0619-es ügynök 2010 márc. 15. - 18:23:40
(227/407)
Jajjj, nekem is nagyon tetszett, pedig útálom az Alicet... de nagyon jó:):):) mmint ez a verzió:)
Alicenak mit is mond az apja, amit aztán Alice mond Kalaposnak arról hogy megõrült? köszönöm:)
10/10
gombahölgy 2010 márc. 15. - 13:18:04 10/10
(226/407)
igazából a mesében és a könyvben is elég kuszán jöttek az események/helyszínek. persze egyáltalán nem biztos, de lehet szándékosan volt egy kicsit a filmben is kusza. ez persze csak az én elképzelésem. nekem speciel ez a megoldás tetszett is:)
8/10
Luigi87 2010 márc. 15. - 08:34:59 8/10
(225/407)
Minden kedden frissítik, és 1 héttel hosszabbítják meg.
spermophilus lateralis 2010 márc. 14. - 23:56:11
(224/407)
az utolsó commentem után hozzászóló összes hozzászólónak igaza van valahol szerintem (nem sorolom a neveket).

Ha annak nézed, ami lett belõle, tüncimüncicsillivilliplüsmacis shrek2,3,4,5, akkor annak jó is, sõtt kiváló. de én pl. nem az up folytatását szerettem volna látni down verzióban. ezért nyöszörgök csak, hanem valami elementárisan újat, mert ritkán visznek egy ilyen különleges mûvet mozivászonra, mint az alice, tehát több is jöhetett volna még a tubusból.

ez valójában nem egy gyerekmesének készült családi matiné forgatókönyve volt, amit hát uram atyám és isten bocsá' WaltD picit megint megtépázott, ahhoz hogy már a szopósded is kultúrálódni tudjon anyja csecsén. hanem egy olyan remek klasszikus mû, amit egy frankón bemákolt, betintázott,betépett és telegandzsázott okoska kínjában, vagy örömében (amit a tuti anyagért érzett) sarokra nyílt tudattal a sok jó fûtõl, abszinttól, aromás higítótól, vagy bánom is én mi mástól valamikor papírra nyûglödött a lét matematikai megközelítésének valójáról, mindezt és pusztán metafizikai alapon. juheyyy...

szóval okoska (charles lutwidge dodgson) a nagy bratyókat követve (charles dicken és soscar wild), nyomdokaikba iramodott és bizonyos értelemben túl is szárnyalt rajtuk, hiszen az õ eredeti szakmája más volt, mint elõzõ kettõé, akik eredetbõl voltak szófacsarók, így hõsünk különleges módon tudta ötvözni a word -ot és az excel -t, ami kizárólagos sajátja volt a viktóriánus korban.

na szóval kedves nedves naphinel ez a bizonyos mikronnyi plusz hiányzott szerintem neked a 3diamx bûvölet mellé.

mint minden schwarzwälder kirsch, ez a tortika is háromdimenziósan a legfinomabb, hisz egy papírlapot hiába próbálsz meg ritmikusan nyalkodni kedves vezzegabi (:-D), attól az még papír ízû marad. és mán pedig ez mindenképpen cukrászati termék, nem filmnoir áldozati ostya, aminek mindegy milyen is valójában az íze fõ, hogy teljes ihletettségünkben mi is megkapjuk idõben, mielõtt még pont elõttünk kettõvel kiáltanák el magukat a kóristák ÁÁÁMEEEN.
andieeee 2010 márc. 14. - 22:12:03
(223/407)
Sziasztok!
Hát, akárki, akármit mond, nekem tetszett a film. Kedden néztem meg az IMAX moziban, és még hatása alatt vagyok. Bár nem tudom, hogy maga a történet, vagy a 3D fogott volna meg jobban. Úgy ahogy van, nekem bejön. A szereplõk nagyon jól lettek kiválasztva, az effektek is nagyon jók voltak. Lehet, hogy még egyszer meg fogom nézni 3D-be, nem kizárt.
Elfogadom, hogy van akiknek nem jött be a film, de nem lehet mindenkinek azonos a véleménye. A történet azért egy kicsit lehetett volna kerekebb is, meg azt sajnáltam, hogy némelyik szereplõrõl, ha nem tudom mi a neve, akkor nem is tudom meg, mert a filmben ugye nem mindenkirõl derül ki..
Szóval, lényeg ami lényeg, ezt a filmet én csak ajánlani tudom :)
ui: max nem nézed meg mégegyszer ;)
20L
10/10
vazzegabi 2010 márc. 14. - 21:21:12 10/10
(222/407)
ez volt az elsõ 3D-s filmem, és hát mit mondjak azt hittem nagyobb durranás, kb 20 percenként volt valami komolyabb 3d-s effekt, mondjuk azok jók voltak de sztem kevés, na mindegy lehet csak én gondolom így, maga a film bejött Johnny is jól játszott meg az Alice-t alakító csajszi se volt rossz. Akit érdekel és eddig nem néztem meg szerintem meg lehet nézni, bár lehet nem muszály 3D-be, de ezt mindenki döntse el maga.
Naphinel 2010 márc. 14. - 20:06:04
(221/407)
Varázsos zenék, kaland... ez eddig jó, de valami hiányzott. És az az apró plusz az egész film alatt hiányzott.
Nem tudott igazán elragadni, hiába volt mesés.
A karakterek tetszettek, mindegyikben volt valami egyedi.


