Koncert

Kobuci SKA JAM // Super Starsky // LB27 SKA Program (1987-1990)

Kobuci Kert
2024. május 09. (csütörtök) 19:00
Ár: 5000 Fz, elővétel: 4000 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

Őrületes SKA buli várható a Kobuci Kertben, hiszen a LADÁNYBENE 27 idén tavasszal "leporolja" és stúdióban is rögzíti korai SKA korszakának ikonikus dalait, amik az első albumuk megjelenéséig repítették a bandát. Olyan csemegékről beszélünk, mint a Menekülés, a Mozigépész, az Új SKA, a Próbababa...

A "MENEKÜLÉS" album stúdiómunkálataiban és a KOBUCI SKA JAM-en is közreműködnek a zenekar korábbi tagjai:
Tary Zsolt szaxofonos,
Tóth "Tádé" Gábor gitáros,
Szarka "Szarka úr" Sándor billentyűs.
Illetve vendégünk lesz a legendás FALS zenekar főnöke, Tokár Frédi és a hazai SKA élet emblematikus arca, a Kugler zenekar és korábban más bandák frontembere Szasza (aki csak 2 dimenciós, oldalról nem látható...)
A MENEKÜLÉS lemezbemutató koncerten az albumon szereplő dalokon kívül a 80-as évek végi LB27 setlistekről elmaradhatatlan Madness nóták, egy-egy FALS és Marley SKA nóta is felcsendül majd, nem is beszélve az LB27 néhány újabb kori SKA tételéről.

A KOBUCI SKA JAM társzenekara a korábbi évek Kobuciban zajló SKA bulijainak házigazdája,a méltán híres SUPER STRASKY lesz!
A Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze 2011-ben azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát. Még Korda György is táncolni fog angyalbőrben ott, ahol buzuki hangja szól!

Tagok:
Kunsági Évi: ének
Borovitz Tamás: ének
Szili Mikós: gitár
Máté Balázs: gitár
Mérges Norbert: basszusgitár
Kohut András: dobok
Barta Péter: szaxofon
Hangodi István: billentyű

A koncertek előtt-között és a buli után a vendéglátó pult hangfalain a korai jamaicai zenéket képviselő Western Sound System, azaz Szasza és Darth Wada adagolja a rocksteady-early reggae-ska nótákat!
Ajánlatos a táncoló izmokat alaposan felkészíteni erre a közel 3 órás SKA-Táncőrületre!