Rigor 2008 febr. 01. - 22:47:54
(14/54)
A vikingek meg nem is így néztek ki, a szarvas sisakot sosem hordtak, a 19. században az operában találták ki ezt a marhaságot, és azóta is elterjedt közhely.
Engem leginkább Orkokra emlékeztettek:)

Azon túl hogy egyáltalán nem tud vívni senki, de még rendesen fogni se tudják a kardot nyilván a spec. képzés hiánya, de hogy a fél világot végiggyakó hétpróbás vikingek közül bármelyiket az erdõben a fa mellett egyedül a kardjával idõnként gyakorolgató srác egyáltalán meg bírjon karcolni... röhej.
5/10
Jeli 2008 jan. 19. - 16:34:40 5/10
(13/54)
Ez a film tipikus hollywoodi produkció.
GYENGE!!!!!
Van benn egy kis vér és persze szerelem(az indián lány és a barbár hõs között, de el csépet), az mindig kell az együgyûnek. Halálosan túl nyújtott unalmas jelenetek.
Lehet, hogy vannak benne szép képek, de nagyon kevés.
Gyerekek ne, de most komolyan NE NÉZÉTEK MEG!!!!
8/10
pikemen 2008 jan. 19. - 16:16:17 8/10
(12/54)
Nagyon jó ! Viszont túl sok a sötét jelenet. 8/10.
tundax 2007 nov. 11. - 13:32:49
(11/54)
A viking nyelvnek van felirata az eredeti DVD-hez?
Vagy a film úgy lett "kitalálva", hogy ne értsünk semmit a vikingek karattyolásából!?
jozsef20 2007 nov. 10. - 09:56:26 Előzmény Valor
(10/54)
szia

Tudnál segíteni, hogy hol lehet a filmet megszerezni?
Józsi
Valor 2007 szept. 20. - 17:23:56
(9/54)
Azt nem értem, hogy ki és hogyan definiálja a filmek mivoltát. Mem mindenki tudja ugyan, hogy milyen elemekbõl áll össze egy film, amit nehéz lenne egy ilyen oldalon felsorolni, de egyet tudni kell, a nézõ diktál. Egy ilyen filmnél a nézhetõség, a karakter, a bonyodalom, a vizualitás a lényeg. Itt mindent megkapsz ahoz, hogy 2 zacskó chipsel, és egy vödör üdítõvel, megdöbbenve támolyogj ki a nézõtérrõl. A Pathfinder a "nézõnek" szól, nem a valós idejû "harcosoknak". Megdöbbent, leszúr, aztán azon kapod magad, hogy a stáblistát olvasod. Emlékezni fogsz rá 3 év múlva is, nem az Oscar díj megkaparintása végett, hanem a véres karlecsapások miatt. A látvány gyönyör, operatív megjelenés pozitív....a történet valósághûségét nem szabad figyelni. Rengeteg film, játék szól a látvány nyújtotta szabadságról, a Pathfinder ilyen. Az igazság, hogy többet és jobbat is ki lehetett volna hozni a filmbõl, de sajnos meg vannak a keretek. Elég csak a stáblistát végignézni....ez a film nem a gyártó titkos favoritja...nem Apocalypto(:-)..még is szívesen megnézed másodszorra is. Ajánlom mindenkinek, de senki ne keresse a valóságalapját.......Valor
Sleeper 2007 szept. 18. - 04:24:39
(8/54)
ja. Most látom csak, ugyanaz a tag rendezte, mint aki a texasi láncfürészest. Ez sok mindent megmagyaráz...
Sleeper 2007 szept. 18. - 03:06:56
(7/54)
Nagyon dühít, mikor egy ilyen ritka jó filmalapötletet elcsesszintenek! Nem , nem arról van szó, hogy nem jó film. Hanem arról, hogy sokkal, SOKKAL jobb filmet is lehetett volna csinálni belõle - igy csak egy simán nézhetö gagyi hálivúdi felesleges marhaságokkal teletûzdelt , de amúgy nézhetõ kalandfilm lett belõle, mely amúgy tele van merõ képtelenségekkel, és a kornak nem megfelelõ motivumokkal.Tanui lehetünk ahogy egy fizikailag megsanyargatott, képzetlen tizenéves germán kölyökbõl hogyan válik szupererõs kardforgató zseni, mindenféle elõképzettség nélkül - egy olyan társadalmi közegben mellesleg (és nálam ez tette be a kaput), amely NEM ISMERI sem a VASAT, SEM A LOVAT (tekintve h ezeket csak jóval korábban, kolombusz után 2-3 évszázaddal kezdik használni a holland telepesek jótékony cserekereskedelmének köszönhetõen.
