Téma: Hacktion

neemmindegy 2012 febr. 29. - 09:50:03
(490/670)
Nincs egy fõ-, mellék-, állandó-, epizód... szereplõ sem, akirõl meg lehetne tudni annyit, hogy valamilyen szinten azonosulni lehessen vele. Balázsról annyit tudtunk meg, hogy sunyiban egy haverjának hekkelgetett pénzért, aztán mielõtt ez a cselekményszál beindult volna, Balázst lelõtték. Zoli esetében viszonylag elég sokat megtudhattunk: barátnõ, testvér. Itt volt kb. az egyetlen értékelhetõ mellékszál, amikor a testvére megverte azt a fickót, Zoli meg törölte a felvételeket, aztán jöttek a nyomozók, akiket Gréta elhajtott. Grétáról kb. annyit tudunk, hogy elvált. Wotan magánéletérõl annyi szólt, hogy mielõtt legelõször beviték, láthattuk õt a tõzsdérõl telefonálni meg lakatot felnyitni. Más semmit, max, hogy van anyja. Alfa és Béta esetében, hogy együtt jártak, voltak zûrök, szakítottak. Ennyi. Deamonról is relatíve elég sokat megtudtunk, ez a néhány elsõ részt fel is dobta valamelyest. Arielrõl megint csak kb. egy mondatnyi infót lehet írni: kapcsolatai vannak az alvilággal.
Nézzük a Tûzvonalbant, természetesen csak az elsõ évadot. A karakterek: van poéngyáros, laza (Johnny); amatõr színész, tesze-tosza rendõr, aki sokat bénázik (Pircsi); zárkózott, feltörekvõ (Kriszta); szexi átlagrendõr (Szivar); nagy öreg, sokat tapasztalt (Kálmán); urambátyám fõnök (Szabó); mindent el tudok intézni tábornok (Kolonics); vagány titkosszolga (Alter); beszari töketlen kisfõnök (Móricz); jófej roma rendõr (Otyó); orosz titkosügynök (Irina); titkosszolgák fõnöke (Herceg); vagány cimbora, gyerekkor óta legjobb haver, aki épp lenyúlta a fõhõs nõjét (Mike); új barátnõ, menõ karrierrel (Zsuzsa); minden úgy legyen, ahogy én akarom típusú feleség (Erika); no meg a fõhõs, akit csak az elsõ évadban többször akartak kirúgni, többen utálták, szerették, több minden történt vele, mint ahány szereplõ összesen a Hacktionben van. Ezek mellett a Hacktionben a rosszfiúkat sem ismerhettük meg kb. semmilyen szinten sem, ráadásul pl. Kezelõ 1-2 karakternek aligha mondhatók (inkább gépek). Tom figurája ér valamit. A Tûzvonalban külön egyéni mellékkarakterei pl. Kirner (ügyvéd), Hosszú (informátor), Edit (utcanõ) és a többiek pl Mara; Kuti (nyomozó ügyész, aki 2x majdnem kirugatja Bordást). Emellett a késõbbi évadokban is szerepet kapó mellékszereplõk: pl. Kocsis, Vanda. Mondjuk visszatérõ mellékszereplõk még a Hacktionben is lehetnek.
10/10
mulao 2012 febr. 29. - 04:15:54 10/10
(489/670)
Ez szerintem nem igaz. Itt is egy fõszereplõ van (Hujber), a Tûzvonalban-ban is egy volt a Bordás, vagyis Stohl. Miután õt ki kellett írni, megbukott az egész sorozat. Mindkettõben vannak mellékkarakterek, akiknek szintén van saját "élete".
sithlord 2012 febr. 29. - 03:00:08
(488/670)
Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a linket:
http://eletmod.hu/tart/cikk/j/0/115278/1/eletmod/Hatborzongato_10_testi_funkcio_ami_a_halal_utan_is_mukodik

Itt elég jól le van írva, hogy az agy halála után simán lehetnek reflexmozgások, ilyenkor ugyanis az idegek nem az agynak küldenek jelet, hanem a gerincvelõnek, ez pedig izomrángást eredményezhet.

