Téma: Kádár

offtopic
feketevipera 2009 dec. 09. - 19:35:38 Előzmény ww95
(10/30)
Figyelj, drága. Látom, az üzlet fogalma nálad igencsak egysíkú. Gondolj bele, POLITIKAILAG miért nem üzlet beszélni Kádárról. (Mellõzzük most az anyagi értelemben vett üzletet.) Nyilvánvalóan nem sok embernek lenne érdeke, hogy büszkélkedjen azzal, hogy õ bizony részt vett a kádári klikk - mondjuk ki nyugodtan - bûncselekményeiben. Fõleg azoknak nem érdeke, akik mára köpönyeget váltottak, és narancsban vagy esetleg kékben, zöldben vagy pirosban díszelegnek. Mit gondolsz, miért nem tudjuk még ma sem 100%-ig, hogy kik voltak besúgók? Azért, mert a jelentõs részük ma is fontos pozíciót tölt be, és "ciki" lenne, ha kiderülne, hogy õ bizony tett ezt-azt. Másrészt azért sem üzlet, mert nem lehet riogatni a kádárista politika visszajövetelével (pedig hajjaj, sokban emlékeztet a mai helyzet az akkorira). Ellentétben az általam említett másik történelmi eseménnyel, ami még mindig nagyszerû ütõkártya egyesek kezében. Hát ezek vannak.
offtopic
umma 2009 dec. 09. - 10:23:06 Előzmény ww95
(9/30)
Képzelem, mennyi idõdbe telt, amíg ezt a "poént" kiizzadtad az agyadból :)))
ww95 2009 dec. 09. - 01:10:58 Előzmény feketevipera
(8/30)
ez az asszociatív képesség ami benned rejlik,az nem semmi. ez a azé nem beszélnek Kádárról mer nem olyan jó üzlet,mint a holokauszt,nagyon ott van.
ahogy így az almát összehozod a körtével,ahhoz tehetség kell. bocsásd áruba eme tehetséged:ebben is vóna üzlet,mint a holokausztba.
nekem is meglódult tõled az agyam: a tatárokról sem beszélnek annyit,mint Májkel Dzsekszonról,mer nincs bennük annyi üzlet.egy darab cd-t se adtak el,pedig sokkal többen voltak,mint Májkel,mer õ egyedül volt,mégis mennyi cd-t eladott. ha valaki tud hasonlót,gyorsan közölje,mert nemsoká az ilyenek szerzõi jogvédelem alá fognak esni,a jogdíj meg viperáé!
kisbaki 2009 dec. 03. - 09:18:09
(7/30)
Szerintem mielõtt bárki hazaárulózna, olvassa el Moldova György Kádár János c. könyvét. Nem szentírás, de talán más megvilágításba helyezi a történelmet. Egy rossz gazdaságpolitika sem feltétlenül szándékos. Talán csak egyes pártok állítják róla...
offtopic
feketevipera 2009 dec. 03. - 08:14:49 Előzmény wallaby
(6/30)
Hát nem tudom, körülöttem még mindig vannak olyan õskövületek, akik istenítik János bácsit. A holokauszt meg igenis jó üzlet, gondolj csak bele, hány filmet forgattak már róla. Ez az egyik téma, ami tuti kasszasiker. Nem az én megjegyzésem volt undorító, hanem azoknak a viselkedése, akik üzletet csinálnak mások halálából. Ennyi.
wallaby 2009 dec. 02. - 19:40:35
(5/30)
Én nem tudom, Te milyen körökben mozogsz, de körülöttem senki sem beszél csupa pozitívumokat emelgetve Kádárról, vagy a rendszerrõl magáról... A holokausztról tett megjegyzésed meg egyszerûen undorító, és kár volt beleerõltetned a hozzászólásodba.
wallaby 2009 dec. 02. - 19:37:18
(4/30)
Na, ha még egyszer beírod, talán már az igekötõ is meglesz. (végeztek KI)
feketevipera 2009 dec. 02. - 13:57:46
(3/30)
Hmmm... az emberek memóriája szelektív, fõleg a magyaroké. K. János elvtárs pozitív személyiségként él az emberek többségének emlékezetében, mert hogy ugye mennyi minden jót tett (azt már elfelejtik, hogy milyen áron). Arról sem nagyon szokás (vagy nem illik?) beszélni, hogy regnálása kezdetén hány embert gyilkoltatott le. Ez valahogy elsikkadt az emberek tudatában. Meg az is, hogy "hozzáértõ" elvtársai segítségével adósságcsapdába vitte bele az országot. (Ráadásul talán tavaly vagy tavalyelõtt márc. 15-én az egyik volt bankár bácsi kitüntetést kapott dicsõséges tevékenységéért. No comment.) Vannak olyan dolgok, amikrõl jobbnak tartják hallgatni, mert túl sok kérdést vetne fel a jelenben is (tekintsük csak azt, hogy a jelenlegi politikai elitünk ezer szállal kötõdik az elõzõ rendszerhez). Szerintem a köztudatban még mindig túlidealizálják Kádárt. Ráadásul azért sem nagyon beszélnek János barátunk (és elvtársai) tetteirõl, mert ez nem olyan jó üzlet (sem anyagi, sem politikai értelemben), mint pl. a holokauszt, pedig azért a bolsevisták bûneirõl is hosszan lehetne szólni. De azért remélhetõleg a filmben korrektek tudnak lenni az alkotók.
zampano 2009 dec. 02. - 13:45:48
(2/30)
KJ hazaáruló, az ország szégyene. Tetteire nincs mentség, nincs bocsánat.
balak12 2009 nov. 22. - 02:26:10
(1/30)
Megyót nem látom a szereplõk között...