10/10
JSniki 2013 márc. 06. - 17:21:08 10/10
(378/598)
Wáó! Nekem ehhez nincs elég nyelvtudásom sajnos, mondjuk fura mert meg se szoktam várni a magyar feliratot, hanem rögtön angollal nézem és teljesen jól megértem, de nem tudnám így szóról szóra lefordítani.
Én nem vagyok fenn sehol, leginkább egyedül rajongok :)

Mi a véleményed az elõzõ részrõl? Nekem nagyon tetszett. Hófehérke sötét oldala kezd a felszínre törni, hogy én Corát mennyire utálom...
10/10
JSniki 2013 márc. 06. - 16:06:46 10/10
(377/598)
Nekem Robert a kedvenc színészem, szóval egy kicsit elfogult vagyok :) de ettõl függetlenül nagyon szeretem az egész csapatot, tényleg a legjobbakat választották ki a szerepekre.
Egyébként csak hogy pontosítsalak Robert õ maga látta elõször a Hófehérkét kisgyerekként és õ rémült halálra a királynõtõl XD

Jennifer ruhájától én is kiborultam. Robert már tavaly is egy Audrey Hepburn-ös pólóban és kockás ingben ment a PaleyFest-re, szóval várható volt, hogy idén sem fog annyira kiöltözni. Amúgy szerintem õ saját cuccokban jár ilyen helyekre, bírom nagyon a stílusát :)

Egyébként azt nem lehet tudni, hogy az m1 mikor kezdi a második évadot? Nem mintha nem láttam volna már minden részt legalább kétszer, csak anyukám nem hajlandó feliratosan nézni és már várja a második évadot.
10/10
JSniki 2013 márc. 05. - 23:03:03 10/10
(376/598)
Néztétek pár napja a PaleyFest-et? 1 órás panelje volt a sorozatnak, ott voltak 7-en a színészek közül plusz a sorosat két alkotója. (YouTube-on megtalálható teljes hosszában) Hát én nagyjából végignevettem az egészet :) nagyon jófej társaság. Sok minden kiderült a második évad végérõl, illetve az is, hogy honnan ered a Bowl of soup (tál leves) örület twitteren XD
Szóval én nagyon élveztem!!!
nekow 2013 márc. 05. - 14:35:02
(375/598)
Nem. Ugyanúgy csak 22 részes lesz, mint az elsõ évad volt - ha több lenne, akkor már hallottunk volna a plussz két rész berendelésérõl, de az ABC nem rendelt be. És mivel a héten már elvileg a 20. részt forgatják, már nem is fognak kérni még két részt.
ULTIMATE 2013 márc. 01. - 12:13:48
(374/598)
Szerintem is így van.

SPOILER
Amikor az évadzáróban kiderül, hogy Rumpi direkt úgy tervezte az átkot, hogy Emma megtörje, rögtön beugrott, hogy hoppá, hisz õ szervezte meg Henry örökbefogadását, akkor tuti, hogy szándékosan intézte így.
10/10
KisVita 2013 márc. 01. - 10:46:23 10/10
(373/598)
Szerintem Johnny Depp féle Õrült Kalapos mindent visz!! :) de azért Stan-t is szeretem,nincs bajom vele :)

Más!Lehet,hogy csak én hallok félre,de nem tudom eldönteni,hogy a magyar fordításban mondták még az elején rosszul,vagy tényleg nekem kellene fülészetre mennem :)Szóval a kis srácot Harrynek vagy Henrynek hívják,Regina apja Henry azt tudom,de sokszor nem tudtam így hallás után eldönteni.... :)
Bocsánat,ha bolond kérdést tettem fel :D :D
ULTIMATE 2013 febr. 28. - 21:42:30
(372/598)
Volt õ már igazán õrült is, miután elvesztette a lányát, egy pillanatra fel is villantják azt az énjét. Az átok miatt viszont, mint a legtöbb karakter, olyanná vált, mint a története elején: Tücsök egy bizonytalan csõdtömeg, Hófehérke szende szûz, a Herceg egy álmodozó senki. Szóval igazad van, nem "igazi" kalapos, de ennek szerintem így is kell lennie, csak a fontosabb figurákkal ellentétben nem sokat találkozunk a valódi énjével. Amúgy tényleg leginkább egy mániás depressziósra emlékeztet, de azt marha jól játssza, épp ezért tetszik. :) De az is igaz, hogy a Johny Depp-es "változatot" még nem láttam.
ULTIMATE 2013 febr. 27. - 22:58:14
(371/598)
Én szeretem a Kalapost, olyan aranyosan negatív :) Ezt a spin-offot én úgy oldanám meg, hogy több Kalapos is van, így a másik sorozatban szereplõ teljesen független karakter lenne, önálló történettel, viszont ha úgy alakul, Jefferson is cameozhatna. :)
10/10
KisVita 2013 febr. 26. - 16:03:17 10/10
(370/598)
Óóóóó,plusz még,hogy nem is Sebastian lenne Jefferson/Õrült Kalapos,nem is így hozott lázba.... Pedig nekem szimpatikus,mint a szerepe,mint pedig színészként! :) De igazad van,akkor inkább lenne pl. Hook-al :)

