Ezeket a remek filmeket nézd péntek este!

Összegyűjtöttük a legjobb alkotásokat péntek estére.

Száz szög - M5, április 2. péntek, 20.35h

Egy fiatal, ámde nagyon népszerű fiatal bolognai egyetemi tanár egy nap gondol egyet, és szakít addigi életével. Visszavonul a Pó folyó partjára, ahol felfedez egy régi, romos épületet, és beköltözik. Lassacskán egyre több helyi emberrel köt barátságot, akik könnyen befogadják a kicsit furcsa szerzetet. Közben pedig egykori munkahelyén komoly nyomozás zajlik: ki lehetett az, aki feldúlta az egyetem könyvtárát, és a könyveket odaszögezte a padlóhoz.

 

Karol - Az ember, aki pápa lett - Duna Tv, április 2. péntek, 21h

A film Karol Vojtyla, a későbbi II. János Pál pápa ifjabb éveit dolgozza fel. Krakkó, 1939. A németek támadása megindul a város ellen. A lakosság menekül, szeretné elérni a lengyel hadsereg által még ellenőrzött vonalakat. A menetben ott van a fiatal egyetemista, Karol Vojtyla is, aki elhatározta, hogy maga is fegyvert fog a támadók ellen. Szerelme, Hanja a családjával Vadovicébe menekül. De már nincs hova menni. A menetet német repülők sorozatlövései tarolják le. Karol és Hanja sorstársaikkal együtt napról napra élik meg a megszállás iszonyatát, a kegyetlenkedéseket, a nyomort, a kiszolgáltatottságot. Karol minden erejével azt keresi, miként találhatna kivezető utat a mély kétségbeeséséből.

 

A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége - Viasat3, április 2. péntek, 21h

Frodó (Elijah Wood), az ifjú hobbit egy gyűrűt kap Bilbótól, amiről kiderül, hogy az Egy Gyűrű, mellyel a Sötétség Ura rabszolgasorba taszíthatja Középfölde népeit. Gandalf (Ian McKellen) Völgyzugolyba küldi Frodót, ahol a tündék legbölcsebb vezetője, Elrond dönt a gyűrű sorsáról. Nincs más lehetőség, a gyűrűt el kell pusztítani Mordorban, a Végzet-katlanban. A szabadnépek tanácsán megújul a Szövetség, és Gandalf vezetésével Frodó és társai, a dúnadán Aragorn (Viggo Mortensen), a tünde Legolas (Orlando Bloom), Gimli, a törp (John Rhys-Davies), és Boromir, az emberek képviseletében, nekivágnak a reménytelen küldetésnek. A jövő attól függ, hogyan alakul a szövetség sorsa.

Apádra ütök - Paramount Network, április 2. péntek, 21h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától _ aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrneson át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greget egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jacknél, aki nyugdíjas műkertész... és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pamnek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve (Beckur) sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten... Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi.

 

Lepattintva - Filmcafe, április 2. péntek, 21h

A zeneszerző Peter és a szexi sorozatsztár Sarah hosszú évek óta barátok. Kapcsolatuk meglehetősen egyoldalú, minden Sarah körül forog. Most pedig ennek is vége, a lány kiteszi Peter szűrét. Az összetört szívű fickó képtelen túltenni magát a dolgon, nemcsak nőcsábásznak nem válik be, az állásából is majdnem kirúgják. Végül a barátja tanácsára Hawaii szigetére utazik kikapcsolódni. Balszerencséjére a volt barátnője is ugyanabban a szállodában piheni ki a fáradalmakat legújabb szerzeményével, a menő angol rockerrel. Petert kezdetben bosszantja a dolog, ám megismerkedik a szálloda alkalmazottjával, a gyönyörű Rachellel.

 

Star Wars: Az utolsó Jedik - RTL Klub, április 2. péntek, 21.05h

Leia Organa (Carrie Fisher), az Ellenállás legendás vezetője kénytelen a menekülés mellett dönteni Poe Dameron parancsnok (Oscar Isaac) meggondolatlansága miatt. Csakhogy az Első Rend folyamatos tűz alá veszi őket, és segítség nélkül nincs esélyük. Leia abban bízik, hogy a fiatal Jedinek, Reynek (Daisy Ridley) sikerül megtalálni Luke Skywalkert (Mark Hamill), aki képes lenne megmenteni az Ellenállást. Luke azonban nemet mond, és amikor Rey megtudja a szörnyű igazságot, rájön, hogy nincs más választása, csak Kylo Ren (Adam Driver). Hatalmas kockázatot vállal, amikor feladja magát, abban bízva, hogy Leia és Han fiában még maradt valami jóság.

 

Szerelmünk lapjai - RTL II, április 2. péntek, 21.30h

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Fatima - Duna Tv, április 2. péntek, 22.40h

Fabrizio Costa filmje a fátimai Mária-jelenéseknek állít emléket. A történet szerint az idős korára kolostorba vonult Dário de Carvalho idézi fel fiatalkora eseményeit. 1917. májusában Dário, akinek apja dúsgazdag, befolyásos ember, gondtalan aranyifjúi életét éli, miközben Európában dúl a háború. A portugál nép éhezik és retteg, sorra érkeznek haza a frontról a sebesültek és a halottak. Május 13.-án három tanulatlan pásztorgyermeknek a hegyen történő legeltetés során megjelenik a gyönyörű Szent Szűz, aki rajtuk keresztül fontos üzeneteket ad át a világnak. Arra kéri őket, hogy hat hónapon át ugyanezen a napon jöjjenek el ismét, és ő mindannyiszor közölni fog velük egy üzenetet. A szenvedések enyhítésére pedig áldozatot és sok imádságot kér a gyerekektől. Eleinte még saját szüleik sem hisznek nekik, sokan kigúnyolják, támadják őket ezért, de később sok követőjük akad.

 

Hetedik - AMC, április 2.péntek, 22.45h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Kaméleon - Cool, április 2. péntek, 23.10h

Farkas Gábor hivatásos házasságszédelgő. Nem panaszkodhat, jól fut a szekere. A jóképű harmincas férfi magabiztosan hálózza be a magányos, csúnyácska nőket. Ígérgetésben, bókokban nincs hiány, és a végén mindig lelép a megtakarított pénzükkel. Egyik nap Farkasnak elege lesz a rutinfeladatokból, a középszerű, butácska nőkből, igazi kihívásra vágyik. Találkozik Hannával, a gazdag és híres balerinával, és elhatározza, hogy magába bolondítja a lányt. Hannánál azonban nem működnek a korábban jól bevált trükkök. Úgy tűnik, más stratégiára van szükség.

 

Rozsda és csont - TV2, április 2. péntek, 00.00h

Sam illegális utcai harcból tartja fenn magát. Egy éjjel találkozik Stéphanie-val. A lányt baleset érte: elvesztette mindkét lábát. A férfi elhatározza, hogy segít rajta. Jacques Audiard filmje.