kramerallrad 2008 júl. 24. - 12:40:43
(16/36)
Természetesen nem megtörtént eset. Egyik TCM rész sem készült valós események alapján. Ami a valóság: volt egy Ed Gain nevû fickó, aki állítólag több embert meggyilkolt, a hullákat texasi birtokán tárolta, többet közülük megnyúzott. Az 1974-es film reakció volt az akkori USA-beli közhangulatra (vietnámi háború vége, a régi generáció és az akkori fiatalok kapcsolata, stb.)
aty001 2008 júl. 03. - 14:51:23 Előzmény Miki1900
(15/36)
pff.miaz hogy nem megtörtént eset? -,-"
Miki1900 2008 jún. 24. - 20:20:15
(14/36)
Nem megtörtént eset.
ez fikció, kitaláció. hitelesnek tûnik az 1-ben a régi híradórészlet vagy doku film, de nem az.
nem kell mindent elhinni
pacica 2008 jan. 06. - 13:42:48
(13/36)
Vicces. Egyáltalán nem félelmetes. De ne felejtsük el, hogy megtörtént esemény alapján készült, szóval ahhoz viszont elég durva. A 2004-es és a 2006-os tetszik nekem a legjobban. Jól sikerültek.
mucs1 2007 jún. 15. - 17:45:58 Előzmény fredBundy
(12/36)
Hali!

A Halálbarlang megjelent anno vhs-en. A Fénypont.hu nevû oldalon árulják az antikvárium részben,de nem hiszem,hogy bárki lenne olyan õrült/ elvakult rajongó,aki kiadna 22.000 Ft-ot egy használt,régi vhsért!
fredBundy 2007 jan. 25. - 17:23:29
(11/36)
Sziasztok! Vhs-en vagy Dvd formátumban meglehet venni a halálbarlangot?
Dorka92 2006 szept. 21. - 17:54:00
(10/36)
:) Köszi igy már mindent értek...

Sajna én nem törtögetek filmeket igy szerintem csak akkor tudom megnézni ha van tkban:(
Engem ez annyira összezavar h nem ugyanaz a 74-es és a 03-as történet... igy nem tudom annyira elhinni h igazt:s
Drayton Sawyer 2006 szept. 21. - 08:01:02
(9/36)
Folyt.

4.Ez a rész egy katasztrófa. Elég volt egyszer megnézni, mikor az RTL Klubon volt nemrég.

Eddig megjelent:

1974- The Texas Chainsaw Massacre

1986 - The Texas Chainsaw Massacre II (Dennis Hopper itt az ex-zsaru)

1990 - Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III (ebben szerepel pl. Viggo Mortensen is, aki bõrarcú egyik bátyját alakitja)

1994 - The Texas Chainsaw Massacre - The Next Generation (René Zellwegerrel)

2003 - Jessica Biel-es remake.

2006 - The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

Ez a rész valamikor 1969-ben
játszódik. Hogy mirõl szól, elolvashatod itt:
<a target="_blank" href="http://en.wikipedia.org/wiki/The_Texas_Chainsaw_Massacre:_The_Beginning" title="http://en.wikipedia.org/wiki/The_Texas_Chainsaw_Massacre:_The_Beginning">en.wikipedia.org</a>

Ezen a cimen sok angol nyelvü infót találsz róla.
Magyarországi bemutatója : 2006.október 19.
Drayton Sawyer 2006 szept. 21. - 07:58:03
(8/36)
Szia!

1. Szóval, én a DivX-es változatát töltöttem le az eredeti, 74-es filmnek, meg kerestem hozzá magyar feliratot. Ezt "újitották" fel a 2003-as remake-ben. Sok dolog változott, az új sokkal inkább megfelel a mai horrorfilmek elvárásának. De ha jobban belegondolok, a 2003-as részben sok olyan karakter van, aki a 74-es filmben nem volt még benne. A 74-esben van a fiatalokból álló csapat, van a hozzájuk beszálló fiú, aki a fûrészesek családtagja, bõrpofa, egy idõsebb testvérük, a nagypapa, aki már itt sem tud saját lábán mozogni. Az újban ezzel szemben egész más karakterek vannak. Igen, a régiben is egy csaj éli csak túl, ahogyan az újban is egy lány, Jessica Biel. A 2.részben viszont már nem szerepel Sally Hardesty, mert elmegyógyintézetbe kerül a borzalmak hatására.Szerintem ez nem jelenhetett meg Magyarországon, bár ki tudja.

