Egyéb

Sárkányos Gyereknap a Margitszigeten - Az egyfejűtől a hétfejűig

Margitszigeti Szabadtéri Színház
2024. május 25. (szombat) 10:00

Helyszín:

Margitszigeti Szabadtéri Színház
1139 Budapest, XIII. kerület, Margitsziget

A tavalyi nagy sikerű gyermeknapi program után a Margitszigeti Színház idén is megrendezi gyereknapi eseményét. Gyere és készülj fel egy világi sárkánybajnokságra, szükséged lesz a kéz -és testügyességedre, a szurkolói képességedre, szárnyaidra, és minden tudásodra, már ami a sárkányokat illeti.


Programok, játékok helyszínek szerint:


HIBBANT-SZIGET, a vikingék és más népek hona, azaz az Interaktív Meseszínpad (itt lelki, kedvi muníciót szerezhet minden gyermek és felnőtt a nagy eseményhez)
10:00 Kámfor Zenés Bábszínház: A sárkány és az ördög
11:00 KB35 Színházi Nevelési Társulat: Varázsecset
12:00 Bőröndmesék
13:00 Sárkányszépségverseny igazi sárkány zsűrikkel
13:30 Sárkányreptetés világi bajnokság, hozott és helyben készített sárkánnyal.


SÁRKÁNYKELTETŐ (kézműves helyszín, ahol a sárkányok születnek)
Papírsárkánykészítés: Ha nem hoztál magaddal sárkányt, most elkészítheted egyedi, saját magad által díszített sárkányodat a nagy reptetés előtt
Arcfestés: Hiszen ahogy a kutyusok előbb utóbb a gazdijukra kezdenek hasonlítani, a sárkánytulajdonosok is elkezdenek sárkánnyá válni.


REPÜLŐ- ÉS MANŐVERTÉR (ügyességi játékok, minden, ami ahhoz kell, hogy jó erőben légy és megfelelő technikával irányítsd a sárkányod):
- Tűzcsóványos: kellj át a tűzcsóvákkal szegélyezett akadálypályán, ha megperzselődsz, mi lehűtenek.
- Szent György és a sárkány: le tudod győzni az izgága sárkányfejeket? A sikerhez be kell vetned a gyorsaságod és a koncentrációdat.
- Sárkányvár építés: a sárkányoknak nagy várakra van szüksége, hogy a legügyesebb királylányokat is bent tudják tartani, fogj össze másokkal, építsd meg saját sárkány-felhőkarcolódat, majd teszteld le, hogy ki tudod - e szabadítani a királylányt.
- Szárnybontó: tanulj meg repülni katapult segítségével
- Sárkányszelídítő: kvíz és tudásgyűjtő játékok, ahol megtanulhatod megszelídíteni az általad készített sárkányt
- Sárkányivadékok hétfejűsítése: te vajon mennyit tudsz a népmesék sárkányairól? Válaszolj minél több kérdésre, taníts új dolgokat… csak a pontjaidon múlik, hogy 3, 7 vagy 12 fejű sárkányként távozol
- Nyákrás alyáp - itt mindent visszafelé kell csinálni, fordítva kell beszélni, járni. Neked rá tud csavarodni a sárkány eszed?
- Hány centi egy sárkány? Itt centikből építhetsz óriás sárkányt, de vigyázz, ha nem adsz neki nevet és nem találod ki mit szeret játszani, még felfal ebédre…
- Sárkánymemory: Te vajon hány sárkánymozdulatot tudsz megjegyezni egyszerre? A legutóbbi sárkány, akivel játszottak 9-ig bírta… ő nagy rekorder… vajon te le tudod győzni?
- Tűzcsiholó, kedvszító: játék a hangoddal, itt senki nem fog téged lepisszegni, hiszen a cél, hogy a lehető legjobb drukker legyél a világi sárkány bajnokságra
- Sárkánycsászár: ismered a kő- papír- ollót? És azt is tudod melyik kap leghamarabb lángra közülük a sárkánycsászár tüze által? Akkor vesd be magad és válj te a sárkánycsászárrá!
- Sárkányreptetés hozott széllel: mégis hogyan repül egy sárkány, ha szélcsend van? Egy igazi sárkányreptetőnek ez nem akadály! Megfelelő tüdőkapacitással és vezérszavakkal megtanulhatsz tökéletesen reptetni.
- Tűz- Csíz- Repülő: Egy sárkányszelídítőnek nagyon fontos, hogy jókor legyen jó helyen és bele tudjon olvadni a környezet hangjai közé. Itt most kieresztheted a hangot, csak arra figyelj, hogy ne te légy a sárkányok közt a kakashang, vagy a viking koccintások közt a babasírás.
- Házisárkányüvöltőbajnokság: Mit kiabál egy házisárkány? Hogyan lehet kiadni a fáradt gőzt? Itt megtudod.
- Viking-kalapátor: Hány dolog üthet szöget egy fejbe? És te hány szöget tudsz beütni egy helyre? Itt kalapálhatsz kedvedre!