George Michael majdnem csinált egy hardcore videót az Outside-hoz

Az Outside klipje még pikánsabb lehetett volna.

Vaughan Arnell kliprendező, aki a 2016-ban, 53 éves korában elhunyt George Michael számos klipjét rendezte, a Channel 4 vasárnap debütáló dokumentumfilmjében (George Michael: Portrait of an Artist) elárulta, hogy a néhai popsztár "hardcore pornó" változatot akart készíteni az 1998-as "Outside" című klipjéből.

Az "Outside" volt Michael első kislemeze azt követően, hogy hat hónappal korábban letartóztatták, amiért "fajtalankodott" egy beépített rendőrrel a kaliforniai Beverly Hills egyik nyilvános vécéjében. Michaelt 500 font pénzbírságra és 80 óra közmunkára ítélték.

Az incidens arra késztette az énekest, hogy nyilvánosan vállalja melegségét, később pedig megírta az "Outside" című számot, amelynek szövegében közvetlenül utalt a letartóztatásra és gúnyolódott is rajta.

A videóklip is elég egyértelműen utalt az incidensre: egy skandináv pornófilm paródiájával kezdődött, majd egy diszkóvá alakuló vécét mutatott be, ahol Michael rendőrruhát viselt és gumibottal táncolt.

Arnell szerint az énekes akart egy bővített változatot is a videóból, amiben keménypornó is lett volna.

A videó nagy részét a levegőből vették fel, így olyan helyszíneket kellett találni, amik kevésbé forgalmasak, lettek volna ugyanis olyan felvételek, amiken teljes behatolás látható.

Az volt a terv, hogy valóban kibővítjük a videót, és pornóverziót is készítünk belőle, de végül nem készült el, azt hiszem, elkaszálták"

- mondja a rendező.

Arnell először az 1996-os "Fastlove" című kislemezén dolgozott együtt Michaellel, és ő rendezte a "Spinning the Wheel" (1996) és a "Let Her Down Easy" (2014) klipjeit is.

Legutóbb a Netflix Wham! című dokumentumfilmje kapcsán írtunk az énekesről, abból derült ki, hogy bár csak 1998-ban jött elő nyilvánosan azzal az információval, hogy meleg, de sokkal korábbra tervezte a coming outot, erről azonban lebeszélte a zenésztársa, Andrew Ridgeley.

Szomorú igazságot tár fel a Netflix dokumentumfilmje George Michaelről

Az énekes már a Wham! nevű együttesében töltött évek alatt elő akart bújni melegként, de zenésztársa lebeszélte róla.

Még több Michael

 

A „pornóklip” műfaja egyébként létezik, a Rammstein készített a „Pussy”-hoz egy cenzúrázatlan verziót, amit a Pornhubon tettek elérhetővé.

Via: The Independent