6/10
pikigeri 2017 márc. 27. - 13:42:39 6/10
(45/65)
Nagyon gyenge. Szinte történet sincs. 6/10
elemes 2017 márc. 26. - 18:09:31
(44/65)
Volt bennem aggodalom, mit lehet kihozni ebbõl, de bíztam Rowling tollában, és nem csalódtam: a történetbe szépen beépült (nem is nagyon elrejtett) univerzális erkölcsi leckék és tanulságok, pont a kamaszok befogadóképességéhez igazítva.

Sajnálom, hogy a csinnbum filmek annyira felemelték az ingerküszöbünket, hogy ilyen szép filmeket is tele kell tömni töltelék akciójelenetekkel, de ez nem a film hibája, hanem a koré, amelyben elkészült. (A mindig is mozgalmas és fordulatos James Bond sorozat régebbi filmjeit tavaly vetítette a magyar tévé. Még a magamfajta vén szivarok is kissé vontatottnak találták a hatvanas években készült darabokat, hát még a gyerekeim generációja).
nala98 2017 márc. 26. - 17:13:21
(43/65)
Sajnos ez a film nem sikerült jóra...
A mai filmekben igyekszenek a nézõt \"ébren tartani\", fõként a látvánnyal. Ebbe viszont annyi minden bele van sûrítve, hogy szabályosan rossz nézni.
A történet jó lenne, csak kissé átláthatatlan, és sokkal többet és jobbat is ki lehetett volna hozni belõle. És még egyszer mondom, mivel a látvánnyal és a történésekkel akarják lenyûgözni a nézõt, ezért semmi más nem is történik benne. Pont emiatt unalmas.
És az a szomorú, hogy az ilyen filmek érik el manapság a legjobb értékelést. Érzelmek nem nagyon vannak benne, csak a robbanások, hanghatások, akció.
A Harry Potter filmekhez képest ez semmi... max egy csalódás.
5/10
Findzs 2017 márc. 24. - 20:33:47 5/10
(42/65)
Elõzõt kiegészítve:
Teljesen egyetértek egyébként \"main\" -el.
Szerencsére nekem már nem kell leírnom mert õ. Pont ugyanazokat írta amiket én is gondoltam. :)
5/10
Findzs 2017 márc. 24. - 20:30:39 5/10
(41/65)
Ez egy közepes film 5/10 véleményem szerint.
Kiszámítható, unalmas, hosszú.
Sajnos a fõszereplõ srác túl bárgyú és ehez hozzájön hogy õ alakította Hawkingot és kicsit benne ragadt abban a szerepben.

