A 80 éves Mick Jagger 8 legszaftosabb botránya

Hihetetlen, de július 26-án ünnepli 80. születésnapját minden idők egyik legnagyobb zenei és botrányhőse, Mick Jagger, a Rolling Stones tavaly még javában koncertezett énekese. Ennek örömére összegyűjtöttük a hozzá kapcsolódó legnagyobb balhékat – a legtöbb (nem túl meglepő módon) szexuális jellegű.

David Bowie-val több volt köztük barátságnál

A közös zenei együttműködések alatt Jagger és az androgün sztár igen közel került egymáshoz civilben is. Olyannyira, hogy amikor Bowie akkori felesége, Angie Barnett – ahogy arról Christopher Anderson Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger című könyve beszámol – egy reggel hazatért a közös otthonba egy pár napos kiruccanást követően, rajtakapta őket, hogy egy ágyban alszanak meztelenül. A nő elmondása szerint már a bejárónő furcsa arckifejezéssel fogadta, aztán a két férfi is úgy köszöntötte, hogy egészen egyértelmű volt, hogy mit csináltak az éjszaka.


Bowie és Jagger ráadásul nem álltak meg a sima páros szexnél. David Bowie korábbi testőre, Stuart George beszámolója szerint volt egy buli valamikor a hetvenes évek közepén, amikor a két énekes egy meg nem nevezett híres énekesnővel bevonult a gardróbszobába, Bowie pedig ráparancsolt a testőrre, hogy álljon őrt. És a sztár nagyon előrelátónak bizonyult, hiszen George szerint

a híres balett-táncos, Rudolf Nurejev, aki szintén ott volt a partin, mindenáron be akart jutni az édes hármas helyszínére, mivel nyilván sejtette, mi folyik odabent.

A hűséges testőr viszont feltartóztatta, 20 perccel később pedig Bowie, Jagger és az évtizedek után is anonimitásban maradt nő hatalmas mosollyal az arcukkal jöttek ki a gardróbból.

„Nyilvánvaló volt, hogy mi történt köztük”

– szögezte le Stuart George.


Nem csak Bowie-val osztozott szívesen a nőkön

Marianne Faithfull énekesnő szintén többször működött együtt a Rolling Stonesszal, amelynek tagjai közül először a később mindössze 27 éves korában, gyanús körülmények között elhunyt Brian Jones gitárossal volt viszonya, majd 1967-ben a másik gitárossal, Keith Richardsszal is volt egy egyéjszakás kalandja (amit egyébként az énekesnő „élete legjobb estéjeként” aposztrofált).

Ez alatt az idő alatt Faithfull több mint négy éven át, 1966 és 1970 között egyébként Mick Jagger élettársa (is) volt.


De a Stones tagjai mindig szívesen osztoztak a barátnőiken: Jones szerelme, Anita Pallenberg fotómodellel és színésznő például később Richards partnere és három gyermekének az anyja lett. Kis érdekesség, hogy mivel a hetvenes évek elején Marianne Faithfull David Bowie barátnője volt,

egyáltalán nem kizárt, hogy a fent említett édes hármas Bowie, Jagger és Faithfull között esett meg – de ez persze abszolút csak feltételezés a részünkről.


Vigaszdíj Brigitte Bardot-nak

Talán már az eddigiekből is kitűnik, hogy nemcsak Mick Jagger szerette a nőket, de a nők is szerették őt (vagy hát az érzés minden bizonnyal kölcsönös a mai napig is, de 80 évesen a sztár talán már nem olyan tevékeny, mint régen). Ian Stewart, a Rolling Stones egyik alapítótagja és billentyűse pedig egyszer elmesélte, hogy egyszer nem más tűnt fel egy koncerten a kulisszák mögött, mint

az isteni BB, azaz Brigitte Bardot francia színésznő,

aki egy szerepet akart felajánlani Jaggernek az egyik közelgő filmjében. Stewart szerint az énekes nemet mondott az ajánlatra, viszont annyira bántotta, hogy csalódást okozott a szép színésznőnek, hogy adott neki egy kis vigaszdíjat – aki eddig figyelmesen olvasott, az sejtheti már, hogy ez mit jelentett. Az aktusra pedig igen romantikus módon a takarítószertárban került sor.

Brigitte Bardot 1966-ban Londonban. Forrás: Len Trievnor / Express / Getty Images

 

"Tánc" Tina Turnerrel

Amikor Ike és Tina Turner közösen turnézott Nagy-Britanniában a Stonesszal, a bristoli fellépés előtt az énekesnő félrehívta Jaggert, hogy „megtanítsa neki azt a táncot, amit a háttértáncosaival lejtenek”. Tom Keylock, a zenekar mindenese pedig rájuk nyitott, hiszen nem sokkal voltak már kezdés előtt, így a saját szemeivel láthatta, milyen fajta tánctanulás folyt a két sztár között.

„Úgy kaptam őket rajta, hogy a ruhájuk a bokájuknál volt”

– számolt be róla később kicsit sem sejtelmesen Keylock.

Tina Turner és Mick Jagger az 1985-ös Live Aiden. Forrás: Frank Micelotta / ImageDirect / Getty Images

 

A Live Aid egyik legemlékezetesebb pillanata is nekik köszönhető

Ezek voltak a Live Aid legemlékezetesebb pillanatai

1985. július 13-án, két helyszínen rendezték meg minden idők egyik legnagyobb szabású segélykoncertjét, az akkori pop- és rockzene legnagyobb világsztárjainak részvételével. Mi pedig most felidézzük a legfontosabb és legérdekesebb momentumokat.