most megyek, majd még folytatom.
Bateman 2010 márc. 14. - 16:37:12
(220/407)
Ha nem vár el tõle sokat az ember, pont megkapja azt, amit egy ilyen filmtõl lehet!



**moderálva**
L.Gabi 2010 márc. 14. - 16:16:59
(219/407)
Aréna Imaxban szerdától már nem megy??
spermophilus lateralis 2010 márc. 14. - 14:23:28
(218/407)
szia voltri én tök a te véleményeden vagyok, tényleg vannak filmek beülsz elrontod a hasad a tacochipssel ég a nyelved és örülsz hogy lazultál. a legolcsóbb poénokon is legjobbakat derülsz, mert már bár 100x láttad õket de az összeállítás mégis hoz valami újjat és ha nem (dr. szöszi2, vagy a csajom végett felõlem lehet a shopaholic sex and LA vagy NY oder so - egyiket sem láttam csak példaként). ez olyan mint amikor a wu2 belülrõl habzik a koponyádban de okés. ez így teljesen korrekt, teljesen ok: elfogadod, ezt várod el és jól meg is kapod.

de egy ilyen sokértelmezhetõségû, sokegyenletes matek feladatottól, azért többet vársz el mint pöfékelõ gilisztát és szép colorfull virágokkal nyomtatott képeket (az egyikkre - virágról azt hiszem, gondolom, úgy láttam a mutterom volt, de az is lehet hogy tévedek). a gilisztás példám nem csak azért rossz mert hernyó, hanem azért is mert abban pont benne volt, de mindegy ez most profán tudom, de nincs idõm lefuttatni fejemben az egész filmet. ezért ezeket csak a szemléltetés végett választottam (megyek úszni vagy mi). egy ilyen filmnél fõleg az átlagnak szüksége lenne egy kis rendezõi rásegítésre, a könnyebb megértés végett, hogy tudjon találni valamilyen kapaszkodókat, amin elindulhat és bontogathatja a szálakat aztán már magától is és ne csak nézzen mint matyi a batyuban. jó ha tudjuk mitõl folyik az idõ és mitõl ég a zsiráf nyaka a schubládékkal együtt, vagy mire gondolt gaudi. szal honnan szopja ki szegény vidéki fazon, aki egyszer az évben elviszi a családot ártatlan és ártalmatlan alicet nézni asszonyostul, gyerekestül (nem kell össztûz a parasztok védelmében én vidéki vagyok, mielõtt kikiáltanak bunkó pestinek, bár a bunkót elfogadom, de a pesti nem megy le a torkomon :D). tehát hõsünk épp kiejtette kérges kezébõl az ekeszarvat ölébe ült a kompánia és akkor hooopsz máris jön az elsõ kulturshock repülõ zongorák formájában. semmi tom és jerry, hol a gyalogkakukk, de még csak egy böszme laaaauuuuraaaeeeeaaééaa reklám sem kerül elõ nyújtógyakorlatként és bemelegítésnek. gyerekeknek elõzetes gyerünk húzzunk bele és nézzetek viharszigetet rögtön pandorum bejátszásokkal, aztán meg máris fut a nyúl a vásznon. így joggal jegyzi meg hõsünk... báááázzze öhöhöhhööö mhmköhm... ez nem is az amire befizettünk ez még a "most elkaplak" -nál is komplikáltabb vonalvezetésû történet, pedig már az is megeröltetõ volt. báááákkker ez nem az amire mi befizettünk, megyünk hááázaaaa. aztán ha mégis ülve maradnak akkor elõzõek helyett olyan zagyvaságok, kerülnek folyamatosan az vászonra felfestésre, hogy mit is jelenthet a kártyakatona kizárólag pirosban, és milyen jelentõsége van egyébként a vörös színnek (nem csak kultur, hanem matematikai szempontokból), miért nyújtott a rém alakja, vagy milyen szerepük van az õrült nyulaknak a vásznon és mit jelent a kalap mellé tûzött kártyán a 70/6 -al.