Most akartam írni,hogy megnéztem magyar felirattal az eddigi második évados epizódokat,és háát lesz benne egy-két-három csavar a történetben.... :D már nagyon várom,hogy magyar szinkronnal is lássam,fõleg,mert nagyon kíváncsi vagyok Hooknak ki lesz a magyar hangja! :)
ULTIMATE 2013 febr. 19. - 23:11:21
(369/598)
Oké, hogy ez a lételeme, de mitõl lett az? :)
SPOILER
Lehet, hogy valamit félreértettem, a csodaországos részbõl nekem úgy jött le, hogy Regina apja nem volt halott, csak a Szívkirálynõ összezsugorította, és berakta egy olyan szív-dobozba. Ezért tudta Regina visszahozni a gombával, a könyvben legalábbis azoknak a méretváltoztatás a funkciója.
SPOILER END
Amúgy olvastam valahol egy olyan elméletet, hogy igazából Cora és a Szívkirálynõ ugyan az, hisz mindkettejüknek nagyon hasonlítanak a módszereik Reginához. Ez alapján eszembe jutott egy lehetséges magyarázat arra, hogy Kalapos hogy került a mi világunkba: Csodaország nem azonos Mesevilággal, ezért is nem mûködnek ott a varázslatok (ahogy a mi világunkban sem), ám a LAKÓI mesefigurák (hisz az Alice Csodaországban is mese), ezért hatott rájuk az átok. Ez úgy lenne lehetséges, hogy Csodaországban eredetileg nem életek emberek, csak azok laknak ott, akik odakerültek, és valahogy ottragadtak.
Ja, egyébként megnéztem újra az évadzárót, most jobban tetszett. Lehet, hogy csak nem tudtam egyszerre megemészteni a sok történést :)
ULTIMATE 2013 febr. 17. - 00:39:10
(368/598)
Nemrég felmentem egy rajongói oldalra, és a stáblistán tök véletlenül megláttam, hogy ki Whale alteregója. Azóta is haragszom magamra, mert tudom, hogy lehidaltam volna :(
Ja, amúgy letöltöttem az elsõ évadnak egy olyan verzióját, amin a szinkron mellett felirat is van, és szerintem annyira a Daliás sem stimmel. Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy így becézzek akárkit. Akkor már legyen inkább Délceg :)
ULTIMATE 2013 febr. 17. - 00:27:32
(367/598)
Én valami olyasmit sejtek, hogy a jó cselekedetei nem véletlenszerûek, hanem valami "Nagy Terv" van mögöttük. Végülis rengeteg rászoruló van, miért azokon az embereken, úgy, és akkor segít?
SPOILER
Ha visszaemlékeztek, a Gepetto-s részben megjegyzi közvetlenül az átok mûködésbe lépése elõtt, hogy el kell végeznie az "utolsó simításokat". Nekem leginkább emiatt lett gyanús, mi elintéznivalója lett volna, hisz elméletileg Emma volt az egyetlen remény. Mi lehetett fontosabb nála?
A Rumpi fiával foglalkozó részbõl meg kiderül, hogy Rumpi (illetve gondolom a mindenkori Zordon/Sötét Úr) és õ afféle ellentétek, akik a mágia két oldalát testesítik meg. Ugye eddig még az sem derült ki, hogy Rumpi miért köti az üzleteket*, hisz a hatalmával elvileg mindent elérhet. Gyanús nekem, hogy ezekkel a deus ex machinákkal igazából egymással vetélkednek, és az átok létrejötte is csak egy sakklépés volt ebben. (igen, imádok kombinálni. De itt van is mibõl)
SPOILER END
Mindenesetre gyanús, hogy õ nem annyira hanyagolt karakter, mint inkább titkos ütõkártya.
Amúgy ha részleteket tárgyaljuk, szerintem használjunk SPOILER-t, késõbb tévedhetnek ide néhányan, akik még az elsõ évadot sem látták.
*Nem kell elárulni, ha késõbb kiderül errõl valami :)
ULTIMATE 2013 febr. 16. - 13:57:38
(366/598)
