Zombimeghajtással működik!

Üdv a jövőben, ahol gázt kieresztő élőhalottak, őrült tudósok és leleményes autószerelők küzdenek a túlélésért. A Wyrmwood sokat dicsért és valóban eredeti barkácshorror a távoli Ausztráliából.

Az ausztrál humor különleges dolog, kicsit gonosz, kicsit fanyar és leginkább maguk az ausztrálokat teszi nevetségessé, mégis mindenhol szeretik – bár nem mindenhol értik.

A Wyrmwood - A holtak útja – és én sem tudom, hogy kell kiejteni a címet, az iskolapéldája ennek a kifacsart humornak. A film teljes mértékben házilag készült 4 éven át, és nem azért tartott ilyen sokáig a befejezés, mert ennyit ügyetlenkedett a két rendező Kiah Roache-Turner és testvére, Tristan Roache-Turner, hanem mert rendes munkájuk mellett többnyire csak a hétvégéken tudtak dolgozni, és a 4 év alatt jöttek mentek stábtagok és a szereplők, ezerszer újra kellett írni a forgatókönyvet – már ha volt forgatókönyv.

Ezt csak azért írom le, hogy nehogy egy pillanatra is komolyan vegye bárki is a filmet, nem egy célt tévesztett, nagy költségvetésű stúdióprodukcióról, hanem önfeledt ökörködésről van szó, ami ráadásul elég eredeti és profi lett ahhoz, hogy rengeteg helyen felkapják.

Történik, hogy egy halálos meteor száll át az égen, és hatására mindenkiből zombi lesz, akinek nem A negatív a vércsoportja – végre egy jó magyarázat arra, miért lesz valakiből élőhalott és valaki másból nem!

Barry ügyes kezű autószerelő, aki életben marad, de családját elveszíti, nővérét pedig elrabolja egy csapat gázmaszkot viselő katona, akiken egy pszichotikus, diszkórajongó doktor kísérletezik.

Míg a lány a szökését tervezi és a kísérletek miatt különleges képességekre is szert tesz, hősünk és barátai felfegyverkeznek és útnak indulnak, hogy megtalálják őt, miközben érdekes felfedezést tesznek. A zombikból kipárolgó, gyulladékony gáz kiváló üzemanyag, ha megfelelően használják, és kezdődhet a hajsza a kies ausztrál bozótosban!

A Wyrmwood - A holtak útja, amit úgy reklámoztak, mint a Mad Max és A holtak hajnala keveréke, teljesen őrült, őrült tempót diktáló, és nagyon élvezetes film, minden horror és fantasy fesztivál kötelező darabja volt megjelenésekor, és már bejelentették a folytatás elkészültét is, a két kattant rendezőről pedig egészen biztosan hallani fogunk még!