Koncert

Daloló könyvtár - zenés foglalkozás kisgyermekeknek és szüleiknek

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
2024. április 17. (szerda) 10:30
Ingyenes

Helyszín:

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

A zenés foglalkozások kimondottan 0-3 éves korú gyermekeknek szólnak - minden második héten hétfőn délelőtt. A hangszeres zene és az énekszó mellett a ritmikus játékok megismertetése verseken és mondókákon keresztül valósul meg, amit nem csak gyermek, de szülő is garantáltan élvezni fog, hiszen a játék és a tanulás összefonódik. Az éneklés közösségteremtő hatása ősidőktől jelen van az emberiségben, ösztönös ez a fajta hangadás, ezért nem szükséges, hogy bármilyen zenei előképzettsége legyen a gyermeket kísérő felnőttnek.

A programon belül nincs kötelező elem, minden kisgyermek és szülő abban vesz részt, amiben szeretne. Ha a gyermek szemére a dallamok inkább álmot hoznak, az sem gond, hiszen az is pozitívan hat a lélekre. Az interaktív kikapcsolódás fejlesztő jellegű, mivel a gyermek hallási képességei kialakulóban vannak ebben a korban. A kísérő szülő, nagyszülő pedig elsajátíthat a helyszínen olyan játékokat és egyszerűbb dallamokat, amelyeket akár otthon is alkalmazni tud. Mindemellett a résztvevők könyvtári szolgáltatásainkat is igénybe tudják venni.
Kezdődjön zenével és könyvek között az élet!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció és könyvtári tagság szükséges. Regisztrálni a dalolokonyvtar@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának és a gyermek(ek) életkorának megadásával. A regisztrációról visszajelzést kapnak. Ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Könyvtári tagság létesíthető a helyszínen 300 Ft-os adminisztrációs díj ellenében vagy kölcsönzésre is jogosító beiratkozással.