Koncert

László Attila Fusion Circus

László Attila előadó
Nagy János előadó
Lattmann Béla előadó
Zombori Attila előadó
Pecze Balázs előadó
Lakatos Sándor előadó
BMC - Opus Jazz Club
2024. június 14. (péntek) 20:00
Ár: 3200 Ft

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Km.: László Attila (gitár), Nagy János 'Yancha' (billentyűs hangszerek), Lattmann Béla (basszusgitár), Zombori Attila (dob), Pecze Balázs (trombita), Soso Lakatos Sándor (szaxofon), Csapó Krisztián (harsona)


A László Attila Fusion Circus a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus László Attila legújabb formációja. A 2019-ben alapított zenekarban a ritmusszekció mellett háromtagú fúvósszekció kapott helyet, kibővítve a zenekarvezető dinamikus jazz-rock szerzeményeinek hangszerelési lehetőségeit. Mivel a zenekar minden tagja egyben kiváló szólista is, a Fusion Circus koncertjei nevéhez híven a hangszínek és ritmusok izgalmas keverékét, fúziós elegyét kínálják.


László Attila a jazz olyan nagyságaival játszott együtt, mint Anthony Jackson, Bob Mintzer, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Billy Cobham és Peter Erskine. Saját zenekarait 1975 óta vezeti. Az 1980-as években Tony Lakatossal közösen alapította a Things zenekart, amely úttörő szerepet vállalt a fúziós jazz magyarországi meghonosításában. Zeneszerzőként, hangszerelőként és gitárosként több mint 28 éve együtt dolgozik Charlie-val koncerteken és lemezfelvételeken. Nevéhez fűződik a Charlie Jazz formáció zenei koncepciójának kialakítása a 2000-es években, és a Cserháti Zsuzsa zenei visszatérését jelentő albumokon is meghatározó szerepet vállalt.