Röhejesen gagyi pillanatok a Családi titkokból

Ahogy mondani szokás: az élet írja a legjobb forgatókönyveket... kivéve, ha a Családi titkok című doku-realityről van szó, mert annál semmi sem durvább.

A Port.hu-n olvasható adatlap szerint, a 3,3 csillagra értékelt műsor a következőt tudja: 

Hétköznapi csaták, melyek harcmezején családtagok kerülnek egymással szembe. A hazai gyártású, amatőr szereplőkkel készült doku-reality olyan történetekkel ismerteti meg a nézőt, amelyek napjainkban is létező társadalmi problémákra világítanak rá.

Nem tudom, milyen napjainkban létező társadalmi problémát akar bemutatni az a rész, amiben egy fiatal fickó betör egy idősebb párhoz, majd valahogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte. Az idős pár előnyére fordítja a helyzetet: nem jelentik fel a rendőrségen a fickót, inkább sakkban tartják, hogy feljelentik, ha nem lesz a kis házi rabszolgájuk. 

Ez talán jó példa arra, hogy...

  • az idősek is lehetnek gonoszak,
  • bűnözni rossz,
  • a rabszolgatartás még mindig létező dolog,
  • kiszolgáltatott helyzetben milyen elesett tud lenni az ember, még egy bűnöző is,
  •  bárki bármikor elnyomó kapcsolatba kerülhet, aminek nem szabad behódolni, egyből rendőrségre kell menni.

Vagy nem tudom. Az is lehet, hogy nincs tanulság, hisz ilyen sztori nincs a valóságban. Ami viszont már eggyel közelebb áll a valósághoz, az egy lakótelepi balhé.

Darázs vs Dragon

Ez akár egy nagyon rossz Zs-kategóriás szörnyfilm címe is lehetne, pedig csak két Családi titkokban szereplő srác neve. Ott csatlakozunk be a történetbe, hogy Pali megkéri Darázst, hogy segítsen elintézni pár keményebb arcot. Ez lenne Dragon és az ő bandája, akik kedvenc törzshelyükön, a lakótelepi padon hesszelnek éppen. Velük van Pali húga is. És ez itt a történet lényege: Pali meg akarja menteni ettől a veszélyes társaságtól a lányt. Ezért szólt Darázsnak, hogy viperákkal felszerelve rendezzék le az ügyet.

Lehet, hogy Brendan Fraser nagyon jól adta a bálnát a filmjében, biztos meg is érdemelte az Oscar-díjat, de ezek a srácok, főleg Darázs és Pali emberfeletti teljesítményt produkálva hozzák a karakterüket. Ha díjazni lehetne a természetesség legkisebb jelét sem mutató színjátszást, akkor ezek a fiúk minden elismerést besöpörhetnének. 

A szerelem vak, és hisztérikusan ordít

Osman szeret engem! - mondja a nő, aki nem akarja látni a valóságot, hogy a pasija nettó hozományvadász. Csodálatos átéléssel előadott performansz, amit akármelyik method actingre esküdöző színész is megirigyelhet. Íme:

 

Aki pedig azzal vádolná a Családi titkokat, hogy nagyon egysíkú, hogy kiszámítható és semmi szövevényes szál nincs egy epizódban sem, annak itt van ez a rész, ami egy családi vacsorával kezdődik, ahol ezerrel megy a leszbikusságtól való rettegés. Innen kapcsolunk egy baráti beszélgetésre, aminek a témája a nagyon rejtélyes pasi, akinek mindene az utazás, hisz kamionos, ugye. Majd a lehető legtermészetesebb módon jön egy újabb téma, amikor megérkezünk egy elhagyatott szellemház helyszínéhez.

Őrületes karakterfejlődés

Egyes rendezőknek 3 óra kell, hogy egy sztorit el tudjanak mesélni, de a Családi titkok esetében nincs ennyi idő. Sokkal pörgősebb is a cselekmény, hogy az egyik pillanatban a főhősünk még egy szerencsétlen fiú, akit non-stop bántanak a suliban, majd egy-két önvédelmi lecke után (amit nem látunk) már a helyi menő gyerek fél tőle. De itt nincs vége, merthogy kiderül, hogy az újdonsült karate kölyök anyja orvosi rendelőben dolgozik, tehát hirtelen a rossz karakter elkezdi befűzni a jófiút, hogy lopjon orvosi recepteket. Hogy miért? Mivel sikerül meggyőzni a fiút? Hát azzal, hogy így tudna magának menő cuccokat venni, az meg azért fontos, mert csak arra buknak a csajok, ugyebár.

Na, ilyen történetekből készült vagy 200 darab. A SuperTV2-n bármikor el lehet csípni egy epizódot, a szórakozás garantált.