2. Az elsõ részt a fûrészesek oldaláról bõrpofa és egy idõsebb férfi családtag élte túl. Rajtuk kivül a nagypapa ismét szerepel (õ már az elsõ részben se nagyon mozgott, tolókocsin cipelték le az emeletrõl õt). Hozzájuk csatlakozik egy, a vietnámi háborúból hazatérõ testvérük, aki megsérült a harcokban. Fizikailag nagyjából egyben van , viszont szellemileg eléggé sérült. Szóval Nagypapa (aki itt már 173 éves :)) , a vietnámi veterán, bõrpofa, és egy idõsebb ember, aki hússütéssel keresi meg a családnak a betevõt.
Az ellenfelük az ex-seriff,(Dennis Hopper játssza) aki Sally Hardesty valamint rokkant fivérének nagybátyja.

A történet jó, viszont itt már túlságosan szabadjára engedik az írók a fantáziájukat. A végén nem derül ki, hogy ki éli túl a családból, mert a halálbarlang felrobban, és egyedül a rádiós csajt látni, amint kimenekül onnan.

Ezt a részt állitólag videotékákban is meg lehetett találni régebben, gondolom szinkronosan. Nekem Divx-es angol változata van meg, magyar felirattal.

3. Pedig volt az RTL-en, mert arról vettem fel videokazettára, ami még mindig megvan. Talán egyszer vagy kétszer vetitették le, de 99 környékén talán. A René Zellweger-es 4.rész mostanában volt, de az igen gyenge eresztés.
A 3.-ban talán egyedül bõrpofa, valamint a nagypapa szerepel még a 2 részbõl túlélõként. Nagypapa igaz itt már nem mozog, csak amolyan bútordarab egy karosszékben ülve. Hozzájuk csatlakozik bõrpofa két bátyja, az anyjuk (aki beszélõ géppel képes csak kommunikálni, valamint õ is tólókocsiban van), és egy kb. 7-8 éves kislány, aki nem tudom hogy kerülhetett a történetbe. Rajtuk kivül van még az oldalukon egy benzinkutas faszi, akinek a feladata az emberi maradványok eltakaritása. RTL Klubról vettem fel,videokazin van meg.

4.Igen, a 4.-ik a René Zellweger-es rész, melyben bõrarcú nõi ruhákban szerepel, és egy fiatal társaság téved el az erdõben. Ez a rész szerintem egyáltalán nem kapcsolódik az elõzõhöz. A 3.-ban bõrpofa egy hidegvérü kéjgyilkos, ebben a 4.-ben meg egy háziasszonynak öltözött transzvesztita, aki állandóan bömböl :)) Szóval én nem látok összefüggést.
Ez a rész egy kataszt
Dorka92 2006 szept. 21. - 06:36:40
(7/36)
Szia, köszi hogy leirtad ilyen részletesen! ;)

Hát nekem ezek nagyon zavarosak össze vissza készültek gyártási év szerint, de most hogy leirtad már tisztább.:)
Szóval pár hozzáfûzni való:

1. Az 1974-es változatot se láttam, ez kapható magyar TK-kban?
Amugy állitólag az elsõ rész valós történet. Én csak a 2003-asra tudok hagyatkozni én azt láttam, azt tekintem valósnak. Viszont ebbe mások a nevek, mások a családi kapcsolatok, sok minden más benne szóval ez rettentõen összekavar, hogy most akkor mi az igaz? Egy dolgot értek: hogy a történet egyetlen túlélõje akit itt Sallynek vagy kinek az újban Erinnek hivnak... De az létezik? Szóval nem értem mi az igazság :|

2. A halálbarlang a 2. része a történetnek még ha nem is irják oda, igy ezért összezavaró... Gyakorlatilag ez ugyanazzal a szereplõ és történet szállal folytatja az 1. részt de ez már 100% ig fantázia nemde? :|

3. Ennek láttam most a DVD bemutatóját, jónak tünik de nem ismerem a történetét. Amugy ezt az egyet rosszul tudod, nem ez volt az RTL klubbon énszerintem (bár lehet hogy ez is volt:)) hanem a Texasi Láncfûrszes visszatér 1994-es film, azt hiszem az is remake bár isten se tudja már h mi a sorrend, a lényeg hogy valami Discoból jönnek haza a fiatalok és Renne Zellweger a fõszereplõ.

4. Ennek mi a cime? még sose hallottam... Nem a visszatér? a 94-es amit elõbb irtam?

szall a lényeg:
1. a 74-es eredeti
2. halálbarlang
3. bõrpofa
4. a t.l. visszatér (?)
5. a 2003as
6. a kezdet

a transzfesztitásat nem tom:)
Drayton Sawyer 2006 szept. 19. - 17:19:02 Előzmény Dorka92
(6/36)
Igen, jól tudod. Nem halálalagút, hanem Halálbarlang.

