezi vágyaik utazását a napsütötte, egzotikus Marokkóba. Egyik pillanatról a másikra az ezeregy éjszaka mesés világába csöppennek, ahol minden megtörténhet. A fülledt arab éjszakákat misztikum lengi körül, és a partiknak sosincs vége.

 

Ki nevel a végén? - Paramount Network, november 5. vasárnap, 16.10h

Dave Buznik általában egy nyugodt ember, aki kerüli a vitás helyzeteket. Azonban miután veszekedésbe keveredik egy repülő fedélzetén, Dr. Buddy Rydell düh-terápiájára kötelezik, akire szintén ráférne egy kis terápia.

 

Túl a csúcson - Prime, november 5. vasárnap, 16.45h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

Baywatch - Mozi+, november 5. vasárnap, 16.50h

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik!

 

Én és a hercegem - Moziverzum, november 5. vasárnap, 18.50h

Egy átlagos, ám őrült motorbicikli-rajongó és mindenféle vadságból szívesen részt vállaló amerikai egyetemista lány bajba kerül. Szerelmes lesz. Pedig eddig a szülővárosában ő volt "az utolsó el nem jegyzett lány". A srác, akivel együtt dolgozik az egyetemi büfében először nagyon utálatos. Azután segít a lánynak felkészülni a Shakespeare-szemináriumára (valahogyan nagyon sokat tud a dán hercegekről), a lány pedig segít a kémia leckéjében és hamarosan egymásba szeretnek. Élnének is boldogan tovább, ha a srácról ki nem derülne, hogy ő a dán főherceg, aki a lesifotósok elől menekült Wisconsin-ba. A lány zavarba jön, megsértődik és szakítana _ de nem tud. Inkább elmegy Dániába, hogy kinyomozza, milyenek a főhercegek a vén Európában, és vajon milyen lehet főhercegnének, vagy később királynénak lenni arrafelé...

 

T4xi - Mozi+, november 5. vasárnap, 19.15h

A marseilles-i rendőrség feladata, hogy egy nagyon veszélyes bűnözőre vigyázzanak, amíg tovább nem szállítják a városból. A férfi, akit Belga (Jean-Luc Couchard) néven ismernek az alvilágban, ki van kötözve, arcát szoros maszk borítja, de Gibert felügyelőnek (Bernard Farcy) és a kétbalkezes Émiliennek (Frédéric Diefenthal) még így is nehézséget okoz a feladatot teljesíteni. Amikor pedig a bűnöző megszökik, hogy végrehajtsa nagyszabású tervét, Danielnek (Samy Naceri) kell bevetnie magát, hogy lekapcsolják a Belgát.