mezsge 2008 jan. 09. - 14:11:21 Előzmény kispalissaci
(44/144)
szia,

csak reagálnék: én NAGYON szeretem a Gyûrûk Urát és társait, és a fantasy-t úgy általában. :) de mégsem nyûgözött le a film. sõt. és én szinte minden percét megkérdõjeleztem a filmnek.. szóval én bele tudom élni magam a sztoriba, hogyha HIHETÕ és logikus.
csak ennyi. üdv
mezsge 2008 jan. 09. - 14:02:07 Előzmény ...valaki...
(43/144)
hm, szerinted a fantasy fogalma kimerül a "földöntúli lények mozognak, meg ilyenek"-ben?
5/10
zee944 2008 jan. 09. - 09:56:15 5/10
(42/144)
Messze ez Shyamalan leggyengébb filmje... értem a szándékot, de inkább nevetségesre, mint érdekesre sikerült az eredmény. Egy csomó csúnyán elhibázott, ciki jelenet van a filmben. Nagy kár ezért az emberért, hogy egyre rosszabb filmeket csinál, remélem, képes lesz összekaparni magát, és új utat találni.
...valaki... 2008 jan. 08. - 21:09:35 Előzmény Zajac
(41/144)
Szerintem nagyon jó film engem megragadott. Jó én is szeretem a fantasy-t,de ez a film szerintem nem kimondottan az. Nem arról,szól,hogy földöntúli lények mozognak meg ezek...ennek a filmnek mélyebb értelme van,az,hogy a ház lakói összefognak egy célért és mindenkinek fontos szerepe van...nekem ez a véleményem!
10/10
Zajac 2007 dec. 23. - 09:12:16 10/10
(40/144)
Soha nem láttam vagy olvastam M. Night Shyamalanról,könyveirõl meséirõl,így nekem a film meglepi volt szerettem az ilyen történeteket,de azért elég kusza volt..
baghyra88 2007 nov. 12. - 22:52:34
(39/144)
elismerem, ez egy furcsa film. én határozottan többet vártam volna tõle. nem bonyodalmasabbat, csak mást. a történet szerintem inkább való egy délutáni családi mozinak a TV-ben, mint mozifilnek.
kedves a történet, meg is érint, de mint fantasy, ez kevés. kevés benne a nem-földi elem, habár a történet alapja megadja azt.
a "lány" viszont egy igazán kivételes jelenség. nem állítanám szépnek, de nagyon különleges. megragadja az embert, az biztos.
én nem tudtam, hogy ki rendezte, csak azt, hogy szeretném megnézni. a Hatodik érzéket szerettem, a Jelekért nem voltam oda. Afalu volt nálam a mélypont. nem az én stílusom -még csattanónak sem elég...
9/10
kispalissaci 2007 nov. 11. - 00:17:37 9/10 Előzmény atyx88
(38/144)
Huhúúú annyi véleményre reagálnék itt kérem szépen. "Elvont is volt", ez kritika? hehe... lehet hogy egy fantasy-film esetében igen,bevallom, én nem vagyok a téma szakértõje, sõt, én nem szeretem a fantasy filmeket. Meg sem néztem volna ha nem egy kedves ismerõsöm ajándékozza nekem ezt a dvd-t. És még vmi mellékes infó. Én ki nem állhatom a rendezõt és az összes többbi filmjét, a Hatodik érzéket sem szerettem, a Jeleket egyenesen utáltam.
DE: Ez a film, hát, le a kalappal. Olyan szuggesztív erõvel hatott rám, hogy az leírhatatlan... Egy pillanatig sem kérdõjelezed meg ami filmben történik, se a szerepelõk, se te, mint nézõ, pedig megtehetnéd...de nem teszed. Mert ez a mese kell neked... hiszel benne. És nem csak ezért zseniális a történet, de a rendezõ játszik is velünk, pl. nem tudom kinek tûnt fel, hogy csak a 13b-ban lakó unalmas filmkritikus halt meg, akinek már minden film silány és élvezhetetlen... Na, ez nektek szól, ti, akik már nem hisztek a mesében...
Azokhoz szólok, akik nem kedvelik a fantasyt, nem kedvelik a Gyûrûk urát és társait, higgyétek el, a modern kontextusba ágyazott kis film, na, ez tényleg lélek(formáló) mese!!!!
atyx88 2007 nov. 02. - 14:55:37
(37/144)
Hát én is nem olyan régen láttam és sztem sem olyan jó. Én pl. a fantasy részt hiányoltam benne és azt h csak pár lény van benne de azok sem bukkanak fel olyan gyakran, ja és persze egy elvont is eléggé, bár az nem lenne baj önmagában. Végülis egy 10/6-t kap nálam...
mezsge 2007 nov. 01. - 01:48:33 Előzmény Jim Raynor
(36/144)
húúú..annyira vártam ezt a filmet.. a trailer nagyon megtetszett, meg az alaptörténet szerintem tényleg szuper - kár, hogy így el lett rontva. miközben ültem a moziban, azon gondolkodtam, hogy ez most valami vicc? vagy paródia? igazából alig emlékszem az egész történetre, annyira túl lett bonyolítva. de azért pár marhaság megmaradt: müzlis dobozon jeleket keresni?? hát azon azt hittem lefordulok a székrõl :D
szóval nekem nagynagy csalódás volt.
a zenéje azért egész jó volt :)
wolody 2007 okt. 09. - 17:07:18
(35/144)
Sziasztok!

