Íme a legfontosabb dalok Harry Stylestól

Az ex-One Direction tag jelenleg az egyik legmenőbb popsztár szerte a világon. Összegyűjtöttük karrierje mérföldköveit dalok formájában.

Stevie Wonder: Isn’t She Lovely (X-Factor casting)

2010-ben az akkor mindössze 16 éves Harry Stevie Wonder Isn’t She Lovely című klasszikusával jelentkezett a tehetségkutatóba és igyekezett meggyőzni a mentorokat, hogy helye van az élő adásban. A táborig el is jutott, azonban a további lépcsőfokok már nem jöttek össze neki. Ahogyan négy másik hasonló korú fiúnak sem, így Simon Cowell javaslatára a srácok összeálltak és csapatként esélyt kaptak, hogy versenyben maradjanak. Habár végül „csak” harmadikként végeztek, valójában ők lettek az egész évad legnagyobb nyertesei.


One Direction: What Makes You Beautiful

A csapat 2011-ben megjelent debütáló kislemeze őrületes népszerűségre tett szert és elindította azt a sikerszériát, amely végül a

2010-es évek elsőszámú fiúbandájává tette az öt angol srácot.

A dal az USA-ban a Top 5-ben, szülőhazájukban pedig az első helyen végzett, és a mai napig a banda egyik legnagyobb slágerének számít, amit Harry a mai napig előad a koncertjein, legutóbb Lizzoval énekelte el a Coachella fesztiválon.


Harry Styles: Sign of the Times

Az énekes 2017-ben megjelent első önálló dala, amely az önmagáról elnevezett debütáló albuma előfutára volt, és ami éles kontrasztot mutatott a One Direction bubblegum/power pop hangzásával, már egy sokkal érettebb, kiforrottabb előadó képét mutatva. A ’70-es évek angol glam rock korszakának hatásait felvonultató, zongoraközpontú soft rock ballada pedig nem csak a közönség, de a kritikusok körében is hatalmas sikert aratott és meg tudta ismételni a 1D bemutatkozó kislemezének eredményeit.


Harry Styles: Kiwi

A debütalbum rockos tétele az egyik leginkább szexuálisan túlfűtött a dal a korongon, amelynek szövegében minden olyan téma előkerül, ami egy One Direction-dalban sosem lehetett megemlítve:

cigaretta, szeszes ital, a végzet asszonya és az egyéjszakás kalandok.

Harry szerint a dal egy viccnek indult, de végül az egyik kedvenc száma lett, az első amelyik megszületett a kreatív folyamatok közben.


Harry Styles: Lights Up

A 2019-ben megjelent Fine Line című második stúdióalbum felvezető kislemeze abszolút nem bizonyult konvencionális választásnak, sem lüktetése, sem pedig a refrén szokatlan, nem várt akkordjai miatt. A merész szerzemény az USA-ban a legjobb 20 közé, Angliában a 3. helyig jutott.


Harry Styles: Adore You

A Fine Line című album egyik legnagyobb slágere volt ez a ’70-es/’80-as éveket idéző R’n’B dal, ami akkor született meg, amikor a korong elvileg már készen volt, de az utolsó pillanatban az inspiráció magával ragadta Stylest és másik két dallal együtt ez a szám is kigurult belőle és szerzőtársaiból.


Harry Styles: Watermelon Sugar

A gitárközpontú, funky lüktetésű nyári dal Styles első #1 slágere lett az Egyesült Államokban és másik 20 országban is a legjobb 10 közé került. Pedig kis híján ez a szám is lemaradt az énekes második korongjáról, ugyanis többször is nekiláttak, majd kukába dobták, de mindig újra nekikezdtek és végül kialakult a végleges, ma is ismert verzió. A szám Harry szerzőtársa szerint burkolt utalás az orális szexre és Harry volt barátnőjére, Camille Rowe modellre. A dal a szakma tetszését is elnyerte, hiszen 2021-ben Grammy-díjjal is jutalmazták a Legjobb pop szóló előadás kategóriában.

 

Harry Styles: Golden

A ’70-es évek soft rock világára emlékeztető indie pop dal az első volt, amit megírtak a Fine Line című album munkálatai során, rögtön a második napon. A lemezt is megnyitó szám tehát markánsan megadta az anyag alap hangulatát, olyan előadók munkásságát idézve fel bennünk, mint Christopher Cross vagy a Fleetwood Mac.


Harry Styles: As It Was

A Harry’s House című, májusban érkező harmadik nagylemez előfutára

jelenleg 20 országban - köztük az USA-ban és Angliában is - listavezető,

Styles pedig még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a lo-fi hangzású indie pop számnak köszönhetően, ugyanis a track a megjelenését követő 24 óra leforgása alatt a legtöbbet streamelt dal lett egy férfi előadótól a Spotify felületén.

A szerzemény ráadásul jelenleg a TikTok egyik legfelkapottabb zeneszámának számít, tehát kijelenthető, hogy Harry jelenleg abszolút a csúcson van. Kíváncsian várjuk a teljes albumot, ami biztosan tartogat még jó pár izgalmas pillanatot és okoz majd néhány meglepetést.

Harry Styles 2022. július 13-án a Budapest Sportarénában ad majd koncertet.

Borítókép: Mike Coppola / WireImage / Getty Images