Na, de miért lett divat mindenfélét az énekesekre dobálni koncert közben?

Megunták az énekesek a színpadra hajigált dolgokat – volt, akit kórházba kellett szállítani. Nem csak ijesztő, de balesetveszélyes is.

Nemrég írtunk arról, hogy Pink koncertjén az egyik rajongója az édesanyja hamvait dobta fel a színpadra. A bizarr eset nem egyedi, ráadásul volt, aki rosszabbul járt, és megsérült a felé dobott tárgytól.

Az előadóknak elegük lett, és felszólították a koncertlátogatókat, hogy ne hajigáljanak feléjük semmit.

Képzeld el, hogy több ezer ember tombol előtted/körülötted, és egyszer csak feléd száguld valami a levegőben. Nem túl jó érzés, és lehet az egy ártatlan melltartó vagy egy póló, akkor is félelmetesen hat. A rapper Lil Nas X nemrég egy szexjátékot kapott az egyik rajongójától, legalábbis az landolt a színpadon. Őt szerencsére nem találta el a tárgy, viszont a popénekes,

Bebe Rexha eléggé rosszul járt: az egyik rajongója a telefonját hajította fel a színpadra, ami fejbe találta az énekesnőt.

Mint az Instagramra kitett képein is látszik, Rexha komoly sérüléseket szenvedett, még kórházban is kezelték.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bebe Rexha (@beberexha) által megosztott bejegyzés

 

A férfi, aki állítólag fejbe dobta az énekesnőt a telefonnal, úgy gondolta, hogy „vicces lesz”, ha feldobja a készüléket a színpadra. Ám sok előadó szerint ebben semmi humoros nincs. Harry Styles-t még novemberben dobták szemen cukorkával, Kelsea Ballerini countryénekesnőt pedig egy karkötővel dobták meg júniusban. Charlie Puth énekes a hírek hallatán a Twitteren kérte a rajongókat, hogy vessenek véget ennek a „tisztességtelen és nagyon veszélyes” szokásnak.

Az énekesnőnél, Adele-nél is betelt a pohár. A legutóbbi koncertjén minden kertelés nélkül elmondta véleményét a dobálókról:

„Észrevettétek, hogy az emberek mostanság megfeledkeznek a kib*szott etikettről, és ész nélkül dobálják fel a színpadra a szarjaikat? De ha engem megdobálsz valamivel, k*rvára kinyírlak!”

Ezután előhozott egy pólóágyút, amiből ruhadarabokat lőtt a közönségnek, és azt mondta: „Ne dobáljátok a művészeket, csak ők dobálhatnak dolgokat a közönségnek.”

 

 

Dr. Lucy Bennett a Cardiffi Egyetem oktatója a rajongók és kedvenc énekeseik közötti kapcsolatot vizsgálja. A BBC News-nak arról beszélt, hogy a rajongók kollektív fellépése megteremtheti a közösséghez való tartozás érzését, és lehetővé teszi számukra, hogy „kifejezzék identitásukat”.

„Azonban úgy vélem, hogy az utóbbi időben valami megváltozott, és egyre több elszigetelt, bomlasztó, egyéni cselekvést látunk, mint például a tárgyak dobálása.”

Dr. Bennett szerint a koronavírus-járvány óta megváltozott valami, hiszen akkor nem tudtunk fizikailag jelen lenni a koncerteken. A rajongók kapcsolatot szeretnének az énekessel, akit kedvelnek, és ez a közösségi médiába nem lehetséges:

„Ha ugyanabban a fizikai térben vagy velük, és dobálsz valamit, akkor észrevesznek”

– mondja dr. Bennett.

(via Independent, BBC)