10/10
-greghouse- 2013 máj. 06. - 23:06:25 10/10
(1672/1952)
OFFFFFFFF:
A Step by Step - ugyan nem vagyok állandó nézõje, még most sem világos, ki a Foster és ki a Lambert... - a két szülõ komédiájára épül, valahogy nekem a srácok elég laposak, egydimenziósak.
(Azt majd egyszer valaki aki nõbõl van, magyarázza már el, hogy a legjobb csaj az egész társaságban, a szõke ÉS okos Dana, mi a francot eszik a nála fél fejjel alacsonyabb, és kb. ötven IQ ponttal gyengébb kis ostoba Ricsin, vagy kin... a csaj egy fõnyeremény, a srác meg... na mindegy, biztos vannak rejtett értékei. De nagyon jól el lehetnek rejtve.)
....NEMOFFFF:
a díszlet...hát, arra meg nem is kell figyelni. Azt sem tudom, hány szobájuk van. Néha, ha jön valaki, Alan átmegy Jake-hez és átadja a szobáját, nemrég meg, mikor Judy odaköltözött pár napra, saját szobája volt (Charlie szerint kábeltévével, videoval, mindennel...) De azért nem zavaró nagyon.
...Minden egyes "másik" ház (Evelynét kivéve) ugyanaz a "külsõ" díszlet a bejáratnál (legfeljebb mások a színek, stb.), de ezen én jót szórakozom, különösen most, mikor (megint) megnéztem a Picasso kalandjait, ahol minden város ugyanaz a díszlet, csak a feliratok mások (és Londonban teát kevergetõ nénik és skót kiltes pasik járkálnak, Párizsban mûvészek, New Yorkban gengszterek, stb., de ez ott a poénok része, és szándékos.
...Egy sorozatnál, különösen, ha sokáig tart, a magunkfajtákon kívül nem veszik észre az emberek, ha két évad közt egy nyáron megváltozik a díszlet, aminek sokszor csak az az oka, hogy más a rendezõ, vagy speciális poénokat kell elsütni. A Rém rendes...ben a gyerek eltûnése durva (de jogos volt, mert nagyon üres volt az egész).
...Még egy érdekesség, már több sorozatban is megjelent Jane Lynch, mindig mint pszichiáter vagy pszichológus nõ (létramgas, 185 centi, mindig rövid szõke, és vállaltan leszbikus színésznõ), valahogy beragadt a pszichológus szerepbe... De annak jó.
..(Egyébként mintha Alan rendelõjének a díszlete is változna néha, de lehet, hogy tévedek.)
a díszletet nem emlékezetbõl csinálják, hanem a Burbank-i stúdióban (vagy hol) egy ilyen produkciónak saját díszletraktára van, és a hátára mindegyiknek fel van írva az epizód száma, jele, plusz persze a számítógép nyilvántartása. A változás tehát sohasem véletlen, valami oka van, csak nem mindig kötik az orrunkra.
Jenny007 2013 máj. 06. - 22:59:22
(1671/1952)
Nem akartam ennyire részletesen kivesézni de legyen.Többször elhangzik hogy Evelyn csak 7 hónapig volt terhes velük és császárral születtek.

Evelyn az üzenetrögzítõn: Charlie itt az anyád. emlékszel, a nõ aki majdnem 7 és fél hónapig hordott.
Chelsea: 7 és fél hónap?
Charlie: anya szerint azért találták fel az inkubátort és a császármetszést hogy õ megõrizhesse az alakját.

-Alan koraszülött volt?
Charlie: mindketten azok voltunk, anyánk hiába várt ránk 9 hónapig.


Aztán késõbb a 8. évadban egy szüléses poén.
Evelyn:hékás mióta beszélünk rólam?
Charlie: amióta megszülettünk.
Evelyn: Hé ne kezdjünk bele, a gátmetszés helye azóta is sajog.

amúgy mindegy, ígyis-úgyis vicces!:D
Jenny007 2013 máj. 06. - 22:47:50 Előzmény -greghouse-
(1670/1952)
Jaaj a díszleteket ne is mondd, Jake szobája is hol a folyosó bal oldalán van hol jobbra, Alan szobája is sokat vándorol, egyszer balról érkezik az ajtóhoz máskor meg jobbról. Valószínûleg az is benne van, hogy máshonnan vették fel, de akkor is forognak a szobák :)