\"Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei\" hasonló fantázia film.
Nekem jobban tetszett. A szereplõk közötti vonzalom is tapinthatóbb volt.
6/10
nikato 2017 márc. 20. - 16:27:05 6/10
(40/65)
SPOILER: Zavart a nõ, aki folyton követte õket, pedig már nem is volt rendõr, a srácnak meg irritáló feje volt végig. De az állatok aranyosak voltak. Sajna a közepét át aludtam. (: SPOILER VÉGE
6/10
pihes 2017 márc. 16. - 15:09:18 6/10
(39/65)
Jó nagy fantáziavilággal rendelkezõ film, akár, jó nagy gyerekeknek is.
6/10
suncipoci 2017 márc. 05. - 12:02:09 6/10
(38/65)
A sunyi tekintetû állatvédõ találkozása egy szerencsétlenkedõ, kezdõ óvónõvel...
6/10
main 2017 febr. 04. - 22:32:49 6/10
(37/65)
Hat pontot adtam rá most, hetet nekem már nem ért meg.
A látványvilága nagyon szép, és az alakítások sem voltak rosszak, és elég hamar eltelt a 2 óra játékidõ is, de a történet.... nos, a történet az egy kicsit döcögõsre sikerült.
SPOILER
Kicsit olyan érzésem volt a film közben is, de utána már fõleg, hogy olyan összekapkodott volt ez az egész így. Mintha nem tudták volna eldönteni, hogy egyes jeleneteket hogyan oldjanak meg. Nagyon sok különleges lényt akartak belezsúfolni a filmbe, de ezt egy kicsit túltolták, így nem ismerkedhettünk meg igazából egyikkel se. De ezek még a kisebb gondok voltak, a nagyobbakra a végén derült fény, amikor kiderült, hogy a fõgonosz..... kicsoda is és fõleg mit is akar? Na, ez az infó az, ami nem derült ki, pedig azért nem ártott volna, ha elárulják azt is, mi végre volt ez az egész. A másik nagy gond pedig a logikai bukták egész sorozata volt a leleplezõdés elkerüléséért folytatott harc közben. Esõ formájában amnesztizáltak, ühüm. És mi történik az elkattintott fényképezõkkel, mi van azokkal, akik gyorsan elhagyták a várost? Mi van azokkal, akik a rombolás közben meghaltak vagy megsérültek? Gyermetegnek éreztem ezt a megoldást. A film elején is, amikor Jacob házát a fõszereplõ csak úgy helyreállítja, akkor felvetõdött bennem ,hogy nade az emberek meg kint állnak és végignézik....? A harmadik nagy gondom pedig az, hogy a fõszereplõk között nem mûködött a kémia, egy percig sem éreztem, hogy szerelmesek lennének egymásba, egyáltalán nem volt kibontva ez a szál. Szerencsére a pék és a fõszereplõnõ húga közötti szál már erõteljesebbre és fõleg hihetõbbre is sikerült. Õk egyébként nagyon jól alakítottak és szerencse, hogy ott vannak a filmben, mert nagyot emeltek az egyébként ingadozó színvonalon.
SPOILER OFF
Szerb Judit 2016 dec. 21. - 11:59:49
(36/65)
Szeretnék a Sugár moziba este 1/4 9-re 4 db jegyet rendelni. Miért nem sikerül?
10/10
caseyjones 2016 dec. 19. - 15:33:45 10/10
(35/65)
Nagyon jó film, teljesen magával ragadott. Egy-két gyengébb CGI-jal megoldott jelenetet (pl. a rétes elkészítése) leszámítva nem sok negatívumot tudok elmondani róla. A Göthét alakító Eddie Redmayne hatalmasat alakított, úgy hiszem, megérdemelne valami díjat érte. Tökéletesen hozta a szerény, visszahúzódó, rendkívül intelligens fiatalembert. A másik, akinek az alakítása talán még Redmayne-ét is felülmúlja, az Colin Farrell volt. Eleinte nem igazán jött be, de amikor kezdett jobban kibontakozni, akkor már teljesen lenyûgözött. Úgy gondolom, neki is járna ezért a játékért valami díj, ámde Oscart mondjuk nem adnék neki. De ha jobban belegondolok, nem is volt olyan színész a filmben, akinek az alakítására azt mondanám, hogy pocsék. Amikor elõször megpillantottam Katherine Waterstont, kicsit fanyalogtam, mert nem láttam semmi különlegeset benne. Aztán amikor jobban elõtérbe lett helyezve, nagyon megkedveltem. Dan Fogler haláli volt, Alison Sudol szintúgy.
Az elején már említettem a CGI-t. Az állatok, valamint a bõröndöt rejtõ meseszép világ kimondottan ügyesen lettek megvalósítva, de a manók (vagy koboldok?) is elég élethûen mutattak. A történet egy icipicit kusza volt számomra, nem mindenhol tudtam követni, de a végére nagyjából összeállt a kép. Amúgy egy kicsit más hangulata volt David Yates mostani alkotásának, mint az eddigi Harry Potter-filmeknek, de ennek ellenére is érzõdött, hogy ugyanabban az univerzumban játszódik. Mellesleg remekül ábrázolták a 19-20. századi New Yorkot, az ott élõ embereket, a város légkörét.
Meg merem kockáztatni, hogy ez a mû veri bármelyik Harry Potter-filmet. (Mondjuk a Legendás Állatok és Megfigyelésük könyvváltozatához még nem volt szerencsém, nem tudom, mennyi maradt ki a filmbõl, a HP-filmeket pedig mindet úgy láttam, hogy elõtte letudtam az összes kötetet.)

