9/10
csinema 2008 jún. 11. - 22:13:23 9/10
(3/23)
Fantasztikusan szép film. Szomorú, megfelelõ mennyiségben adagolt humorral. A színészi alakítások nagyon jók.Kiemelném még a film zenéjét is.
8/10
Obránszky Ármin 2008 jún. 08. - 12:15:19 8/10
(2/23)
"Valakinek meg kell halnia, h a többiek értékelni tudják az életet" hallhattuk Az órák címû amerikai filmben. De mit tegyünk, ha az apánk, akinek igazán nem sok mindent köszönhetünk -a kisiklott életekért nem szoktak köszönõ levelet küldeni-, épp az utolsókat rúgja és jobb híján nekünk kell a gondját viselnünk? Wendy (Laura Linney)és Jon (Philip Seymour Hoffman) nincs mit tenni, ha kelletlenül is megpróbálják elviselhetõvé tenni az öreg Lenny (Philip Bosco)hátralévõ napjait...
A film középpontjában mégsem az apa áll, hanem a két testvér. Az õ eléggé elbaltázott mindennapjaikba, egymáshoz és a környezetükhöz való viszonyukba nyerhetünk betekintést. Kapcsolatukat saját tökéletlenségük tudatából adódóan feszült, de mégis az egyik legszorosabb kapocs köti õket össze: életük ugyanazon a ponton siklott ki.
Tamara Jenkins remek munkát végzett! A kezei közül kikerülõ film nemcsak mélyen megható, hanem kimondottan szórakoztató, kifinomult és szellemes is. A film legfõbb erénye a visszafogottság. Aki harsány poénkodásra számít, az biztosan csalódni fog. Végre egy film, ahol nem kell felvonultatni az összes emberre leselkedõ sorscsapást, a fõszereplõk nem egyszerre vakok, homoszexuálisak, szegények és árvák, mégis hat a film!
Összességében a The Savages szinte tökéletes kis film. Ajánlom mindenkinek, aki valódi emberi kapcsolatokat akar látni a filmvásznon két klasszis színész elõadásában (Laura Linney alakítását nem lehet eléggé dicsérni, az egy csoda, ahogy ezt a karaktert megjeleníti). Bensõséges, humoros és valóban megható!

A forgalmazókat kérdezem: mi kell ahhoz, h az ilyen minõségi filmeket a mozikban is megcsodálhassa a közönség, ha a két teljesen megérdemelt Oscar-jelölés is kevés? Miért van az, h ha egy filmben igazi színészek játszanak, nem maníros sztárok, akik a három tükör elõtt begyakorolt arcrángás rendszeres váltakoztatásával letudva érzik a színészi feladatot, akkor már a rétegfilm kategóriába sorolandó?
nyenye 2008 jún. 05. - 19:13:47
(1/23)
Egy modern Amerikai család vidám, néha tiszteletlen de mégis szívbemarkoló története. Két testvér, Wendy (Laura Linney) és Jon (Philip Seymour Hoffman) komoly dilemma lé kerül: Apjuk haldoklik, és bár mindketten utálják õt a gyermekkorukban õket ért megalázások miatt, mégis úgy érzik hogy gondoskodniuk kell róla…
3 díj és 13 nevezés. Az Oscaron a legjobb nõi fõszereplõ és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriákban nevezték.