Vagy itt egy másik:
http://amindenit.blog.hu/2012/01/14/lehet_e_agy_nelkul_elni_1

De elég, ha beírod a google-be, hogy "halál utáni izommozgás" és elég sok anyagot találhatsz a témáról.
sithlord 2012 febr. 29. - 02:52:29
(487/670)
Nos, akkor csak csendesen jegyezném meg, hogy ezt konkrétan nem filmekbõl, hanem biológiai tanulmányaimból vettem, illetve egy olyan ismerõsöm mondta, aki korábban mesterlövészként szolgált. Pontosan õ mondta, hogy hülyeség az, mikor a túsz fejéhez szorítják a fegyvert és szépen fejbe lövi a túszejtõt a jófiú, mert jó esélye lenne arra, hogy utána a túsz agyát is keresgélhetnék.
Konkrétan egyetlen esetben nem történhet meg ez a mozdulat: ha a kisagyat találják el (azaz kb. az orrnyereg felett közvetlenül), ez azonban elég kockázatos lövés, éppen ezért nem is szokták megkockáztatni általában.

De még mindig ott van, hogy a leesõ fegyver elsülhet, annál is inkább, hiszen a csaj ujja a ravaszon volt és mégha azt mondod, hogy nem lehet izomrángás, az ütõdéstõl simán elsülhet egy kibiztosított fegyver (nem véletlenül van rajta biztosító).

Tehát ez csak kötözködés, hogy hogyan sülhet el így egy fegyver :D
neemmindegy 2012 febr. 28. - 22:53:09 Előzmény mulao
(486/670)
Egyszer azt írjátok, hogy milyen jó a sorozat pl. azért, mert lehet rajta gondolkozni. A való életben is lehetne ugyanezt csinálni: a film készítõi láthatóan 10x ennyi pénzbõl sem tudnának jobbat kihozni (mert a zsák ahová elfolyik, hatalmas). A magyar sorozatok nagy rajongójaként egyik kedvencem a Tûzvonalban. Ott egy rész pont fele ennyibe került 3-4 éve úgy, hogy 5x annyi állandó szereplõ, 5x annyi mellékszereplõ, 5x annyi statiszta, 5x annyi sztárszínész "sztárgázsival", 5x annyi helyszín van. Ami miatt a Hacktiont soha nem fogja nézni pár százaléknál több ember az az, hogy össz-vissz egy cselekményszál van. A Tûzvonalbannál volt minden "nem fõszereplõre" építve cselekményszál. Minden, a fõszereplõ "alatti", alacsonyabb beosztású szereplõ egy önálló karakter volt. A fõszereplõ "fölött", a felsõvezetésben is voltak szereplõk, akik szintén karakterek voltak. A fõszereplõnek volt szakmai és magánéleti cselekményszála. Így legalább 4 nagy síkon folytak az események ellentétben a Hacktionnel, ahol csak egy síkon, ott viszont túl tömören, nem beleélhetõ módon. Mire valamit átérezne a nézõ, már ki is derült, hogy az nem is úgy van, hanem teljesen másképp. Az érdeklõdést elhallgatásokkal valamint túlzott és túl sok irreális fordulattal próbálják fenntartani, amire nem vevõk a tv nézõk (semelyik országban sem). Nincs egy szereplõ sem, aki karakter lenne (nem a színészekkel van gond), akit meg lehetett volna ismerni, bele lehetne élni magunkat. És ezen hibák már mind a forgatókönyvíró hibái, amik sajnos a Tûzvonalban 4. évadában is elõjöttek. A könyveit nem ismerem, de a tv nézõk lehet jobban jártak volna egy hangoskönyvvel... :((( (a zsák tulajdonosai már kevésbé). Szerintem ezek mind tények, és így nagyon elszomorító olyanoat olvasni, hogy "ha több pénz lenne..." vagy "a magyarok csak a külföldi bulvársorozatokat szeretik, a sajátjukat meg zsiegrbõl elutasítják...". Jó napot! ...
porthuuser 2012 febr. 28. - 20:32:42 Előzmény sithlord
(485/670)
Nem, nem érthetünk egyet.
Amirôl te beszélsz, csak filmekben létezik, a forgatókönyvírók fejében.
Nincsenek öntudatlan mozdulatok, ha fejbe lônek, csak halálos sötétség:)
De ugye pont az ilyen naív emberekre építenek a gagyi jelenetek. Nem baj ha hihetetlen, megmagyarázzátok magatoknak.
Álmodjatok tovább:)

