Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha nem fűt már a szombati buli hangulata.

Drágán add az életed! - Mozi+, október 14. szombat, 18.20h


John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Holly-t (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű a feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik hát a macska-egér harc...

 

Charlie és a csokigyár - Cool, október 14. szombat, 18.35h

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát (Johnny Depp), csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie (Freddie Highmore) is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival, és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

 

Tango és Cash - Viasat3, október 14. szombat, 18.50h

Tango és Cash két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Az őrült főnök fantasztikus tervet eszel ki félreállításukra: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra: ha összefognak.

 

Evolúció - AXN, október 14. szombat, 18.55h

Wayne Grey az arizonai sivatagban készül fel utolsó képességi vizsgájára a tűzoltóknál, amikor meteorit csapódik be a közelben. Másnap pedig Dr. Ira Kane biológus és Harry Block geológus magánakcióra indulnak a meteorit felkutatására. A mintákat elemezve kiderül, hogy szédületes sebességgel fejlődő, magasabb rendű életformáról van szó. A fiatal tudós-páros már látja maga előtt a Nobel-díj átadási ünnepséget, azonban a felhőtlen öröm hamarosan rémálommá változik. Ráadásul a katonaság erőszakos hozzáállása tovább súlyosbítja a helyzetet?

 

Örökkön-örökké - Filmcafe, október 14. szombat, 20h

Danielle a XVI. század szülötte, ám a többi lánnyal ellentétben varrogatás helyett könyveket olvas, és legalább olyan kitűnően vív, mint ahogy lovagol. Szokatlan szenvedélyei mellett ráadásul gyönyörű és talpraesett, aki nem várakozik balga módon a herceg segítségére. Éppen ellenkezőleg, ő siet a herceg segítségére és megmenti az életét. A régi történet számtalan új meglepetést és fordulatot tartogat: Danielle ugyan felölti a csodálatos üvegcipőt, találkozik Da Vincivel, de ez senkit ne tévesszen meg. Ez a Hamupipőke Zorrót is megszégyenítő ügyességgel, ravaszsággal és bátorsággal küzd az igazságért és kedveséért.

 

Dögkeselyű - Magyar Mozi Tv, október 14. szombat, 21h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

 

Vörös veréb - Mozi+, október 14. szombat, 21h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Film Mánia, október 14. szombat, 21h

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

 

A nagy visszatérők - Prime, október 14. szombat, 21h

Max Barber producer (Robert De Niro) új filmje hatalmas bukás a mozikban. Mivel emiatt az adósságát sem tudja visszafizetni, a hírhedt maffiafőnök, Reggie Fontaine (Morgan Freeman) markába kerül. Max úgy próbálja menteni az irháját, hogy meggyőzi Reggie-t, finanszírozzon egy újabb forgatást. Ez azonban már nem a nézők kedvéért készül, csupán azért, hogy egy biztosítási csalással óriási összeget zsebeljenek be. A vén, részeges főszereplő, Duke Montana (Tommy Lee Jones) azonban áthúzza minden számításukat…

 

Az Almanach projekt - Viasat6, október 14. szombat, 21h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

 

Amerikai pite - TV4, október 14. szombat, 22.10h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek és Chrisnek feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton közeledve kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.

 

Üveg - Film+, október 14. szombat, 23h

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

A bátrak igazsága - Moziverzum, október 14. szombat, 23h

Az Öböl-háború poklában Serling ezredes végzetes hibát követ el: véletlenül saját katonái ellen ad ki tűzparancsot. Azonnal lefokozzák, irodai munkára rendelik és a kitüntetési rutinügyeket bízzák rá. Ám egy hősi halott aktáit kitöltve Serling valami furcsaságra bukkan. Karen Walden kapitány kitüntetése azért különleges, mert ő lenne az első nő, aki megkapja a Hűség érdemérmet. Walden emberei azonban egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek arról, mi is történt valójában a kapitány életét követelő akció során. Vajon milyen titok lappang a háttérben?

 

Vakrandim az élettel - Duna Tv, október 14. szombat, 23.10h

Marc Rothemund új játékfilmje igaz történeten alapszik. Egy tinédzser fiú, Saliya, aki tele van álmokkal, egyszer csak rádöbben, hogy az egyik napról a másikra nem lát. Szülei és testvére teljes odaadással mellette állnak, a szemorvos megállapítja, hogy súlyos látássérült és ez egyre rosszabb lesz. 5%-os a látása, ettől kezdve, mindent teljes homályban él át. Az életét, a csajokat, a barátságokat, a jövőjét. Sali, annak ellenére, hogy majdnem teljesen vak, nem mond le arról az álmáról, hogy luxushotelben dolgozzék. Először még beleírja az önéletrajzába, hogy gyengénlátó, de így nem sokra megy. Mindenki visszautasítja. Úgy dönt, hogy nem árulja el, hogy gyengénlátó. Így hamarosan felveszik egy 5 csillagos szállodába. Beleveti magát a minőségi vendéglátás és szállodai munka kőkemény világába. Főnöke, Herr Kleinsmidt könyörtelen, követelményei szinte majdnem teljesíthetetlenek. De Sali szembeszáll minden nehézséggel, óriási akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max segítségével próbál minden akadályt venni. A szerelem azonban mindenen túl tesz. A szálloda folyosóján meghall egy különleges, lágy csengésű hangot, a lányt ugyan nem látja, de egyből beleszeret Laurába. Neki se árulja el titkát, egy napon azonban nagyot bakizik, elvállalja, hogy vigyáz Laura kisfiára... Ettől a pillanattól kezdve, addig látszólag fegyelmezett és rendezett élete, mind a szállodában, mind pedig a nagybetűs Életben, felborul... (A rendező előző játékfilmjét, "Lány kilenc parókával" tavaly mutatta be a televízió.) (Eredeti hang digitálisan.)