Noncsa 2007 máj. 01. - 13:26:02
(85/425)
az igaz, hogy a fantasy-hoz nincs sok köze (épp ezért fikázta is egy ismerõsöm), de triller volt ,az tuti, mesés elemekkel, amiben egy kislány a körülötte lévõ brutális és kegyetlen világból álomvilágba menekül. viszont ha jobban megnézzük, ez a mesevilág sem éppen pillangókról, meg szökdécselõ nyuszikról szólt.
én már alapban is szívbajt kapnék, ha egy ilyen faun- fickó éjszaka bejönne a szobámba... és az a fehér lény, meg a béka, sorolhatnám!
szóval szerintem nagyon is összefügõ volt a két szál, és a vége pedig valószínûsíthetõ volt a kislánnyal, tényleg annyira el akart menekülni a valós világból, így könnyebb volt elfogadnia a halálát
azt viszont nem értetem, hogy a kapitány miért nem nyiffant ki attól a nagy mennyiségû méregtõl, amit a lány tett a poharába, vagy az csak nyugtató volt?
ja és tetszett a film :)
s.peti 2007 ápr. 26. - 17:59:26
(84/425)
Megint bocs!
Francia:<a target="_blank" href="http://www.lelabyrinthedepan.com" title="http://www.lelabyrinthedepan.com">www.lelabyrinthedepan.com</a>
s.peti 2007 ápr. 26. - 17:56:06
(83/425)
Francia:<a target="_blank" href="http://www.ellaberintodelfauno.com" title="http://www.ellaberintodelfauno.com">www.ellaberintodelfauno.com</a>
Spanyol:<a target="_blank" href="http://www.lelabirinthedepan.com" title="http://www.lelabirinthedepan.com">www.lelabirinthedepan.com</a>
Bocs fordítva a Spanyol az elsõ a francia a második!
s.peti 2007 ápr. 26. - 17:51:09
(82/425)
Ja bocs csak <a target="_blank" href="http://www.panslabyrinth.com" title="http://www.panslabyrinth.com">www.panslabyrinth.com</a>
s.peti 2007 ápr. 26. - 17:49:49
(81/425)
Sziasztok!
Megnéztem megin a FAUN LABIRINTUSÁT!De most az egyik barátommal!Neki is tetszett!Én akivel beszéltem és megnézte mindenkinek tetszett:)!Megnéztem a <a target="_blank" href="http://www.panslabyrinth.com-ot" title="http://www.panslabyrinth.com-ot">www.panslabyrinth.com-ot</a> és szerintem nagyon jó oldal!(A francia oldal már kevésbé)!A legjobbak a honlapon a zenék,de a Trailer se rossz!Akinek tetszett a film érdemes megnézni a honlapot!
Newcastle United 2007 ápr. 24. - 09:51:57
(80/425)
Egy rendszerrõl beszélek, amirõl a rendezõ is téves utalást tesz és ad egy rövid leírást, még a film kezdete elõtt. Valahol nyilatkozta is, hogy a filmnek az egyik fõ mondanivalója az volt, hogy a kislány ártatlansága önmagában erõsebb volt a Franco rendszernél. Na puff neki, ez így azért már nem teljesen fanatasy. Vidal tábornok és katonái, akik annak a rendszernek a kiszolgálói, az abszolút gonoszak. Míg a másik oldal, a partizánok (!), képviselik a jót, természetesen a kislány mellett.
Azt értem én, hogy ez nem egy történelmi film, ezért már mérges leszek ha mégegyszer ezt az orrom alá dörgöli valaki.:) Csak az a köntös az, ami nagyon nem tetszik...
cartawert 2007 ápr. 23. - 23:41:14 Előzmény Newcastle United
(79/425)
Newcastle!
A saját szabadságukért küzdenek (ahogy írtam), a mindenkori elnyomó és elnyomottak közötti harc jelenik meg. Hogy egy személyiség hogyan lehet hatásvadász, azt és nem tudom(te írtál vmi ilyesmit), de az, hogy Vidal ilyen kegyetlennek volt ábrázolva, az erõsíti a mese-jellegét az egésznek.
Ha bonyolult jellemrajzot akarsz látni egy kegyetlen emberrõl, akkor tudom ajánlani az utolsó skót királyt.
Egyébként avval egyetértek, hogy az emberek egy szemszögbõl vannak ábrázolva, de ennek ebben a filmben van funkciója, ez teszi mesévé. Tehát egyetértek avval, amit írtál, csak a film tekintetében szerintem nem jogos a kritikád, mert ez nem egy történelmi film.
bergengoc1 2007 ápr. 23. - 21:46:25
(78/425)
Nem akartam belemenni ilyen jellegû vitába, mert bevallom nem nagyon vagyok otthon a spanyol polgárháborúban.
De ahogy visszaolvastam a korábbi hozzászólásod, mégis kikönyökölt belõlem ez a vélemény :)
Tehát nem értem, hogy miféle rendszerekrõl meg terroristákról beszélsz, amikor a filmben egy darab vezetõrõl, vagy rendszerrõl szó nem esett. Semmiféle történelmi jelentõsége nincsen. Egyszerûen arról van szó, hogy ott egy katona, aki vezetõ posztban van és Istent játszik egy világvégi porfészekben. Itt nem arról volt szó, hogy a rendszer elnyomja a népet, hanem konkrétan egy hataloméhes diktátorocska tart rettegésben maga körül mindenkit - függetlenül attól hogy felkelõ vagy a beosztott katonája vagy akár a saját felesége az illetõ.
10/10
fc.kenyér 2007 ápr. 23. - 20:05:49 10/10
(77/425)
A következõ beírás a film végét is tartalmazza. NE olvasd el, ha meg akarod nézni

