Kiállítás

Kötetbemutató és pop-up kiálításmegnyitó

Csató József képzőművész
Deák Erika Galéria
2024. április 30. (kedd) 18:00 - 2024. május 03. (péntek) 18:00

Helyszín:

Deák Erika Galéria
1066 Budapest, VI. kerület, Mozsár utca 1.

Az eseményre Hegedűs Zoé, food-designer készít majd egy, a Csató művészetéből inspirálódott megehető étel-installációt.


Csató My favorite place is the garden in my head című könyve alapvetően az elmúlt három év műveire fókuszál. A könyvbe Hornyik Sándor, művészettörténész írt egy nagyszerű tanulmányt, a bevezető szöveget pedig a belga művészeti író, Femke Vanderbosch jegyzi. A könyv tervezője Salát Zalán Péter.

A könyv a művész három nemzetközi galériája, a budapesti Deák Erika, az antwerpeni Plus One és a Hong Kong-i Double Q galéria együttműködésében született meg.

Csató József hazánkban ma az egyik legismertebb, a nemzetközi porondon is aktív festőművész. Munkáit utoljára Antwerpenben és Berlinben állította ki, idén nyáron Los Angelesben is bemutatkozik. A Deák Erika Galériával 2015 óta dolgozik együtt.

Hegedűs Zoé a spanyolországi Basque Culinary Centerben tanult, majd Milánóban szerzett mesterdiplomát Food design szakon. Amellett, hogy számos neves nemzetközi étteremben dolgozott, több hollywoodi filmes produkcióban is folyamatosan részt vesz (pl. Dune 1-2, Poor things), mint food stylist.
Salát Zalán Péter könyvtervező-grafikus a Német Formatervezési Díj kétszeres aranyfokozatú díjazottja, egyik legismertebb tervező ma Magyarországon. Nevéhez olyan könyvek fűződnek, mint a Fortepan Masters vagy a Solidarity Must Be Defended.


A kiállítás május 3-ig tekinthető meg.

Hozzászólások