OFF:
Arról a gyerekrõl én is hallottam hogy alig 10 rész után egyszer csak nincs ott, slussz. Az Egyrõl a kettõre c sorozatban 3 karakter is eltûnik magyarázat nélkül.Az elsõ évadban Carol anyja és húga is ott dolgozik a szalonban aztán a 2.-tól kezdve soha többet nem látjuk õket, nem is említik. Ennél durvább Frank kisebb fiának, Brandonnak az eltûnése az utolsó évadra. Minden magyarázat nélkül.
10/10
-greghouse- 2013 máj. 06. - 22:34:50 10/10
(1669/1952)
Egyébként az ilyeneket filmes nyelven "continuity goof"-nak hívják, amibõl rengeteg van egy-egy filmben (egyik jelenetben nyakkendõ van valakin másikban nincs aztán megint, stb.), egy több éves sorozatban pedig nem csak a lehetõség több az ilyenre, hanem nem is veszik annyira komolyan ezeket.
...Ma éppen "véletlenül" belenéztem a House egy kezdõ évados részébe, és ott még arról beszélnek, hogy Cuddyval sohasem volt viszonyuk. Késõbb kiderül, hogy már az egyetemen volt kapcsolatuk, bár sosem lesz egyértelmû hogy pontosan mi, mikor ketten beszélgetnek, annyi derül ki, hogy volt valami buli, ahol összejöttek, és "aztán egyik dolog követte a másikat", a sejtetés az, hogy voltak együtt (ezért is hülye a magyar fordítás, ahol évekig magázódnak, a fordítók csak a saját epizódjukat nézik, nem a több évest, ami lehetetlen is a futószalag fordítások mellett.)
...a másik, hogy ilyen "goof"-ok sokszor szándékosak. Az produkció szándékosan rak bele ellentmondást vagy oda nem illõ goof-ot, mikor valamire fel akarja hívni a figyelmet, vagy külön egy jó poént el akar sütni.
..De a legtöbb azért tényleg amolyan "kit érdekel!"..féle.
9/10
offtopic
fáklyás menet 2013 máj. 06. - 22:05:16 9/10 Előzmény Jenny007
(1668/1952)
Ez elsõ általad említett ellentmondás nem feltétlenül az, mert attól, hogy 40 éve kistestvért kért Charlie karácsonyra, még nem biztos, hogy adtak is volna neki, ha nincs az a "baleset" az óvszerrel és az alkohollal, tehát a kettõ (a kistestvérkérés és a véletlen becsúszás) még nem zárja ki egymást. A második sem feltétlen az, mert attól hogy koraszülöttek (mondjuk egy vagy két héttel korábban csak a tervezettõl), még születhettek normálisan.
10/10
-greghouse- 2013 máj. 06. - 20:58:35 10/10
(1667/1952)
Ahogy mondod, "hugom"... Biztos vagyok benne (többször tárgyaltuk már), hogy Charlie ezt nagyon jól kitalálta, hogy keressen száz milliót és közben átmehessen az Anger Management-et forgatni. Ha ugyanis nem rúgják ki, nem mehet át mást forgatni. Ha közös megegyezéssel válnak meg, akkor meg nem kapja meg a száz millát. Ügyes.
..."Jake" is ezt próbálta, sejtem, dehát az õ árfolyama enyhén szólva is alulról szagolgatja a Charlie-ét, plusz, kamasz korában egyre kevesebb a poénja, egyre kisebb a karakter tetszési indexe, szerintem nem is bánták, hogy csak látogatóba tér néha vissza. Mindenki jobban jár.
...Ellentmondások voltak, vannak, lesznek, ha egy sorozat ilyen sokáig tart. Egyrészt írók váltják egymást, másrészt azt gondolják, hogy úgysem emlékszik a nézõk túlnyomó többsége mindenre, harmadrészt az a néhány megszállott aki odafigyel az ezredik ismétlésre (mint én), az van annyira hülye, hogy nem érdeklik az ilyen részletek, és tudjátok mit, igazuk van. (Pl. - azon túl, amit írtál - Charlienak hol Porscheja van, hol Mercedese... Charlie nõinek sztorijai sem mindig konzisztensek (na tessék, jellemzõ mi marad meg a pasik hülye agyában, kocsi és nõk..:-), engem ezek nem zavarnak.
...Másik kedvenc sorozatomban (Rém rendes család) van egy nagyon zavaró rész, amivel nem tudtak mit kezdeni, megjelenik a kis kölyök (Seven), aki harmadik gyerek lesz, de szinte egyetlen jó poénja sincs, aztán minden magyarázat nélkül egyszer csak nem lesz ott egy évadkezdéskor. Ugyanott zûrös volt, hogy Peg terhes lesz, és vele együtt Marci is, de nem lesz gyerekük. Ezt a szálat sok ok miatt hanyagolhatták, fõleg, mert Kathy Sagal valóban állapotos volt a forgatáson de elvetélt, és késõbb született gyermeke, Amanda "Marci" Bearse meg megtette a "step out"-ot leszbikussága vállalását (ez egybeesett azzal az epizóddal, nem véletlenül, mikor megjelenik Marci leszbikus ikertestvére).
...De vissza Charliehoz, a legelején még a díszlet sem ugyanaz, a bejárati ajtó az elsõ epizódokban (rendezõi) jobbra van, késõbb lesz balra, stb.
...De kit érdekel.... :-)
Jenny007 2013 máj. 06. - 20:22:34
(1666/1952)
Igen, többen állítják,hogy az egész Charlie-saga csak egy jól felépített manõver volt. Sheen megunta a sorozatot a 7.évad körül de még szerzõdése volt 3 évre. Tudta,hogy nem léphet le, ezért kirúgatta magát. Megjegyzem,a megtért kis "fél pasi" is bejátszotta volna ezt, be is vallotta,hogy szeretett volna azonnal kiszállni, de mivel szerzõdése volt az évad végéig, nem tudott mit csinálni. Ez most letelt és így nem is írt alá a 11.évadra.
A sorozat valóban elfáradt a 8.évad körül, ha Charlie marad is, valószínûleg véget ért volna 1-2 éven belül. Kutcher még újnak számít, azért folytatják.

