offtopic
Charles Foster Kane 2010 júl. 06. - 17:05:42
(40/60)
Hát a stílus igen is elég komolyan meghatározza a tartalmat. Sõt, igazából maga a tartalom. Tehát, ha szürrealista köntösben életigenlést látsz, az cseppet sem életigenlõ.
offtopic
Charles Foster Kane 2010 júl. 06. - 14:26:42
(39/60)
Tudsz nekem mutatni szürreális életigenlést? :D Beérem egy festménnyel is.
1/10
Rahar 2010 júl. 06. - 14:24:40 1/10 Előzmény Gabriella54
(38/60)
"Azzal, hogy "szürreális és morbid", csak részben értek egyet, mert nekem ez a történet minden földtõl való elrugaszkodottsága ellenére is az élet igenlésérõl, szeretetérõl szól."
Attól, hogy valami szürreális és morbid nem zárja ki, hogy az élet igenlésérõl és szeretetérõl szóljon, nincs kapcsolat a két dolog között.
sofi 72 2010 júl. 05. - 17:02:54
(37/60)
Csatlakozom az "elõttem" szólóhoz.....és mivel minden poénomat lelõtted, amit akartam írni,(vagy nem is akartam??) csak annyit fûznék hozzá, hogy most már biztos vagyok benne, hogy RÉTEG!!!!:)))))))))

Pedig eddig nem gondoltam, hogy az lenne....annyira!!! :D

Tiborkának csak annyit: üdv a klubban..!!

Üdv.
10/10
Gabriella54 2010 júl. 05. - 14:54:59 10/10 Előzmény h.tibi91
(36/60)
Teljes mértékben egyetértek Veled!

Nem szeretném, hogy a topic velem legyen tele, úgyhogy Éduah-nak is itt válaszolnék - remélem, õ is elolvassa!

Ízlések és pofonok, mint tudjuk, különbözõek, bár ha ez neked unalmas volt, el nem tudom képzelni, milyen jellegû filmeket szeretsz. Szerintem egyébként nem a mûfaj határozza meg azt, hogy tetszik-e az alkotás, vagy sem. Tudok olyan thrillereket sorolni, amik káprázatos filmek és olyan drámákat, amikre kár volt idõt fordítani. Egy biztos: szívbõl sajnálom, hogy ez a film nem érintett meg téged.
1/10
Éduah 2010 júl. 05. - 03:07:01 1/10 Előzmény Gabriella54
(35/60)
unalmas hülyeség volt, hiába vonultatták a fel az Amélie bõl, akit lehetett.
10/10
Gabriella54 2010 júl. 04. - 13:31:39 10/10 Előzmény Rahar
(34/60)
Természetesen semmi gond sincs azzal, hogy neked nem tetszett ez a film - szerintem nincs is olyan, ami mindenkinek egyformán tetszene :) Gondolj bele, ha mindenki csak vámpír-filmeket, predátorokat nézne.
Azt nagyon sajnálom, hogy nincs közönsége, bár voltunk már úgy moziban, hogy összesen ketten ültünk a nézõtéren.
Azzal, hogy "szürreális és morbid", csak részben értek egyet, mert nekem ez a történet minden földtõl való elrugaszkodottsága ellenére is az élet igenlésérõl, szeretetérõl szól.
1/10
Rahar 2010 júl. 02. - 00:22:48 1/10
(33/60)
Én láttam az Isten hozott az Isten háta mögött címû filmet és nagyon tetszik (10/8), de ez a film borzalom, hát nem csodálkozom, hogy csak néhányan néztétek a moziban. Errõl a filmrõl két dolog jut eszembe szürreális és morbid. Természetesen elfogadom, hogy vannak olyan emberek, akiknek tetszik az ilyen jellegû humor, nekem egyáltalán nem jön be. Valamint a humoron kívül sem az alaptörténet, sem a cselekményvezetés nem tetszik. Egyszerûen számomra szörnyû volt ez a film. Mivel eddig szinte csak pozitív kritikákat olvastam ebben a fórumban róla, ezért elõre közlöm, hogy eme fórum nem rajongói klub, tehát nem belém kötni, mert 10 pontból 1 pontra értékeltem ezt az alkotást.
10/10
h.tibi91 2010 júl. 01. - 13:03:46 10/10
(32/60)
Egy kedves, bûbájos film a társadalom alsó szegmensének szemszögébõl. Nagyon tetszett a film. Egy maréknyi nincstelen, de összefogásra képes csoport a milliárdos fegyverkereskedõk ellen szegül. A két cég mely rivalizálva egymást gyanúsítják a megtörtént különös jelenségek miatt. A kis nincstelen "lomis" csoport a szegregáció intézményét felhasználva él egy szeméttelepen, és érdekes tárgyakat készítenek. Érdekes lehet a felismerés, hogy az emberek mennyi egyébként még hasznosítható és alternatív funkciók betöltésére képes dolgot dobnak ki. Persze kissé utópisztikus a film abból a szempontból, hogy nyílván a valóságban sokkal komplexebb a fegyverkereskedelem mint iparág, de annyit ismét tanultunk, hogy összefogással az ember sokkal több mindenre képes mint egyedül.
Mindenkinek ajánlom, aki egy szívet melengetõ, könnyed filmre vágyik! Nem fog csalódni!
10/10
10/10
Gabriella54 2010 jún. 24. - 00:08:20 10/10
(31/60)
Valamilyen oknál fogva nem enged szavazni, pedig 10/10!
Az egész filmet körüllengi valami franciás szellemesség, pedig igazán komoly dolgokkal foglalkozik: fegyverkereskedelem, hajléktalanok, korrupció...Ennek ellenére egy pillanatig sem megy el a moralizálás, a szájbarágósság irányába! Úgy kényszerít gondolkodásra, hogy közben remekül szórakoztat.
A szereplõk pedig zseniálisak!
Dany Boon már az Isten hozta az Isten háta mögött-tel bizonyított, de a többiek is (akik sajnos Magyarországon nagyrészt ismeretlenek, illetve csak kevés nézõ számára mond valamit a nevük) remek alakítást nyújtanak. A fantasztikus hajlékonyságú "guminõt" alakító Julie Ferrie pedig Giulietta Masina-ra emlékeztet, úgy, hogy egy pillanatig sem akarja utánozni neves elõdjét.
A zene a némafilmek világát idézi, amikor még egy zongorista ült a vászon mellett és kísérte a cselekményeket...
10/10
offtopic
Gabriella54 2010 jún. 22. - 22:41:00 10/10 Előzmény sofi 72
(30/60)
A stoppot csak egyszer próbáltam brahiból, de pont egy rendõrautó állt meg, úgyhogy arról letettem, maradt a vonat és a távolsági busz :) A vonaton tök jókat lehet dumálni a fülkében, pl. amikor elõször voltunk Bulgáriában, hatan voltunk a kupéban, a két srác gumimatracokon aludt a csomagtartóban, mi négyen, csajok egy-egy ülésen osztoztunk :) Király volt, nagyon élveztem!

