Egykori fiú- és lánybandák büntető karácsonyi dalai

Anno a nagy műgonddal összeválogatott fiú- és lánycsapatoknak már-már kötelező volt prezentálniuk egy karácsonyi slágert. Ám többnyire vajmi kevés köszönet volt bennük.

Mint az a hazai plázák dekoratőreinek köszönhetően jó ideje már köztudott: Jézus valójában koraszülöttként, október közepén látta meg a napvilágot. A hangulatfelelősök szerencsére csak némi fáziskéséssel, november végén kezdik ostromolni a vásárlókat a nyomasztóan túljátszott karácsonyi dalokkal. Mi kategorikusan elhatárolódunk ez utóbbiaktól, ám ez korántsem jelenti azt, hogy következő ünnepi válogatásunkba egy hangyányi köszönet is szorult volna. Ezúttal ugyanis szebb napokat látott lány- és fiúbandák karácsonyi dalait gyűjtöttük össze, melyek nem véletlenül nem váltak túljátszás áldozatává.

The Cheeky Girls: Have A Cheeky Christmas

Bár legtöbben elméjük legmélyebb bugyrába száműzték őket, a Cheeky Girls létező formáció volt a 2000-es évek elején. A védekező reakció nagyon is érthető, hiszen utoljára a Ragyogásban láthattunk hasonlóan nyomasztó ikerpárt. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a duó egy román génlaboratóriumból szabadult el, miután egy klónozási kísérlet során a kémcsőbe került egy medvetáncoltató bajuszszőre. A debütáló Cheeky Song után megérkezett a kötelező karácsonyi sláger(kísérlet) is, ám ezt már az a nép sem volt képes tolerálni, mely túlélte a Kárpátok Géniuszának uralmát.

 

Pussycat Dolls: Santa Baby

Bármily meglepő, idővel a Pussycat Dollst is elérte a Picasso Branch-átok, azaz a kezdeti népes felállás az együttes végstádiumában három főre zsugorodott. (Remélhetőleg a történet még az előtt végleg véget ért, hogy Nicole Scherzinger Bestiák fedőnéven egyedül haknizott volna szabolcsi kolbászfesztiválokon.) A producerek azonban még ekkor is ellenállhatatlan vágyat éreztek rá, hogy felénekeltessék velük egy 1953-as sláger átiratát, melyben a Télapó kvázi sugar daddyként teljesíti a rosszkislány kívánságait.

 

’NSync: Merry Christmas, Happy Holidays

A „fiatal voltam és kellett a pénz” egy gyakori fordulat azon művészek szájából, akik mindent megadnának, ha egykori munkásságuk emlékét kénsavval és dörzsszivaccsal törölhetnék ki a közönség szürkeállományából. Nos, egy percig sem gondoljuk, hogy Justin Timberlake az ’NSync összes megmozdulásáról hasonlóan vélekedik, azonban, hogy az alábbi klipet előbb tenné meg nem történtté, mint a Barátság extrákkal című romkomot, arra bármikor mérget veszünk.

 

New Kids On The Block: Funky Funky Christmas

Korántsem az ’NSync volt az első fiúbanda, akire külön bejáratú Kozsója ráerőltette a manósapkát és a rénszarvasos pulcsit karácsony közeledtével. Ráadásul a New Kids On The Block halmozottan hátrányos helyzetben volt, ugyanis egy komplett ünnepi albumon át kényszerült a szokásosnál is több glicerint szivárogtatni magából. A Funky Funky Christmas azonban pont az üdítő kivételt jelentette, mikor is a rénszarvas túloldalára átesett zeneszerző totálisan kilúgozta a dalból a száncsengős-csillagszórós manírokat, így az hangulatát tekintve szólhatott volna akár a húsvétról, a zsugorfóliázásról vagy a gipszkartonozásról is.

 

Bros: Silent Night

Talán mindenki ismer a környezetében olyan negyven feletti egyedeket, akik éjszakánként verejtékezve riadnak fel, és levegő után kapkodva arra gondolnak: hova tűnt a Bros, és mi lehet az egykori tagokkal. Nem? Sebaj! A lényeg, hogy a brit trió sem vegetálhatott kötelező karácsonyi dal nélkül, ráadásul a Csendes éj feldolgozásával azt is elérték, hogy a tinilányok mellett sekrestyés nénik is célközönségük részévé váljanak. Bár a biztos siker érdekében Matt Goss igazán kivehette volna a templomban azt a randa fülbevalót.