Leirom ide az összes megjelent fûrészes részt, hátha valaki nem ismerné õket.

1. Az eredeti, 1974-ben készült, viszont jóval brutálisabb, mint a 2003-as remake. Nem véletlen, hogy rengeteg országban betiltották.

2. A Halálbarlang (kb 1986-os lehet) Rövid története: Az elsõ részben megölt rokkant fiúnak és annak nõvérenek (aki egyedüli túlélõje volt a rémálomnak) nagybátyja, egy seriff próbál bosszút állni a kannibál családon. Segitõje egy rádióban dolgozó lány, aki élõ adásban veszi fel a fûrészesek egyik gyilkosságát. A család ezért bosszút áll, felkeresik a rádióállomást, ahol egy rádiós férfit kalapáccsal elintéznek, a lány csak annak köszönheti életét, hogy Bõrarcu váratlanul beleszeret a rádiós csajba. Elviszik a lecsapott férfit a halálbarlangba (ami egy bezárt vidámpark). Remek diszletek között vannak. A lány követi õket a családi fészekbe, ahol elkapják õt is. Ezután különbözõ brutális dolgokat végeznek velük (pl. odaviszik a 173!!!! éves nagypapát, akit akkor küldtek nyugdijba, amikor a mészárszék elektromos berendezéseket vásárolt. A papa beleõrült a gépesitésbe. Szóval a vén csontnak kellett lecsapnia a csajt, egy kalapáccsal. Ezután megjelenik a seriff, és rendet rak. Sok mindent nem irtam le, inkább nézzétek meg! Külföldi torrentes oldalakon elérhetõ -Texas Chainsaw Massacre 2 (DVDrip-DivX-Omen2002)-t keressétek, angol nyelvü, viszont magyar feliratot könnyü hozzá találni. Én nem tudok róla, hogy magyar szinkron készült hozzá.

A 3. A Bõrpofa- A Texasi láncfürészes mészárlás folytatódik, a 3.rész. Ez régen látható volt az RTLKlubon is, a lényeg, hogy két fiatal eltéved a sivatagban, egy fekete vadász megpróbál nekik segiteni, közben felkeresik a családi fészket is. Hatalmas dumák vannak benne:)). "pl. mindjárt érkezik egy kis füstölt hús is". Nekem ez az egyik kedvencem. Most megjelent DVD-n is.

4.rész - ebben bõrarcú egy transzvesztitát alakit, igen félénk, nõi ruhákban van, egy fiatal társaság téved el az erdõben. Ez a rész nem is érdemel több emlitést, magasan a leggyengébb, szinte kabaré hatású.

5.rész - A 74-es eredeti film 2003-as remake-je, kicsit eladhatóvá téve, a szexbomba Jessica Biellel :) Ez is izgalmas rész.

Eddig ezek jelentek meg, de úgy tudom, idén egy új, a The Beginning cimü része is mozikba kerül.

Üdv minden TCM rajongónak!! Ne felejtsétek el : A fûrész családtag !
kispancsolo68 2006 aug. 31. - 18:17:16
(5/36)
Valamikor a 90-es évek elején láttam a Trilógiát Vhs változatban./Egy XVI.-ker. videó tékából./ Azóta nem hallottam semmit a filmekrõl. A felújított változat nekem is megvan Dvd-n, de nem tartozik a kedvenceim közé.
mikehodges 2006 aug. 28. - 15:42:36
(4/36)
Nem tudok ilyesmirõl:(sajna.nem hallottam még ezt a címet,szerintem nincs köze a sorozathoz.bye-bye.
Dorka92 2006 aug. 28. - 08:12:10
(3/36)
szia köszike. amugy van egy része tán a 2. aminek halálalagút v mi a cime nem?
mikehodges 2006 aug. 26. - 17:14:50 Előzmény Dorka92
(2/36)
Hello!A második(amugy harmatgyenge)rész 1986-os(texas chainsaw massacre 2,ennyi az eredeti cím),ez a 3-ik rész ugye 90-es,ezt még nem láttam,eltérõek errõl a vélemények.az 1994-es az a negyedik rész,amit talán komédiának szántak,demég akként is balul sült el,1szerûen a világ 1ik legrosszabb filmje sokak szerint,szerintem is!!!a legelsõ eredeti,1974-es viszont Istenkirály!!:)bye.
Dorka92 2006 aug. 22. - 12:27:19
(1/36)
Bár ezt SE láttam csak az 1.részt szerintem ez már apszolút felesleges. Meg hogyis van ez? Az elsõ részre készült az ismert remake 2003ban a második rész 1994es ez meg 1990-es??