Hibák minden sorozatban vannak, néhány érdekesség:
-Evelyn azt mondja Alannak a 4. évadban,hogy míg Charlie tervezett baba volt, õ egy üveg pia és egy rossz óvszer eredménye. Majd a 7.-ben Charlienak azt mondja hogy "40 éve kistestvért kértél karácsonyra, örülsz?" ez egy ellentmondás,hogy Alan tervezett baba volt e vagy sem.
-Ellentmondás van abban is hogy Charlie és Alan mindketten koraszülöttek voltak e, ugyanis ilyen poén is van, de olyan is ami arra utal hogy normálisan születtek.
-Jake kora sem mindig jó, az elsõ évadban van a 11. szülinapja, de a 3.-ban csak a 12.-dik. Aztán a 6.évadban még mindig csak 14 éves, a 8-ban Alan mondja Charlienak hogy Jake most volt 16 , majd a 9.ben amikor elmegy a seregbe akkor meg 18. Az 5.évad elején Jake kezdi a középiskolát (junior high school), majd a 6.-ban mondja Evelynnek hogy most fejezi be a 8. osztályt.(8th grade)
mobilosok 2013 máj. 05. - 21:20:29
(1665/1952)
Sziasztok

Én is nézem már egy ideje a sorozatot kb. 2008 óta.
Az új Kutcher részekbõl csak az elsõt láttam, tehát a Charlie távozása utáni elsõ részt.
Nem tetszett, erõltetettnek találtam és talán a Charlie iránti Tiszteletbõl sem néztem a további új epizódokat.

Véleményem szerint már a vége felé, Charlie-val sem volt az igazi. Talán nem is baj, hogy kirúgatta magát. Lehet már Õ is érezte, hogy nem az igazi a sorozat, ki tudja.

A Chelsea "részeket" sem igazán bírtam, valahogy irritált az a nõ vagy legalábbis zavart a jelenléte.
Charlie többi barátnõjét jobban szerettem.

A vége felé már Jake is fárasztott. Állandóan ez az unott, semmi sem érdekel stílus erõltetett volt.
Mintha nem tudtak volna mit kezdeni vele. Egy agyhalott zombi, akit ide oda ráncigálnak.

Kb. az 5 vagy 6. évadig volt a maximumon a sorozat, onnantól hullámzó teljesítményt nyújt a számomra.