Hát hozzátok kepest késõn láttam a filmet, de nem bánom, hogy nem adtam ki érte pénzt a mozikban!
Attól, hogy van egy jó rendezõ, még csinálhat néha sz*rabb filmet! Ez a film meg sem közelíti eddigi munkáit! És tényleg unalmas! Az az egy "füves kutya" nem ijeszt meg senkit, még a szereplõket sem igazán. Bryce Dallas Howardot nem tudom minek ezért dícsérni, csak maga elé bámul végig "fázósra" kifestve... A mese már ott meghal régen, hogy egy idegbeteg koreai mama mondja el a sztorit szinte végig... A lánya még rosszabb, de lehet csak a szinkron játssza túl. (Für Anikó?)
Nameg, mindenki elhisz rögtön mindent, és mentsük meg a narfot bulit rendeznek... Háát...
Több minden tetszett egyébként a tükrös dolgokat mindíg szeretem- nem tudom miért- most is jó volt, meg ez a féloldalra gyúrok is jó poén. Sorozatnak inkább eltudnám képzelni ezt a sztorit, ott lenne idõ kibontani.
10/10
Semprini 2007 júl. 16. - 19:54:32 10/10
(34/144)
Egyik kedvenc rendezõm M. Night Shyamalan, kedvenc filmem tõle A falu, de a többi is tetszett. A lány a vízben azonban nem egyszerûen tetszett, hanem elvarázsolt. A film tipikusan azok közé a filmek közé tartozik, amit ha magfelelõ hangulatban néz meg az ember, utána másképp lát sok mindent.
Ez egy szép, modern köntösbe csomagolt tündérmese, nem "trendi" film, egyáltalán nem az, semmi pörgõs akciójelenet vagy szemkápráztató CGI-effekt nincs benne, a sztori menete is elég lassú folyású, de mégsem unalmas. És ezért a filmért kapott Shyamalan két Arany málnát (rendezõként illetve mellékszereplõként, maga a film szerencsére megmenekült)!
De a film nem lenne ilyen jó a fõszereplõ, Bryce Dallas Howard nélkül. Nem sok filmjét láttam eddig, de A falu kapcsán jegyeztem meg a nevét, és megállapítottam, hogy kevés hozzá hasonló kisugárzású színésznõ bukkant fel mostanában Hollywoodban.. Amikor nem csinál semmit, akkor is muszáj rá figyelni. De a partnere, Paul Giamatti játéka is nagyon tetszett (Józsa Imre ezúttal is zseniális szinkronjával).
Egyszóval tudom, hogy nem tetszhet mindenkienk minden film, még a legjobbak sem, de ezt a filmet szerintem nem kellene pocskondiázni, van jónéhány alkotás, amelyik sokkal inkább megérdemli...
10/10
Black Adam 2007 júl. 01. - 23:06:01 10/10
(33/144)
Engem ez a film lenyûgözött, csodálatos történet az emberi kitartásról, bizalomról és a szépségrõl, de leginkább abszolult nem lehet elmondani, hogy miért ennyire jó. Az emberek elöszörre vagy megértik és szeretik, vagy nem.
Newcastle United 2007 febr. 19. - 12:58:49
(32/144)
Számomra is csalódás volt a film, sokkal többet vártam. Valahogy nem állt össze az egész. Szép kis mese meg minden, de ennyi, nem több. A multietnikai szereplõgárda meg már túlságosan is erõltetett volt.
Nekem is feltünt, hogy Shayamalan egyre jelentõsebb szerepket vállal a filmjeiben. Remélem ennél fontosabb karaktert azért nem fog alakítani.:)
amatõr 2007 febr. 10. - 11:24:07
(31/144)
Szerintem nagyon jó film, nekem mindenesetre nagyon tetszett. Ez egy szép mese, sajátosan elõadva, és tényleg azok a lejobb mesék, melyek kicsit iijesztgetnek.
A rendezõ/producer/író M. Night Shyamalan most nagyobb szerepet adott magának a filmben, eddig mindig csak egykét képkockára ugrott be, most meg szinte fõszereplõ. De szinészként sem rossz:)
A filmkritikusoknak meg pöpecmód beintett, és nagyon igaza is volt ebben. Így jár, aki mindig mindent jobban akar tudni.
Külön tetszett a végén a felirat, hogy két kislányának ajánlotta a filmet, reméli, hogy tetszett, nekik, de moost már menjenek aludni:)
Szóval jó film, aki szereti a meséket, nézze meg.
Vica 2007 febr. 05. - 18:14:42
(30/144)
Picim, te összevissza írsz ráadásul meglehetõsen értelmetlenül, de nem gond.
Más: ne nagyzolj, hogy te vetted meg legelõször, és hogy kölcsönadtad PÁR SZÁZ barátnõdnek, mert az égvilágon senki sem fogja elhinni.
A Kör után, meg ha nem tudsz aludni, ez van, gyorsan le kell vonni a következtetést: ha nem bírom, a horrort, akkor NEM nézem meg.