zárnom kell, tehát teszem... (mint mondtam megyek úszni), ezért szerintem ez nem bemegyek a moziba elrontom a gyomromat kijövök a moziból, elmondom a haveroknak, elfelejtem kategória. az anyagból kifejezetten felnõtteknek többet ki lehetett volna hozni. WaltD... mondja valaki... nem is figyeltem hogy õk a prodok, de igaza lehet, annak aki mondta... hát itt van valszeg a probléma burtont a rendezõi székhez kötötték, aláiratták vele, hogy nevét adja a filmhez, ezután egy teáskancsóval leütötték és mikor kész volt a nemes mû megmutatták neki is. szerintem csak így lehetett.

mindamellett szeretném kihangsúlyozni, hogy egy nézhetõ kategóriás film, ami a szokással ellenkezõen nem hosszab, hanem rövidebb lett mint kellett volna neki lennie, ahhoz hogy ki tudjon magából bontakozni, ismét mint a hernyó a bábból így vetkõzés közben picit belefulladt saját köntösébe. de a 10/7 azért mégiscsak reális.köszönöm a megtisztelõ figyelmed.
spermophilus lateralis 2010 márc. 14. - 00:47:39
(217/407)
klassz...klassz...

de 10/10 hát nem tudom, azért ez túl eufórikus akkor még kellett volna valaminek utánna jönnie a csövön, hát nem jött.

a bemákolt macska tényleg jó fej, nekem szimpatikus és legalább õszinte. pont mint: gyerekek...gyerekek ne vegyetek drogot, legyetek rockstarok akkor ingyen kapjátok! BIGBANG!!! TICKTICKTACK BOOOM!
a fél óra mint már jogosan említve lett, egy ekkora mûbõl tényleg hiányzott, de inkább ültetnek be még háromszor erre, mint még egyszer az éli könyvére...

nos azért újongásra semmi ok egy középszerû film aamire azt gondoljuk kult azt gondolni, hogy hû de fasza... mert különben még azt hiszi valaki, hogy hú de ciki, pont én nem értettem meg a film kódolt üzeneteit, pedig... tehát a vicceken sem mindig illik röhögni és hülyén néz ki az ember, ha nem érti és inkább ezért már a poén elõtt rákezd a hahotára a többiek meg csak lesik, hogy ezt meg mi lelte. ez volt a doors egyik szerencséje is, aztán csak befutottak, pedig elõször csak csittcsatt, de aztán csak evrebody here volt.

a texturát lehetett volna jobban barázdálni és picit hosszabbra szõni a szálakat, jobban hagyni érvényesülni, sõtt egyáltalán elõször kidolgozni a karaktereket.

a vörös királynõ a legjobb fej halál mindenkire és egyébként is süllyed a nautilus

jut eszembe láttátok dicapriot?! nagy volt megint (mér volt má nagy?). nem?! dehogynem, csak nem ebben a filmben! ébresztõ... azon gondolkodsz hol volt dicaprio (egy idõben demi szoknyája alatt) ébresztõ... a catch me if you can -ban pl. ott ott volt - tiszta filozófia az egész story franz kafka viva + egon schiele a szõrõs muffok királya (csórikám jól ráfaragott)

minden enthussziazmusom ellenére sem kap tõlem többet sexyalice, mint 10/7 -et ez elég is nekik ezzel már tudnak élni és mégis reális is maradtam.