Tovább

 

Szerelmi háromszög Eric Claptonnal, majd Donald Trumppal

1991 és 1994 között Mick Jaggernek volt egy nem túl jól titkolt viszonya Carla Bruni modell-énekesnővel – miközben Bruni eleinte még Eric Clapton barátnője volt, szóval egy igazi rock ‘n’ roll szerelmi háromszög alakult ki köztük. A legenda szerint Clapton szó szerint könyörgött Jaggernek, hogy hagyja békén a barátnőjét, de nem túl meglepő módon az énekes nem zavartatta magát. Egyes források szerint végül ez az affér vetett véget a híres gitáros és az olasz-francia szépség kapcsolatának. A dolgokba ráadásul alaposan bekavart, hogy ugyanebben az évben, 1991-ben Bruni Donald Trump üzletemberrel, későbbi amerikai elnökkel is összejött,

de ez a románc sem tartott sokáig, mivel – Trump szavaival – a nő „teljesen rá volt csavarodva” Jaggerre.

Carla Bruni a 2021-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Forrás: Marc Piasecki / FilmMagic / Getty Images

 

Na de mennyi az annyi?

Ennyi szeretőről szóló sztori után (és akkor Farah Fawcettről még nem is beszéltünk, aki miatt hősünk magát a fiatal – és házasságban élő – Angelina Jolie-t ültette fel egy randin, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy később Jolie-val is titkos viszonya legyen) nyilván mindenkinek furdalja az oldalát a kíváncsiság, hogy

vajon hány nője volt eddigi élete során Mick Jaggernek.


Életrajzírója, Chris Andersen szerint

„Mick Jagger nagyjából 4 ezer nővel feküdt le, és ez egy kifejezetten szerény becslés”.

Szóval mondhatjuk, hogy az énekesnek „promiszkuitás” a középső neve. De Jagger állítólag mára lenyugodott, és megállapodott a nála csekély 44 évvel fiatalabb Melanie Hamrick egykori balett-táncos oldalán, akivel van egy 6 éves kisfiuk, és tavaly novemberben a kezét is megkérte.


A nagy ’67-es drogbalhé

Ennyi szexbotrány után biztos kész felüdülés lesz mindenkinek arról a nem túl meglepő tényről olvasni, hogy Jagger a drogokat sem vetette meg. 1967 februárjában történt egy híres-hírhedt incidens, amikor a sztár, Keith Richards és néhány barátjuk egy Richards villájában tartott partin nagyon csúnyán elszálltak némi LSD-től, és arról számoltak be, hogy

„egy csomó egyforma kék törpe”

rontott rájuk a házban. A szóban forgó törpehadsereg valójában egy 18 főből álló rendőrségi egység volt, akik fülest kaptak, hogy a házibuliban brutális mennyiségű a drog. Viszont mire kiértek, már nem maradt túl sok, szóval azt a keveset lefoglalták, a bemindenezett bulizókat pedig bevitték az őrsre.

Forrás: Kypros / Getty Images


Egy népszerű városi legenda szerint amikor rajtuk ütöttek, Marianne Faithfull épp igen szokatlan módon etette Mick Jaggert egy Mars szelettel (a fentiek alapján nagyjából el tudjuk képzelni, hogy). További beszámolók alapján a rendőrség felé vezető úton Jagger folyamatosan zokogott, miközben Richards fütyörészett.

Az eset miatt egyébként az énekest pár hónappal később három hónap börtönre ítélték drogbirtoklásért.

Mindez példátlanul szigorú büntetésnek számított (főleg, mivel végeredményben mindössze négy amfetamintablettát találtak nála, minden mást már elfogyasztott addigra), szóval valószínűleg vele akartak példát statuálni. Ám a dolog végül akkora közfelháborodást váltott ki, hogy július végén ejtették a vádat Jagger ellen.


Egyszer egy házat is vett...

Biztos sokunknak ismerős az érzés, amikor berúgunk, majd másnaposan magunkhoz térve van valami kényelmetlen érzésünk, és pár órával később rájövünk, hogy múlt éjszaka részegen felhívtuk a volt szerelmünket és trágár SMS-eket küldtünk a főnökünknek. Nos, Jaggerrel is valami hasonló történt 1970-ben – csak valamivel nagyobb léptékben.

Pia helyett LSD-vel és egy 55 ezer font értékű ingatlannal

(ez több mint 24 millió forint, akkori árakon természetesen, szóval kisebbfajta vagyonnak számított).

Mick Jagger egy 2006-os japán fellépésén. Forrás: Junko Kimura / Getty Images


Lényeg a lényeg, egy átdrogozott éjszaka után hősünk arra ébredt, hogy egy hampshire-i vidéki villa boldog, ám meglepett tulajdonosa. A házat egy bizonyos Sir Henry Cardentől vásárolta meg, és a legviccesebb az egészben, hogy kiderült: a nyilvánvalóan nem átgondolt impulzusvásárlás végül igen jó befektetésnek bizonyult.

Jagger ugyanis renováltatta a kissé lepukkant vidéki kúriát, és egy részét átalakította stúdiónak: később részben ott vették fel a Stones Exile on Main Street, Sticky Fingers és It’s Only Rock n Roll című albumait.


(via Mirror, Far Out Magazine, CultureWhisper)

 

Még több érdekesség Jaggerről

79 éves lett a rock fenegyereke, Sir Mick Jagger

A Rolling Stones frontembere sosem tanulta iskolában a zenét, kottát se tudott olvasni. Öt nőtől nyolc gyermeke született, tett kirándulást a mozifilmek világába, a Stones dobosa, Charlie Watts egyszer megverte, 2003-ban lovagi címet kapott. Íme egy legenda élete képekben.

Tovább

 

Nyitókép (Marianne Faithfull és Mick Jagger) forrása: Hulton Archive / Getty Images.