10/9.5
9/10
King Diamond 2016 dec. 15. - 21:10:05 9/10
(34/65)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Már vagy két hete láttam a filmet a moziban 3D-ben, de még mindig emlékszem rá belõle rengeteg mindenre. Rendkívül látványos, remek fantáziavilágba kalauzolja el a nézõt, csakúgy, mint a Harry Potterek. Igaz, lehet, hogy jobb lett volna újranézni azokat, mielõtt megnéztem ezt, de nem baj, legalább meghozta a kedvem a Harry Potterek újranézéséhez. A könyvet sajnos most sem olvastam, így ahhoz nem tudok viszonyítani. A történet nekem tetszett, de nyilván, lesznek még folytatásai, amikbõl rengeteg minden ki fog még derülni. A színészek/szereplõk szerintem jók voltak, az ismertebbek és a kevésbé azok is (bár titkon reménykedtem, hogy fel fog tûnni valaki a Harry Potter szériából, de talán majd a következõ részekben). Nagyon aranyosak voltak a különbözõ lények, amiket bemutattak. A látvány pazar volt, szinte lélegzetelállító. A harci jelenetek is nagyon látványosak, jó látni a különbözõ varázslatokat. Nekem a helyszín is tetszett, nem bántam, hogy nem Angliában játszódik. Annak ellenére, hogy nem néztem újra a Potter-filmeket, jók voltak az utalások is. A film zenéje is remekül támogatja a hangulatát és a magyar szinkronnal sem volt problémám.
Már most nagyon várom a folytatást, ami gondolom egy év múlva esedékes, addig is ideje újranézni a Harry Potter részeket.
9/10
cszilvi 2016 dec. 03. - 14:44:49
(33/65)
Atyaég, imádom!!!!
Három részletben sikerült megnézni itthon, mert egy öt hónapos mellõl még nem lehet moziba menni, de mindig alig vártam, hogy folytassuk.

SPOILERES
Már az elsõ 10 percben megvett, amikor a bankigazgató azzal a mozdulattal vágódott hanyatt, amitõl úgy röhögtem, mint egy tízéves. Tetszik, hogy a fõhõs esendõ, magának való, kedves arcú különc, tetszik a film igazságérzete, az ártatlanok és a meg nem értettek védelmezése.

A figurák egyensúlya szerintem szuper, a fõhõs páros különcségébõl indulunk ki, hozzájuk pedig nagyszerû karakterek társulnak, Jacob kedvesen komikus alak, nagyon szerethetõ, mellé pedig a szexis gondolatolvasó boszorkány, amekkora ellentét kívülrõl, lelkileg olyan szépen kiegészíti õt.
Az amerikai varázslók világáról már többen írták, hogy éppen csak megtudunk valamit, pont annyit, hogy idegesítõen kevés legyen. Ezzel nagyon egyetértek, de feltételezhetõ a szándékosság, a következõ filmekre fenn kell tartani az éhes figyelmet. Nálam bejött, én is MÉG TÖBBET akarok tudni.

Én speciel naiv filmnézõ vagyok, hagyom, hogy vigyen a történet, és nem szoktam találgatni, hogy mi lesz. Ezért az engem is meglepetésként ért az obskurális kiléte, de abban biztos voltam, túl egyszerû lenne, ha a kislány lenne a hunyó. Jó lett volna több apróságot és otthonos atmoszférát teremtõ részletet látni a filmben, mint ahogy a Harry Potter elsõ részében az Abszol-út, a Gringotts, a Roxfort világa óriási hátteret adott. ITt mintha ezt már ismertnek vették volna a készítõk annyira, hogy ne legyen fontos az elejérõl felépíteni, ellensúlyozták azonban a táska világának bemutatásával, ami engem totálisan lenyûgözött.

Felém egyértelmûen sugárzott annak a szeretetnek a melege, amivel a Szalamander berendezte az állatainak a bõröndöt, és ahogyan gondozta benn õket. Különösen megkapó volt Jacob természetes reakciója erre az új világra, szóval valójában megkaptuk a varázsvilág bemutatását, csak más szempontból, az Angliából érkezõ kívülálló szemszögébõl, ami, ha jobban belegondolunk, nem is hülyeség, hiszen ez Szalamander története, annyit kapunk Amerikából, amennyit õ látott belõle.

