Videoklippel érkezett meg a Red Hot Chili Peppers új dala

A szám a rockbanda idén tavasszal megjelenő vadonatúj nagylemezét hivatott beharangozni.

Április 1-én dobja piacra legfrissebb, sorban tizenkettedik stúdióalbumát minden idők legnépszerűbb funk rock zenekara, a Red Hot Chili Peppers.

Az Unlimited Love című korong 2006 óta a banda első olyan anyaga lesz, amin ismét a csapat soraiba 2019-ben visszatért John Frusciante gitározik majd, illetve amin újra az a Rick Rubin látja majd el a produceri feladatokat, akivel karrierjük legsikeresebb albumain (Blood Sugar Sex Magik, Californication, By The Way, Stadium Arcadium) is együtt dolgozott a kaliforniai zenekar.

A bolondok napján érkező album előhírnökeként egy új kislemezt már most bemutatott a csapat, a Black Summer című dalhoz pedig videoklipet is készítettek, Debora Chow rendezésében:


Az Unlimited Love című lemezről a banda a következőt mondta el hivatalos közleményében:

Az egyetlen célunk, hogy elvesszünk a zenében. Órák ezreit töltöttük – közösen és egyénenként is - azzal, hogy egymást támogatva csiszolgattuk a tudásunkat, hogy a lehető legjobb albumot legyünk képesek elkészíteni. Antennáink ráhangolódtak az isteni kozmoszra, és átkozottul hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy egy szobában lehettünk és újra megpróbálhattunk még jobbak lenni. Napokat, heteket, hónapokat töltöttünk egymás hallgatásával, dalírással, szabad jammeléssel, majd ezen rögtönzések gyümölcsének nagy gonddal történő, tudatos összehangolásával.   
Arra vágyunk, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük, összekapcsoljuk és összehozzuk az embereket. Az új lemez minden egyes dala minket és az univerzumról alkotott nézetünket tükrözi. Ez az életünk küldetése. Dolgozunk, összpontosítunk és felkészülünk, hogy amikor jön a legnagyobb hullám, készen álljunk meglovagolni azt. Az óceán hatalmas hullámmal ajándékozott meg minket és ez az anyag összegzi az életünket. Köszönjük, hogy meghallgatjátok, reméljük élvezni fogjátok.”

A zenekar - hacsak a vírushelyzet közbe nem szól, mint az Aerosmith esetében2022. június 15-én a budapesti Puskás Arénában koncertezik majd, ahol a nagy slágereik mellett biztosan színpadra visznek majd néhányat az új album dalaiból is.