Egy ágyban az ördöggel

(Sleeping with the Devil)

Egy ágyban az ördöggel - Shannen Doherty
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 96 perc, 1997
Stereo

rendező: William A. Graham
író: Suzanne Finstad
forgatókönyvíró: Ellen Weston
operatőr: Robert Steadman
díszlettervező: John J. McLaughlin
jelmeztervező: Judy B. Swartz
producer: Jeffrey Morton
executive producer: Joel S. Rice, Eric Schiff
látványtervező: Donald Lee Harris
vágó: Scott Powell

szereplő(k): 
Shannen Doherty (Rebecca Dubrovich)
Tim Matheson (Dick Strang)
Steve Eastin (Wes Dubrovich)
David Bowe (Dr. Gerrold Petrovsky)
Bonnie Bartlett (Stasha Dubrovich)
Janet Graham (Dina Strang)
Vince Grant (Ken Williamson)
Sandra Thigpen (Susan)
Reg Traviss (Briggs Gerard)
Rebecca Dubrovich egy szép, csinos, fiatal kaliforniai lány, ám borzalmas emlék gyötri. Négy évvel korábban egy utcai karneválon megerőszakolták. Azóta nem tud normális kapcsolatot kialakítani senkivel, bár ápolónőként dolgozik egy kórházban, orvosnak tanul és keményen sportol is. Aztán találkozik Dick Stronggal és megváltozik az egész élete.

Dick megnyerő, vonzó, középkorú férfi, egy houstoni fittness edzőterem tulajdonosa. Biztonságot, megértést, szeretetet kap tőle, de amikor hozzáköltözik kiderül, hogy még házas. Dina nagy jeleneteket rendez és a válópert is nagy botrány kíséri. Dick veszít és nem tudja ezt megemészteni. Kapcsolatuk ezalatt teljesen megváltozik, Dick kifordul önmagából, s mikor Rebecca terhesen elhagyja ismét úgy érzi, veszített. Üldözni kezdi Rebeccát, börtönbe juttatja, majd bérgyilkost bérel fel. A lövések azonban csak a hátát érik, de így is életveszélyes állapotba kerül. S amikor magához tér kiderül, hogy deréktól lefele megbénult. De nem adja fel. Elszántan küzd mind a bíróságon Dick ellen, mind pedig egy rehabilitációs programon, ahol egy új, számítógépes találmányt tesztel.

Ekkor ismerkedik meg a feltalálóval, Dr. Petrovskyval akiben igazi társra talál. Dick a per során komoly anyagi büntetést kap, s később, amikor vagyonát külföldre akarja menteni, belebonyolódik egy útlevél hamisítási ügybe. Így végül mégis börtönben végzi. Rebecca hozzámegy Jerryhez és együtt folytatják tovább a kísérleteket és a kutatást.


Linkek:
IMDb