2/10
csevics 2009 márc. 16. - 22:56:05 2/10
(8/28)
Régen láttam ilyen unalmas, szar horrort!
Többet röhögtem rajta, mit paráztam!
catroot 2008 okt. 21. - 00:39:37
(7/28)
Hát ezt a filmet szerintem elrontották azzal, hogy túl rámenõs volt a kamerás srác, legalább számomra. !SPOILER! Amikor már a társaságot "zaklatta" egy zombi, mit csinál a gyerek? Kamerázik? Vagy ott volt, amikor a pánikszobába bemehettek volna (egyenlõ a menekvéssel), mit választ? Õ biza megy és felveszi az igazságot, egy nyomorult kamerával a kezében! Meg a szinészek is megérnek egy misét... Amúgy szerintem egészen jó filmet kilehettt volna ebbõl hozni:(
10/10
Kendy 2008 okt. 13. - 23:17:34 10/10
(6/28)
Nekem nagyon tetszett a film!
Igaz én nem vagyok mérvadó mert nagy horror rajongó vagyok!
Szeretem Romero filmjeit és ez sem okozott csalódást nekem.
Nem hagyta ki a társadalom kritikai felhangokat sem a fimbõl.
A médiát vette kereszttûzbe rendesen ebben a filmben.
Aki szereti Romero filmjeit az nem fog csalódni most sem ebben biztos vagyok.
Igaz kevesebb az akcoó ebben a filmben.
DE én jól szórakoztam rajta.
6/10
msi24 2008 szept. 02. - 18:02:54 6/10 Előzmény King Diamond
(5/28)
Szerintem is unalmas a sztori, de azért van pár jó jelenet.
Holtak hajnala jobb, durvább ;)
6/10
King Diamond 2008 szept. 01. - 15:08:52 6/10
(4/28)
Jó film volt. Igaz, más, mint a Holtak Hajnala vagy éppen a Holtak Földje. Nem olyan pörgõs, ami miatt nekem viszont nem tetszett annyira, mint a másik kettõ. A 28 nappal és héttel késõbb az más kategória. Ennek sem láttam az eredetijét, de nem is fogok megnézni, mert 'túl' régi. Talán a Holtak Hajnalának néztem meg az eredeti változatát, miután láttam a remake-et és sajnos nem volt rám nagy hatással. A Holtak Napját még nem láttam, de érdekel az is, hamarosan megnézem.
6/10
Mózsi bá 2008 júl. 24. - 20:36:44
(3/28)
Ejnye... Shann nagy Romero fan lehet, de azért megpróbálja helyén kezelni a dolgokat. Én nem adnék erre 10-et, még 8-at sem. Miért is? Romero, és zombijai az interneten elevenednek meg, divx-be tömörítve, modern kamerákkal rögzítve, olyanfélékkel, amik béna kezekben is megfelelõ minõséget garantálnak. Vagyis mindenféle hétköznapi emberek veszik handy-cameikkel a világ (de legalábbis amerika) "bezombulását". Mi egy fiatal csapat utitársaiul szegõdünk, és az õ kameráikkal, narrátorszövegükkel kísérjük figyelemmel a kibontakozó apokalipszist.Láthatunk egy ünnepi zsúrt, amire hivatalos egy bohóc, ám a kislány papája ügyesen leszedi eme bohóc orrát (nem csak a bohócorrot, hisz a bohóc zombi), szivárog a vér, mi meg röhögünk... Ugyan ki öltöztet be egy zombit bohócruhába???? Vagy, ha közben lett zombi kedvenc bohócunk, miért megy be békésen a zsúr-zavarba, várva, hogy megszabadítsák orrától, s végre harapdálhasson? Persze ez csak egy kiragadott részlet.
Egyszerûen uncsi az alaphelyzet... Emberek egyszercsak elkezdenek arról értesülni (tv, rádió, és új idõk szele: intenet), hogy élõhalottak garázdálkodnak a városukban, megyéjükben, az egész országban, akiket agyon (itt most lényeges az agy) kell lõni, hogy újra meghalhassanak, immáron végérvényesen.