Amit tényleg nagyon hiányoltam, az a boszorkányüldözõk kidolgozása, abba, habár így is elég nyomasztó volt, szerintem jobban bele lehetett volna menni, egyszerûen idõtartamban éreztem kevésnek a megjelenésüket, ahhoz képest, hogy a mekkora szerepük volt Credence elfajzásában.

A képi világhoz nem tudok hozzászólni, ahhoz normális minõségben kéne látni, de az biztos, hogy ha ez kijön DVD-n, akkor itt a helye a polcunkon ;)
10/10
Silmaril 89 2016 dec. 02. - 11:45:06 10/10
(32/65)
Én úgy gondolom,hogy ez nem menekülés,inkább szórakozás legalábbis részemrõl.
Képzeld el,ha nem készített volna senki mondjuk star wars,gyûrûk ura,harry potter,avatar,marvel képregényes filmek,karib tenger kalózai,narnia és reggelig sorolhatnám az ilyen filmeket.Iszonyúan leszûkülne a mozgástere a filmeseknek. Nyilván vannak akiknek nem tetszenek,biztos te is szívesebben nézed meg mondjuk egy Expendables 2-õt vagy a Balhé Bronxban-t,amivel nincs is semmi gond.Szerintem jó,hogy készülnek ilyen filmek:)
cellasto 2016 nov. 30. - 13:17:00
(31/65)
azért ne keverd a potter-érát mondjuk a gyûrûk urával
ami nagy ötlet a potter szériában, hogy a mai-jelenlegi világban játszódik

emiatt lett sokak kedvence
én pl nem szeretem a fantasy filmeket, de az összes potter könyvet végigolvastam és remekül szórakoztam rajta
sexykex 2016 nov. 30. - 11:54:44
(30/65)
Talán ha valaki elmagyarázná, hogy miért jó az embernek a mesék birodalmába menekülni a valóság elõl ... Talán, ha elhinném, hogy ez a rengeteg marvel, Harry Potter, tünde és kobold film átlag fölötti képességû gyerekek és nem átlag alatti képességû felnõttek részére készült ... Talán, ha egyetlen egy ilyen film tetszett volna, akkor én is néznék fantasyt.
10/10
Silmaril 89 2016 nov. 29. - 21:00:24 10/10
(29/65)
Az elmúlt hetekben a Dr.Strang-t néztem meg,mivel marvel rajongó vagyok ezért magasra tettem a lécet,jók voltak a trailerek,viszont jóval többet vártam a filmtõl.

Ennél a filmnél lejjebb tettem a lécet,viszont magasan felette teljesített.
Nem is számítottam volna rá,hogy ennyire jó lesz.Colin Farrel-t eleve nem szeretem és valóban nem illik a képbe,Johny Depp viszont az egyik kedvenc színészem,de el kell ismerni õ sem illik a képbe.A többi kisebb nevû színész magasan teljesített.
Tõlem simán a 10/9-et megkapja.
4/10
Oh jajj 2016 nov. 29. - 08:14:35 4/10
(28/65)
Bocs: Grindelwald (nem is tudtam, hogy van ilyen nevû helység is)
4/10
Oh jajj 2016 nov. 29. - 08:12:26 4/10
(27/65)
Kíváncsi lennék, a nézõk közül hányan tudják, ki az a Grindelvald és mi jelentõsége van vagy lehet...
Randalor kinek mond valamit?
Furkász(vagy valami hasonló)?

Elsõsorban azokra gondolok, akik csak a HP filmeket látták vagy még azokat sem.
6/10
clervance422 2016 nov. 28. - 14:21:29 6/10
(26/65)
Az elõzetes ismeretében ültem be a filmre, és azt kell, hogy mondjam, csalódás volt. Jól megkonsturált történetnek egyáltalán nem mondanám, Colin Farrell pedig egyáltalán nem illett sem a filmbe, sem az általa játszott karakter bõrébe. A Goldstein-t alakító színésznõ személye számomra kifejezetten irritáló volt, nem passzolt a szerephez. Egy egyszer nézhetõ, erõsen közepes filmrõl van szó, amit a látványos képi megoldások és Eddie Radmayne remek színészi játéka némiképp kompenzál. Ezzel együtt is ez a film nekem csak 6/10.