Volt pár érdekes dolog amit megfigyeltem.
Például amikor Jaket ottfelejtik a suliban. Alan, Charlie-val megy érte, erre másnap Charlie nem tudja hol van Jake sulija.
Tehát elõzõ nap odament, másnap meg elfejti, hogy hol van?
Aztán a végén meg Judith ázik az esõben. Egy felnõttnek nincs annyi esze, hogy hívjon egy taxit? Vagy legalább behúzódjon?
Jó oké, tudom ez egy sorozat, nem kell mindent komolyan venni. Csak feltûnt :)

Aztán volt még egy rész, amikor Jake leszedte a pizzáról a kolbászokat, hogy késõbb megegye.
Erre egy másik epizódban azt mondja, hogy ki nem állhatja a kolbászt. :)

Na hirtelen ennyi jutott eszembe, lehetséges, hogy elkezdem újra az elejétõl nézni, a korai évadok nagyon jók!
10/10
Vadviráglol 2013 máj. 05. - 16:39:58 10/10
(1664/1952)
Ezek nekem jöhetnek bármikor! Mindig vevõ vagyok rájuk! :)
8/10
optimusx 2013 máj. 04. - 00:01:40 8/10 Előzmény plman
(1663/1952)
Szia!
Szerintem nyugodtan kezdj bele! Olvasva, hogy csak az utóbbi két oldalt olvastad, illetve az én hosszabb hangvételû leírásom is beleesett ebszolút nem lebeszélni akartam senkit, hogy elkezdje nézni. Inkább azt szerettem volna kihozni, hogy az késõbbi évadokban egy kicsit hullámzóvá válik a teljesítmény egyes részekben.
Ettõl függetlenül nem bírtam ki és bedaráltam a maradékot az aktuális S10E22 részig, és így hosszabb távon Kutcher sem rossz - igaz nekem alapból nem volt vele semmi bajom. Egyébként engem annyira nem vágott mellbe a csere, mint amennyire néhány ismerõst, akik szintén nézik a sorozatot, és kvázi megutálták emiatt. Szerintem itt egész zökkenõmentesen oldották meg a dolgot.
plman 2013 máj. 02. - 20:28:09
(1662/1952)
Úgy lesz.
Én amúgy is úgy szoktam csinálni, hogy letöltöm az egészet (vagy amennyihez hozzájutok, ez jelen esetben 9 évad) Az elejétõl nézem és szépen sorban haladok, mivel kerettörténet (még ha néha kicsit háttérbe is szorul) általában az ilyen tipusú sorozatoknál is van, és így azt is folyamatosan tudom követni.
Tv-ben nem igen nézek ilyesmit, egyrészt a reklámok miatt, másrészt pedig vagy jóval korábban, vagy jóval késõbb kezdik a kiírt idõponttól, és ezt rühellem.

Egyébként, az általam említett sorik közül nekem eddig a rém rendes jött be a legjobban. De persze a többi se rossz :)
10/10
-greghouse- 2013 máj. 02. - 19:41:56 10/10
(1661/1952)
Ha azokat szereted melyeket a zárójeledben írtál, akkor ezt is fogod. Én is letöltögettem jónéhányat ebbõl a sorozatból. Javaslom, hogy fontold meg Jenny és más "törzsnézõk" (köztük én is) véleményét, miszerint az eleje igazán jó, tehát ha már úgyis letöltögeted, akkor kezd el a 01.01 epizóddal... Érdekes lesz nézni, hogy változik Jake (az elején Berta még nem is állandó), és Charlie is kicsit.... Have fun!
plman 2013 máj. 02. - 19:20:46
(1660/1952)
Igazán köszönöm a véleményeket.

Akkor szerintem hallgatok rátok, elkezdem letölteni és a következõ "projektem" ez lesz (jelenleg a dadus fut, a rémrendes családdal és a jóbarátokkal már végeztem, az agymenõk félbemaradt), aztán majd meglátom, hogy mennyire fog tetszeni.