Na oké, ezt lenyeljük, hisz Romero-ról van szó, nála nagy a toleranciaszint. Aztán elkezdünk pocket pc-nken pasziánszozni akció híján... Sehol egy zombi, aztán jön, hátulról harap, épp akkor, mikor senki sem néz hátra, és persze senki sem hallja a nyögõ szétmálló, szutyadékos, hörgõ roncsot... Ez elment úgy 20 éve. Elment még 10 éve is. Ma már nagyon nem oké, mert tegnap sem volt oké.
Egyébiránt mostanság is lassan mozognak ezek a zombik. Olyannyira, hogy az ember nevet, mikor szellõs, részegen ténfergõ elõhalott-csoport gyöszmékel a réten, szerencsétlen nyamvadt hõseinket pedig nem engedi ki a forgatókönyvíró-rendezõ páros, pedig bizton mondhatom, rendet vágtak volna közöttük (akár puszta kézzel is), ha nincsenek gyeplõn. Ez is olyan bénázás, ami elment 20 éve, 10 éve, stb...
Vagy a csávó, aki a pánikszobában várja napokon át hõseinket, (mikor megérkeznek hõseink, ijesztõ ruhában kilép onnan, amolyan múmiásan gézbe tekerve, és azt mondja, valamit épp szerelt...). Aztán jön-megy, senki sem veszi észre csuklóján a zombi ejtette sebhelyet, de késõbb végre engedelmesen földre hull, bezombul, és totál meg kéne rémülnünk tõle. Soroljam még?
Unalmas, eseménytelen, ötlettelen film.
De Romero... Legyen 7-es meg ne haragudjon az öreg csóka, mert nagyon szeretem a filmjeit. Egyszer hibázhat. Kétszer is. Affenébe... Akárhányszor:-)
10/10
shann 2008 júl. 19. - 17:29:52 10/10
(2/28)
most lett vége.
nem akció horror...nem kifejezett vérfröcsögõs tömeggyilkolászós horror...
egy csapat srác dokumentálja a zombi-hatalomátvételt.
helyenként rezelõs...nem sok kivégzés van benne, de amit látunk eléggé durva, néhol undorító.Az élõ halottak éjszakája címû klasszisból Romero kiemelt egy jelenetet.Mégpedig a fára felakasztós snittet, mikor a kiérkezõ katonák és segítõk kedvtelésbõl kínozzák "szerencsétlen"zombit.A végkövetkeztetése is hasonló a két filmnek.Mégpedig, hogy érdemes e megmenteni az embereket egy zombitámadástól,vagy realitás képpen egy természeti katasztrófától, ha az ember ugyanolyan gyilkos marad mint elõtte.
Kifejezetten jót tett a filmnek, hogy a Zombik földjénhez képest inkább kevésbé ismert vagy elsõfilmes színészek alkották a szereplõgárdát.
Néhol túldramatizált a narráció, túlságosan hosszú hatásszünetekkel.
Nem emelném kultuszi magasságokba, de alapdarab. Romero általában nem nyúl mellé. Nekem tetszett, és tizest adok, mert hagyományos elemekkel is lehet izgalmas filmet csinálni.Az újkori zombi-filmek élõhalottjai már úgy rohannak mintha 100méteren akarnának olimpiai aranyat lásd:Holtak hajnala(2004), 28 nappal késõbb, 28 héttel késõbb, ami persze szintén szórakoztató, (sõt a 28 nappal és héttel késõbb is a kedvenceim közé tartozik) és jelen esetben mûfaji újítás, a digitális kameráról nem is beszélve, de a csoszogós, lassan mászkáló zombik is tudnak nagyon hirtelen a fõhõs(ök) háta mögé kerülni, hogy az már vészes legyen.
Összességében nekem tetszett.A kaptár második és harmadik részétõl sokkal jobb...de persze ízlések és pofonok.
Romero horrorjai nem téveszthetõk össze semmivel és senki máséval sem...Tom Savini rendezésén is látszott mestere keze (Savini Romerotol "tanult" horrort csinálni) 1990-es Az élõ halottak éjszakája remake-ben.
Tizes!
5/10
alor 2008 júl. 01. - 00:00:56 5/10
(1/28)
Akkor en vagyok az elso? Majd meselek :)