Egyébként még nem láttam a filmet, de hamarosan sort kerítek rá. Hali.
JimBim 2007 jan. 21. - 15:24:40
(29/144)
Nos akit érdekel milyen a film, az kérem olvassa végig ezt a fórumot, szinte minden nézõpont felsorakozott. Azért az emberek elfogultságát érdemes számbavenni, mert vannak a hozzászólók közt fanok is akik tudatalatt sem veszik észre a hibákat, mert ez a kedvencük mûve, de ez így van rendjén. Maga a film szerintem összegészében elgondolkodtató, viszont nekem ténxleg csak 6ost ér el a 10es skálán, mint azt IMDBn is látni lehet. Az biztos hogy pnt az elvont misztikája miatt sokaknak nem jött be, volt aki kiment a moziból...egyszerûen nem az õ világa ez a mese; szerintem a színválasztás magához a filmhez jó, én sötétkékesnek éreztem (talán a víz miatt direkt ez volt a szándék de ezt nem tudhatom) az egészet, ebbe belejön a zöld szörny vörös szemmel. A 10-20dik percig kb tényleg lapos én is megállítottam kimentem e konyhába ittam egyet aztán átestem ezen a részen és onnantól élveztem. Az biztos hogy idétlenül reklámozták a filmet, mivel senki sem erre számított, de hát ezt már megtanulhattuk volna mi a TV gyermekei hogy a reklán sosem a valóságot írja le...
Én mindenki saját döntésére bíznám, h megnézze/megvegye-e majd...bár szerintem egy misét megér!
Lois Lane 2007 jan. 21. - 10:09:36 Előzmény palosgabor
(28/144)
Ez tök jogos!Teljes mértékben egyetértek!És írta a kislány.hogy "imádom a misztikus filmeket egy darabig...".Most azért is hülye vagyok mert nem értem? ;)
palosgabor 2007 jan. 19. - 22:57:41
(27/144)
Ejha. Egy 13 éves csaj írja, hogy intelligencia kell egy misztikus( íbergyenge) film megértéséhez???