Valóban nem történelmi film. Annak ellenére, hogy szerintem pont ennyire nem-összetett személyiségekkel sikerülhetett a mögöttünk lévõ század olyanra, amilyenre a film bemutatja. A kapitány mindenre kiterjedõ fanatizmusa elpusztítja a kislányt. Kb ennyi a film. Mégis, ezt a szörnyû tényt, ennyire valóságosan-megindítóan még nem éltem át filmben. A Gyûrûk ura azért szórakoztató, mert fantasy, ez a film meg azért hátborzongató, mert fantasy elemekkel mutatja be a valóságot, vagy azt a világot, amit a kislány valóságnak hitt, azt a közeget, amelyben teljesen egyedül volt. Jó-rossz harca, abszolút hatalom-abszolút ártatlanság, és mégsem unalmas, sõt! Valószínûleg ezért nem zavart a történelmi hûtlenség.
Newcastle United 2007 ápr. 23. - 15:50:29
(76/425)
Ez igaz, mert a film tényleg nem egy történelmi dráma, de szerintem a köntös is nagyon fontos. A legjobb tényleg az lett volna ha egy teljesen fiktív konfliktust talált volna ki a rendezõ.
Newcastle United 2007 ápr. 23. - 11:24:56
(75/425)
Én már csak ilyen vagyok.:) Ha ez a mexikói rendezõ már belekeverte az európai történelmet, akkor legalább tegye viszonylagosan vagy csak egy cseppet korrektül.
bergengoc1 2007 ápr. 22. - 00:57:11
(74/425)

Hú én most néztem meg, nagyon faja volt, sztem is hülyeség ezt a filmet fantasynak mondani. Én nem láttam az elõzetest, csak a plakátot, és vhogy volt egy olyan érzésem, hogy ez talán jó lesz. És nagyon tetszett.

Sztem nem gond, hogy kicsit brutálisra csinálták az "SS tisztet :)" végülis minden filmben eltúlozzák a karaktereket...
Ha nem lenne eltúlozva, akkor nem utálná a nézõ, és akkor film végén nem értené, hogy egy átlagos hétköznapi katonát minek kell lelõni, mikor kibattyog a fiával a karjában :))

Mivel ez nem történelmi film, ezért sztem ezt is hülyeség boncolgatni, hogy most kik-miért-hogyan lázadoztak. Abszolút nem erre van kihegyezve a történet. Aki ilyen szemmel nézi a sztorit, vagy pedig egy újabb Gyûrûk ura klónt vár, az lehet, hogy kicsit csalódni fog.