depp teljesítménye elég deep volt a többihez viszonyítva, de egyre jobban sajátjává válik a gyöngyel aggatott flúgos cigánygyerek karakter majd gyõzzön belõlle kimászni, mint anthony perkins a tusoló függöny mögül (pszicho). na a touch the ground azért már nála is megvolt a sweeney todd örökérvényû remmekkel. szerintem be volt tintázva amikor azt elvállalta, szóval ezek után minden mozdulása csak egy sziporkázó revival lehet.

most hallom ment a hûtlen nehéz fejjel, de ez már OFF volt. good bye tequila and hasta siempre libertad, feliz navidad todos y buenos años nueve csíííz :-D
8/10
gerdosszie 2010 márc. 13. - 21:11:43 8/10
(216/407)
Nekem tetszett. A 3D-tõl kicsit többet vártam volna (nem IMAX-ban néztem), de ennyi is elég volt.
A történettõl többet vártam volna. Túl gyorsan jöttek az akciók. Valaki írta hogy a sárkánygyíkkal való harc rövid volt. Szerintem pont elég volt ennyi. kellet volna még egy 30 perc, ami széthúzza az egészet, és nem lett volna ilyen kapkodós.
A szereplõkkel nem volt gond. Nekem a kedvencem a macska volt, de velük kapcsolatban kifogás nem lehet.
A látványvilága gyönyörû. Meseszép tájak vannak (mint a mesékben).
9/10
Illumination 2010 márc. 13. - 19:25:47 9/10
(215/407)
Szerintem teljesen felesleges volt a 3D, gyanítom hogy ezt a készítõk is tudták, dehát ugye több pénzt hoz a magasabb jegyárak miatt, na meg akkor minden olyan ember aki nem olvas utána mit érdemes megnézni inkább ezt fogja megnézni.
De maga a film nagyon kellemes, könnyedén hozta az elvártat, egyedül az utolsó 3 perc volt kicsit cink, de még így is 10/9!!
10/10
Kattrin 2010 márc. 13. - 18:54:05 10/10
(214/407)
***örömcsörög***örömcsörög***örömcsörög***

:DD
10/10
offtopic
Kattrin 2010 márc. 13. - 18:52:51 10/10
(213/407)
Szerintem sem kéne az Avatarral összehasonlítani, az Avatar nagyon gagyi. :D
10/10
gombahölgy 2010 márc. 13. - 17:43:11 10/10
(212/407)
Olvasom hányan írtak negatívat..mivel én régóta szeretem az Alice-t, végig csurgattam a nyálam, mert hatalmas volt. Szerintem egyébként elég "szélsõséges" a történet (eredeti), mondhatni eszméletlen beteg. Az eredetinek méltó folytatását alkotta volna meg Burton a rengeteg beteg elképzelésével, ha a Disney nem korlátozza, de még így is nagyon jó lett. Akinek a könyv/mese nem tetszik, ez se fog valószínûleg. Ráadásul betört a 3D õrület, amitõl az embereknek olyan tévhitük/elvárásuk van (manapság még), hogy az a film biztos, hogy minden rétegnek tetszeni fog.
3/10
zsoca 2010 márc. 13. - 14:49:55 3/10 Előzmény bigfield
(211/407)
nekem inkább kiszel tündésnek hatott :))
10/10
hotyka 2010 márc. 13. - 09:50:16 10/10
(210/407)
Én is 10/10 pontot adok.

Szerintem érdemes megnézni 3D ben,akár IMAX ben is. Olyan jók a figurák meg a színvilág! Nem sokszor megy az ember 3D re,akkor pont miért ezt a remek alkotást kéne szabotálni 3D ben... :)
nyucko 2010 márc. 13. - 07:12:13
(209/407)
Sziasztok,

Na olvasgattam sokféle véleményt, én még nem láttam. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek érdemes megnézni 3d-ben, vagy imaxban?

Kösziiii
4/10
gyurma88 2010 márc. 13. - 00:55:37 4/10
(208/407)
10/10 ???....pff....Unalmas, így utólag sajnálom rá a pénzt és az eltöltött idõt. Egyszer megnézhetõ filmkategóriának se nevezném.
Kész röhely, hogy egyesek az avatárral akarják összehasonlítani :D