Azt sem értem, a srác hogy nem fagy sz...rá, hogy mindig félmeztelenül szaladgál a labrador fsz.-i téli éjszakában, vagy legalábbis egy csuromvvizes félig nyitott prémbundában, egy nyilvesszõvel a hátában - azért ruhát ott is hordtak. A barlangszex brutális: ezért legalábbis élveeltemetés járt volna az indián csajnak..
Végül üzenem az Xvid kódolóinak: a vikingek nem k.e.1000 körül jártak vinland felé, hanem ugy1900 évvel késõbb, tudtommal buzogányt sem használtak, a nyelvük ami a filmben elhangzik, egy cseppet sem hasonlit holmi korai állapotokat tükrözõ kemény hangzású északi germán nyelvre(sokkal inkább vmi latinnal kevert elkotrcsositott angolra), undsoweiter, and so on, et cetera, i tak daljse...
összességében egy történelmileg hiteltelen, trehányul összerakot, viszonylag nézhetõ LÁTVÁNYFILM. de semmi több. Ebbõl sokkal többet ki kellett volna hozni...Sajnálom nagyon
Üdv!:)
Összességében
Sleeper 2007 szept. 18. - 02:46:17
(6/54)
"Egy viking fiut i.e. 1000 korul Eszak-Amerika
harcias felfedezoi veletlenul ottfelejtettek a
kontinensen. Egy indian torzs befogadja es
felneveli, es amikor 15 evvel kesobb ujabb
viking tamadas eri a keleti partot, az immar 25
eves fiatalember megprobalja megvedeni uj
csaladjat, es megallitani a vikingeket."
Ezt találtam az nfo fájlban az avi mellé biggyesztve...
kymara 2007 aug. 20. - 11:59:34
(5/54)
Végre megnéztem a filmet. A csatajelenetekkel semmi bajom, de a végén azért egy kicsit kiakadtam. Mikor mindenki meghajolt a csaj elõtt. Az indiánoknál ezt sohasem csinálták.
kymara 2007 aug. 15. - 17:51:06
(4/54)
Azene már megvan. A filmet hétvégére igérik.
kymara 2007 aug. 14. - 18:07:02
(3/54)
A film most dvd-n jelent meg, vagy csak divix-en lehet megszerezni? És honnan tudnám megszerezni a zenéjét?
DRusza 2007 júl. 29. - 01:53:16
(2/54)
Érdekes mese, bár annyi tényalapja lehet, hogy a Vikingek jóval Kolombusz elõtt már portyázhattak az amerikai kontinensen. Egy nagy viking vezér fia (Ghost) egy hajótörés egyetlen túlélõjeként indiánok között nevelkedik, miközben nagyra nõve az Ösvényjáró törzsfõnök lányát kerülgeti, hiretelen kikötnek a vérszomjas Vikingek és leöldösik a kõnyilakkal és dárdával harcoló benszülötteket. (Megjegyzem, kb. a 9. században járhatunk éppen és nem a kõkorban.) Nade sebaj, mert ifjú hõsünk egész idáig a bazinagy kardjával hált és kelt, és mint amolyan Conan a barbár egyszem maga felveszi a harcot az egyre felbõszültebb hajós nemzettel. Van itt minden kérem, pajzson szánkázó, jégen csúszkáló, jeges tóban fürdõzõ, páncélban és sisakban kiválóan hegymászó százhúszkilós vikingek. Nagy halálhörgések és vérfröccsenések tömkelege. No és romantika (baralangszex) indiánlány és vikingfiú módjára. Ezek után még csalódás lehet ez a film? 12 év fölött egészen biztosan az.....csak szegény Karl Urban-t sajnálom, hogy megint nem hagyták kibontakozni.
Szerend 2007 júl. 02. - 11:40:46
(1/54)
Nagyon vártam ezt filmet, de csalódás volt.
Sokkal többet vártam.