porthuuser
sithlord 2012 febr. 28. - 18:50:36
(484/670)
Abban ugye egyetérthetünk, hogy ha leejtenek egy kibiztosított fegyvert, az könnyen elsülhet. De tovább megyek, ha fejbe is lõnek valakit, az izmok még tehetnek öntudatlan mozdulatot, így szintén elsülhet a fegyver. Ergo Ariel meglövésének rejtélye kipipálva. :D
Eerika 2012 febr. 28. - 17:21:40
(483/670)
Hát, ez valami hihetetlenül jó volt! Eddig ez volt a legjobb rész szerintem.
10/10
mulao 2012 febr. 28. - 16:40:33 10/10
(482/670)
Kevés pénzbõl ennyit lehet kihozni.
kiscsibész 2012 febr. 28. - 16:02:23
(481/670)
Az, hogy a föld alatt játszódnak a jelenetek, szerintem nem ok arra, hogy minden helyiségnek egyforma színûnek kell lennie. Mondok más példát is. A reluxa háttérben szürke, és az egyik szereplõn ennek fejében szürke ruha van. Nagyon egyszínû minden.
10/10
mulao 2012 febr. 28. - 15:25:42 10/10
(480/670)
Tekintve, hogy a legtöbb jelent lent a föld alatt játszódik, így nem lehetnek olyan élénk színek, mintha egy plázában lennénk. De amúgy tiszteletben tartom a véleményed.
kiscsibész 2012 febr. 28. - 14:54:27
(479/670)
Nekem az nem tetszik ebben a sorozatban, hogy unalmas szürke színek vannak benne. Nincsenek élénk színek, minden olyan fakó. A falak, a háttér mindenhol ugyanolyan színûek.
10/10
zora 2012 febr. 28. - 14:37:50 10/10
(478/670)
2x03

Hû, de jó volt! Ez volt az elsõ, ami kiszaladt a számon, ahogy vége lett. Én komolyan sajnálom azokat, akik csak szidni és leszólni képesek ezt a sorozatot. Mert nagyon is jó és egyre jobb! Júliára nem gondoltam volna, viszont Arielt szeretném visszakapni, nagyon jó ez a karakter!
tanhu 2012 febr. 28. - 14:07:36 Előzmény staxe
(477/670)
A válaszaim ;igen tetszik, sõt televízióban ez az egyetlen amit el nem mulasztanék.Sajnálom,hogy számodra ezeket sikerült csak leszûrni,ez nem engem minõsít,nagyon is árulkodóan...A hármasból éppen beszûkültséged, vagy öntükrözõ fel és kiindultságod okán képtelen vagy azt feltételezni,hogy valóban önzetlenül is lehet valamit szeretni azért mert jó!Igen tagadhatatlan vannak gyermekbetegségei,és hibái is,ezt senki nem vitatta, ám ez tessék megérteni nem amerika ahol pl. egy részre összehasonlíthatatlanul több idõ,pénz, paripa és fegyver áll rendelkezésre, a forgatás körülményeirõl nem is beszélve, ahol nem kell a színészeket olykor csak azért leírni mert színházban vannak, vagy másutt dolgoznak épp.Ez amerikában elképzelhetetlen, hogy mondjuk az utolsó pillanatban omoljon össze épp egy egész sorozat váza,órákkal a forgatás elõtt.Ebben a dologban igazad van,hogy van némi rálátásom.Ám nem azért mert ehhez érdekek fûznének, ha más nem csak az, hogy ideje lenne megbecsülni azt ami a miénk és jó, hogy miért jó azt nem taglalom, aki figyelemmel kíséri tudja...Nevetni fogsz engem a Marslakócskák is érdekel.És ha nem tetszik legfeljebb nem fogom dicsérni, de annyit már látatlanban elmondhatok róla, hogy jobb lesz, mint a szex és nyújók vagy az egy pasi és egy kicsi vagy az olyan elviselhetetlen hazai bárgyúságok mint a pasik, vagy a rém retkes pesten,vagy éppen az anyátok közt és még sorolhatnám, noha csak a bemutatófilmeket láttam.Zárásképpen, én sem tõled sem mástól nem kérek elnézést a fenti mondatokért sem, miért is tenném, már csak azért is sem mert engem érdekel,hogy mivel töltöm az idõmet.Azonban arra szakítok általában, ha valaki korlátoltan elvakult elõítélettõl fûtve savaz valamit, ami jó, elvéve evvel mások kedvét tõle.Egyébként pedig kevés magyar sorozat tetszik de ami igen, az nagyon és éppen azért mert annyira eredeti és merész, és elgondolkodtató egyben túllép a gyöpös szocreál kaptafák, és a nyugatmajmolásokon...
tanhu 2012 febr. 28. - 13:32:01
(476/670)
Igen az lesz és még jobb és ez még fokozódik mivel a forgatókönyvíró Az Aki.Végre egyedül jegyzi az egész sorozatot,és ez bizony már most is feltûnt.Látom nem csak nekem...Ma jön ki ez is.Csak azoknak javallott akik szeretik az izgalmat,a tartalmat,és az olykor bizony nagyon kemény dolgokat,amiben megcsillan az emberi is.Evvel a könyvsorozattal a Szerzõ már régesrég multimilliomos, ha angolszásznak születik.Aki nem hiszi olvassa el és lepõdjön meg.A mátrix noha szeretem ehhez képest kutyafüle...vigyázat csak igényeseknek én szóltam!