Én viszont pont ott vagyok, hogy már megcsömörlöttem a sok bárgyú összelopkodott, közhelyes, kiszámítható filmektõl, (mint pl az Eragon) és A faun labirintusa számomra kész felüdülés volt.
s.peti 2007 ápr. 20. - 14:45:24
(73/425)
És egy kép is:
s.peti 2007 ápr. 20. - 14:42:28
(72/425)
És még azt szeretném hozzáfûzni,hogy nekem a kedvencem a filmbõl a szörnyes jelenet(Ofélia bemegy a fehér lény birodalmába)!
s.peti 2007 ápr. 20. - 14:34:09
(71/425)
Szerintem megérte kétszer megnézni!És az benne a furcsa,hogy nagyon hamar véget ér a film,nincsenek benne unalmas részek!Bár párszor megint becsuktam a szemem(láblevágás,arcszétverés)de most már nem is nagyon izgultam!Jó volt!Fantasztikus film!
s.peti 2007 ápr. 19. - 14:27:01
(70/425)
Már kétszer láttam a faun labirintusát!Nagyon jóvolt!Ma néztem meg másodszor!Már várom DVD-n!
Newcastle United 2007 ápr. 17. - 09:49:33
(69/425)
A vöröscsillagos gerillák milyen szabadságért küzdenek, a sztálini demokráciáért:) Inkább terroristáknak nevezném õket. Túl sötétre volt festve az egyik oldal, a másik pedig túl tökéletesre. Franco rendszere pedig tévesen fasisztának volt deffiniálva, amitõl azért rettentõen távol állt.
Én is abszolút hatásvadásznak tartottam Vidal tábornok személyiségét, iszonyat gyenge jellemrajz. Talán még azzal kellett volna fokozni, hogy német is, egy polgárháborúból ottmaradt SS tiszt.
cartawert 2007 ápr. 17. - 03:21:39 Előzmény chlls
(68/425)
Az öncélú szót tudatosan használtad, de rosszul. És lehetsz akármilyen öreg róka, jó, ha tudsz magyarul... Meg hogyha nem csak azért írsz ide, hogy halálba osszál egy-két embert, hanem megpróbálod megérteni, amit mások írtak, és arra reagálsz, az is jó.
Egyébként szerintem nem volt Franco-nak semmi szerepe a filmben, a gerillák a (saját) szabadság(uk)ért küzdenek, mindegy, hogy éppen ki ellen. Vidal tábornok az elnyomót képviseli. A "kislányos-tündérkés-sziporkázós fantasy" pedig abszolút funkciót kap, ugyanúgy, mint a brutalitás. A - valóban eléggé naturálisan ábrázolt - kegyetlen valóság helyett a kislány magának egy mesevilágot képzel. Mint minden gyerek hasonló helyzetben.
Ha nem érted meg a filmet, az a te bajod, de nem kell mást lehülyézni azért, mert neki tetszett. Pláne, ha az abszolút kisebbséget képviseled! Ilyenkor érdemes elgondolkodni...
s.peti 2007 ápr. 13. - 14:54:09
(67/425)
Sziasztok!!!:)
Nemrég láttam a filmet és szerintem nagyon jó volt!!!
Volt benne pár brutális rész de szerintem megérte rá elmenni!Mondjuk a fantasy besorolás után egy kicsit több "szörnyes" részre vártam.De nem baj!Így is nagyon tetszett!!!!!!
Hercule Poirot 2007 ápr. 07. - 22:31:56
(66/425)
Üdv Mindenki!

Én is láttam a filmet,és én is csak azt tudom mondani,mint sok elõttem szóló: nagyon tetszett. A képi világ,és a mondanivaló engem magával ragadott.Igaz, nekem végig az volt a benyomásom,hogy a kislány csak "beképzeli" magának az egészet,sajnos azt a film nem tudta elhitetni velem,hogy ez a sok csoda valóban megtörténhet. De szerintem ez nem baj,sõt,én így még jobban azonosulni tudtam a kislánnyal,és teljes mértékben megértem,miért teremtette magának ezt az álomvilágot. Azonban aki tényleg csak a fantasy élmény miatt menne el erre a filmre,az valószínû csalódni fog. Ez a film más és több egy sima fantasy filmnél. A film brutalitása miatt néhol én is elfordítottam a fejem 1-1 pillanatra,de a film szempontjából szerintem nagyon jó,hogy vannak benne ilyen jelenetek is. Így még könnyebb ellentétbe állítani a két világot. Nagyon jó film,ha tudom,megszerzem majd. Nálam ez egy 10/10es film.