Tudom, láttam azt a részt, azon gondolkodtam, hogy vajon van-e valami hosszútávú célja azzal hogy segít a mesefiguráknak. Végülis amelyik konfliktus mögött nem Rumpi van, az õhozzá vezethetõ vissza, és talán Rumpi élete is másképp alakul, ha nem próbálja megmenteni.
ULTIMATE 2013 febr. 15. - 20:47:57
(365/598)
Mekkora lett volna, ha Rumpit Sötét Egyednek nevezik a TMNT-ben szereplõ Ancient One > Õsi Egyed mintájára XD
Akinek az elõtörténetére még kíváncsi leszek (többek között persze) az a Jótündér/Kék Tündér/Kék Csillag. Végül is ha jól végiggondoljuk az elsõ évad eseményeit, lejön, hogy nem kis szerepe volt az átok létrejöttében, jó kérdés, hogy véletlenül-e. Gondolom a mögött is valami titok van, hogy miért avatkozik bele lépten-nyomon a mesehõsök életébe.
vpeti73 2013 febr. 13. - 23:58:27
(364/598)
Közben rátaláltam a pontos válaszra, de maradt még egy kérdés: Mikor folytatódik az m1-en a sorozat?
vpeti73 2013 febr. 13. - 23:45:59
(363/598)
Ja bocs, ez még az elsõ sorozat, csak dupla évados!
vpeti73 2013 febr. 13. - 23:24:03
(362/598)
Kösz. Ez most hogyan van? Idehaza most hányadik is ment? 2x? Mennyivel járnak elõttünk az USA-ban, mint idehaza?
ULTIMATE 2013 febr. 13. - 19:33:17
(361/598)
Mondjuk a Bájosnak is megvan az a mentsége hogy Hófehérke eredetileg gúnynévként ragasztotta a hercegre mikor elõször találkoztak, aztán késõbb lett a beceneve.
Rumpi (maradjunk a kedvedért ennél a névnél XD) nekem is a kedvenc karakterem, meg engem is az fogott meg a sorozatban, amit leírsz, a játszadozás a jellemekkel. Az külön tetszik, hogy az elején a két negatív karakter közül Regina tûnik a rosszindulatú intrikusnak, Rumpi meg elmebetegnek, de az évad végére kiderül, hogy inkább pont fordítva van. De a többiek karakterfejlõdése is nagyon jól meg van csinálva, egyedül talán Hófehérkén nem tudok kiigazodni, de ez inkább a megkevert idõrend miatt van.
ULTIMATE 2013 febr. 13. - 15:15:36
(360/598)
Azzal máshol is érveltek már, hogy a Shrekben is meghagyták, de az szerintem elég más eset. A Shrek egy meseparódia, gondolom túl sok poén származott a névbõl, ezért hagyták meg. Itt viszont az a cél, hogy egy egységes, komolyan vehetõ világot rakjanak össze a különbözõ mesék figuráiból és elemeibõl. Amerikában gondolom valamivel ismertebb mesefigura Rumpelstiltskin, így ez nem okoz gondot. Viszont mihozzánk kevésbé jutott el a figurája, amit az is jól mutat, hogy nincs bevett magyar fordítása. Ha meghagyják az eredeti nevet, azzal feltûnést kelt, ami nem gond, de aki nem ismeri behatóbban a Grimm-meséket, azoknak furcsa lehet, hogy mit keres ez a fura nevû ürge a Disney-hercegnõk között. A Zörgõfürge passzol az ismertebb mesefigurák magyar nevéhez, így aki nem is ismeri a karaktert, az is automatikusan elfogadja, mert nem lóg ki a környezetbõl.
A bájostól amúgy nekem is felállt a szõr a hátamon, de eddig szerencsére nem használták sokszor :)
ULTIMATE 2013 febr. 13. - 14:36:46
(359/598)
Igaz, hogy az eredeti névhez annyira nem illik, ezért is írtam, hogy megértem, hogy miért nem tetszik sokaknak. Viszont a sorozat alapvetõ koncepciójába passzol a magyar név, és ez szerintem itt fontosabb. Az meg nem tudom, szerintem egy kicsit hülyén nézett volna ki, hogy minden mesehõsnek magyaros neve van, csak neki nem. De ez csak a személyes véleményem :)
Azt meg nem akartam elmagyarázni, hogy mirõl szól a sorozat, bocsi, ha úgy tûnt, csak enélkül hiányosnak tûnt az eszemfuttatásom XD