http://www.deltavision.hu/termek/katedralis_i_ii/
10/10
mulao 2012 febr. 28. - 05:06:14 10/10
(475/670)
Szerintem nálunk azért nem lehet sikeres sorozatot csinálni, mert mi nagyon hozzá vagyunk szokva a külföldiekhez. Simán siker lesz nálunk egy török szappanopera, ami semmivel se igényesebb, mint egy brazil telenovella, ám teljességgel elutasítjuk a sajátunkat. Meg persze nekünk nem jön be abból bevétel, hogy külföldre eltudnánk adni a sorozatot. Ellenben nálunk már a 4. vagy hányadik török szappanopera kezdõdik. Mellesleg a törököknél se hiszem, hogy sikeres lenne, ha úgy állnának hozzá, hogy "jaj ez biztos megint egy gagyi török sorozat lesz". Sokan már most szidják a Marslakókat, pedig még nem is láttunk egy részt se, amibõl lelehetne szûrni, hogy milyen lesz. Plusz nálunk ha egy évig nem meg naponta a magyar sorozat, akkor nem szokunk hozzá és a kutya nem nézi. A Barátok közt is csak így tudott állandó lenni és nem megbukni.
10/10
fogjunkössze 2012 febr. 28. - 04:38:56 10/10
(474/670)
A tegnapi rész nagyon jó volt, sõt mondhatnám kiváló! /Még a végén izgultam is!/ Végre volt valami mozgalmas cselekmény, nem csak az asztal elõtt ültek, beszélgettek és a billentyûzetet nyomkodták! Gratulálok! Ha következõ részek is ilyen mozgalmas lesz, akkor egyre több nézõje lesz!
far vik 2012 febr. 27. - 22:50:05
(473/670)
hát én is már csak a jó magyar fíling miatt nézem (kicsit sárga, kicsit savanyú...), meg most azér' hogy SPOILER a gonosz néni ki e nyuffadt, meg Ariel is így hagyja-e el a filmbéli kékes árnyékvilágot
far vik 2012 febr. 27. - 22:45:48
(472/670)
spoiler


- véletlenül se beszélünk meg ügymenetet frissen elõállított fazonra támaszkodva akkor se, ha füles és zsák van rajta
- tisztázatlan kilétû frissen lebukott ügynökhöz nem hajolunk közel bizalémaskodva (Gubik Ági karakterének már második ilyen húzása)
a vágás viszont ma egész jó volt és a karakterek is elég jól pörögtek
porthuuser 2012 febr. 27. - 22:37:47
(471/670)
A mai rész minden vert....
Csávót két találat éri mellbe, egymás MELLETT olyan tenyérnyire.
30 sec múlva kihúzzák a terembôl.
A két találat egymás ALATT(felett) van a melle közepén.
De még ennél is jobban tetszett, amikor behozzák az ürgét, és miközben ott áll mellettük zsákkal a fején, ôk 4-en lazán megbeszélik az egész ügyet gyilkosságostúl, mindenestül együtt, természetesen egymást a valódi nevükön szólítgatva.Ez aztán a katonai titkosszolgálat:)
Persze rájöttem miért volt ez így. Mert a forgatókönyvbôl tudták, hogy a manuszt úgyis kinyírják fél óra múlva, nem fecseghet ki semmit:)
Hujber elôkapja a stukkert(csak azért), hogy aztán letehesse teátrális mozdulatokkal. És milyen focista alkat mindenki! A pisztoly is meg a teló is pont a csaj lábánál áll meg, mikor odarúgják:) Nem elôtte 20 centivel, nem mögötte, nem a radiátor alatt:) Mintha ezt gyakorolták volna a "kiképzésen".
Hogy a p*na hogyan lôtte meg Arielt, miközben folyt ki az agyveleje, már csak hab a tortán.
A nem létezô dialógusokra és mindenfajta logikát megerôszakoló "történetvezetésre"??? ki sem merek térni.
Persze én vagyok a lúzer!
Megérdemlem ha ilyet megnézek:)

porthuuser