Picim, ahhoz nem kell sok ész, hogy vki eldöntse, hogy tetszik-e neki egy film vagy nem. Ez az oldal meg arról szól, hogy kinek tetszett és ha nem miért?? Arra akarok kilyukadni, hogy ha vkine nem tertszett ez a film, akkor õ még nem hülye!

De te vedd csak mega dvd-t! Deadok egy jó tanácsot, ha spórolni akarsz várj egy kicsit és a tescóban az 599ftos matiné filmek között lesz a polcon.

Nem csipem, amikor lehüjéznek, ha nem tetszi egy film és úgy állítanak be, hogy azért nem tetszett, mert nem értem...
Hasys 2007 jan. 17. - 12:04:52
(26/144)
Shyamalan a kedvenc rendezõm,én most se csalódtam benne.Trailer alapján énis egy thrillert vártam,de hát nem az lett.Ez egy szép mese.(a gyerekének talált ki egy estimesét és ugy jött a képbe ez a film).Nincsenek 3m-es zombik,lassu és néha nevetséges a történet (zabpelyhes doboz váljta meg a világot..) de egy mesének ilyenek kell lennie.A zene az télleg nagyon jó!!Szerintem jó film..
PriemRyeest 2007 jan. 14. - 18:00:14
(25/144)
Lady in the Water

Nagyon megingott a hitem Shyamalanban, mikor láttam tõle a Falut. Számomra szörnyû volt. Most nem részletezném, hogy miért, mert annak nincs itt a helye és ideje, viszont az összes többi filmjével meg vagyok elégedve. Így esélyt adtam ennek is.
Eddigi filmjei is nagyon ötletesek voltak, és ez sem kivétel. Még a Falu is az volt.
Kezdeném rögtön azzal ami nem tetszett benne: Valahogy túl gyerekes. Nem az egész, de a nagy része igen. Kicsit komolyabbra számítottam Shyamalantól, de hát végeredményben egy mese kel itt életre, így át kellett értékelnem a dolgokat. Szóval ahhoz képest elég kemény.
A szereplõk és a karakterek jól lettek kiválasztva és kitalálva is. A filmkritikus karaktere különösen. /remélem Én soha nem végzem így/ Paul Gimattit nagyon bírom, és úgy látom Shyamalan pedig Bryce Dallas Howardot. Amit nem is csodálok. Remélem filmeznek még együtt. És külön tetszik még hogy M. Night minden fimjében benne van. Ebben nem kis szerepet szánt magának. Talán az hogy megváltja a világot túlzás, de azért közel áll hozzá.
Ami a legjobban tetszett az talán a zene volt. Annyira jól passzolt egész végig, hogy sírni tudtam volna. James Howard egyik legjobbja, a Batman Begins után. Számomra legalábbis biztosan.
A történet is tetszett még a lassú felépítése ellenére is, bár az elején még erõsen kételkedtem benne. Talán bonyolíthatták volna még valamivel, mert néhol elég egyszerû volt, de legalább könnyen emészhetõ, és nem vet fel fölösleges kérdéseket.
Összességében tetszett és szerintem megfogom majd még nézni.
Mese, kicsit komolyabban csomagolva - így nézzétek meg.
/Megnéztem volna Del Toro rendezésében/

7/10

priemryeest@freemail.hu