Bocs az offért. :)
10/10
-greghouse- 2013 máj. 02. - 17:28:42 10/10 Előzmény plman
(1659/1952)
Szerintem is érdemes, nagyon jó, és most (harmadszor?) éppen az elején tart, Jake még "cuki", és Charlie is kedveli, a Friends óta szerintem a legjobb. A statisztika szerint a 6. évad volt a csúcs a nézettségben, attól még elég messze vagyunk. A 9. és 10.-bõl (neten) néhányat megnézve, szerintem (szórakoztató) értékben akkorát esett mint a tõzsdeindex 1929-ben. Ashton Kutchert lehet szeretni biztos, valaki majd elmondja hogyan, én nem tudom, de igazából arra épül (ezt már sokszor leírtuk itt), hogy hárman tökéletes trió, és mikor Jake elkezd kamasz lenni, valahogy kibillen az egész, Jake undok lesz, és nem is lesz különösebb szerepe, és ez a negatív szerep fokozottan jön elõ a 9. (Kutcher) évadban, mikor (már a fõcím szerint is) a két pasi egyike Jake lesz, és a "kicsi" az érzelmileg gyermeteg milliárdos, de ez már nem ugyanaz. Szerintem most nagyon érdemes nézni, ha megszokod a szereplõk stílusát. Hozzátartozik, hogy a mellékszereplõk (Berta, Evelyn, Judy, Rose) mind nagyon jól megformált karakterek, és nagyon jók a színészek is, aztán olyan "cameo" szereplõk ugranak be egy-egy epizódba, mint Sean Penn, vagy Charlie (akkori való életbeli felesége) Denise Richards (aki hozza a kisbabáját, aki tényleg Charlie és Denise gyermeke egyébként, bár ez az epizód nemrég ment le), és jönnek Charlie bomba nõi, aztán ne feledkezzünk el Judy új férjérõl, az égimeszelõ dokiról sem..... szinte nincs benne üresjárat. Charlie (és persze Jon is) született komédiás, épp tegnap láttam a Hot Shots! Part Deux- t, amitõl jobb paródiát ritkán látni Rambo mintára..., Charlie ott is jó.
Különben... ne annyira tõlünk kérdezd, hogy érdemes-e, ha megteheted, nézzed. Mi, akik itt törzsközönség vagyunk, nyilván elfogultak vagyunk, és nem véletlenül nézzük harmadszor is a sorozatot (legalábbis én). Majd meglátod, végül is... (ámbár én még olyannal nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy rossz, legfeljebb olyan, akit nem annyira érdekelt... nem is a haverom azóta. (Witz volt..) :-) )
Jenny007 2013 máj. 02. - 17:05:05 Előzmény plman
(1658/1952)
Szia!

Mindenképpen kezdd el mert k*rva jó sorozat!Szvsz az elsõ évadok a legjobbak amikor Jake még kicsi. Aztán elkezd kamaszodni és veszít a kópéságból a srác, de még akkor is jó, fõleg a zseniális testvérpár Alan és Charlie miatt. Számomra akkor halt meg a sorozat amikor Sheent kiírták.
Mostanság azért kritizáljuk mert Jake is felnõtt és ott is hagyja a sorozatot és mert a Kutchees részek színvonala meg sem közelíti azt ami Charlieval volt. De lehet hogy neked meg tetszeni fog így is!
plman 2013 máj. 02. - 10:25:53
(1657/1952)
Szép napot mindnekinek!

azt terveztem, hogy elkezdem nézni ezt a sorit, de a hozzászólásokat olvasgatva (nem az összeset hanem csak az utolsó egy-két oldalnyit) kicsit elbizonytalanodtam.
Érdemes nézni?
Jó poénok vannak benne?
Nem laposodik el egy-két évad után?

A véleményeket elõre is köszönöm.
Jenny007 2013 máj. 01. - 11:17:34 Előzmény -greghouse-
(1656/1952)
Tõled nagyobb hangvételû kommentárra számítottam. De valóban ez már rég nem a Két pasi meg egy kicsi. Alan és Walden kapcsolatáról fog szólni ez az egész évad? Komolyan legyenek homokosak, már csak az hiányzik a sorozatból.Egy külföldi fórumozó hsz-a tetszett "Jobb dolgom is van annál minthogy még egy évig nézzem hogy Jon Cryert maszturbálni a tv-ben" Ez kb mindent el is mond az egészrõl.
Jones eltûnik, állítólag zenével akar foglalkozni, meg a tanulmányaival és persze az egyházával. Azt nyilatkozta hogy "Istennek ajánlottam az életemet, de még mindig benne kell lennem a sorozatban mert színész vagyok. Ez az elsõ számú szitcom, de a témája nagyon helytelen.Olyannak kell lennem ami nem vagyok." Hihetetlen mennyire meg tudják borítani az ember agyát ezek az egyházak. Nem a vallással van bajom, szíve joga annak lenni, de ez a szentfazék duma ez undorító és hálátlan. Azt szidja ami olyan mocskosul gazdaggá tette, hogy akár élete végéig olvasgathatja a Bibliát egy hintaszékben.
10/10
-greghouse- 2013 ápr. 30. - 17:32:17 10/10 Előzmény Jenny007
(1655/1952)
..Tõlem....:-/
Jenny007 2013 ápr. 28. - 14:29:32
(1654/1952)
Hivatalos!

Lesz 11. évad de Angus T. Jones kiszáll. Cryer és Kutcher maradnak ,alá is írták a szerzõdést. Jones legfeljebb csak vendégszereplõ lesz.
8/10
optimusx 2013 ápr. 23. - 10:41:39 8/10
(1653/1952)
Jajj, most látom: Alan-t a hsz. közepén Ellennek írtam. :D Sorry!