Jópárszor, amikor Olaszországba indultam nyaralni, csak a határig voltam egyedül, mert pillanatok alatt összehaverkodtunk - van olyan barátom, akivel így ismerkedtem meg...
Egyszer Pesaro-ban a szállodában kb tizenketten voltunk magyarok (sõt az egész városban is!), szinten mindenhol együtt lógtunk, amikor a pályaudvaron kikértem a tizenkét jegyet, azt mondta a pénztáros: szép nagy családja van :D
offtopic
sofi 72 2010 jún. 22. - 15:19:13 Előzmény Gabriella54
(29/60)
OFF

Pedig tényleg nem volt annyira veszélyes. (de lehet, hogy csak szerencsém volt??!!)Bízni kell az emberekben és akkor tényleg a legtöbbször csak jót kapsz tõlük. Sõt, ha látják, hogy bajban vagy, még az is segít, aki amúgy a füle botját sem mozdítaná semmiért és senkiért!!!

Én a magam részérõl szeretek betérni egyedül is jó helyekre!!(miért lenne ez csak pasi kiváltság????) Megvan ennek is a forgatókönyve!! Tök jó!! Leülök a bárpulthoz, kikérem a Martinimet és nézelõdöm. Elkapom a lapos pillantásokat....nézem a párokat, társaságokat, "fülelek", hallgatom a zenét és jól szórakozom...!!!:))) Aztán egy kis idõ múlva amikor a pultos felfogja, hogy nem "vadászni" jöttél, a legtöbbször beszélgetés kerekedik és ahogy oldódik a hangulat, idegenek is leülnek melléd, és jó arcokkal megtudsz ismerkedni, amibõl akár még barátság is kialakulhat..!!

Stoppolás közben is tök jókat lehetett dumcsizni...a legtöbb ember ha idegennel beszélget, sokkal többet elárul magáról, mint ha ismerõsnek öntené ki a szívét, hiszen tudja, hogy soha többet nem találkoztok!!!

Persze ez az idõ már elmúlt. Mostanában nem stoppolok, maradt az autó, stb...De örülök, hogy annak idején így alakult, sok-sok emlékem van, amire jó visszaemlékezni...
Tudod, segít a "túléléshez" :)))

Örülök, hogy tetszett a music!!! Régi jó banda, és örökös minõség. Én imádom Õket!!

Na, kitartás ehhez a trágya idõhöz!! Majd csak kisüt a nap valamikor????!!
Szia

ON
10/10
offtopic
Gabriella54 2010 jún. 21. - 23:26:14 10/10
(28/60)
Így nem mertem nekivágni, de vonattal és busszal igen - tök jó volt, nagyon szerettem, azt csináltam, amit akartam!
Persze úgy is jó, ha az ember olyan társasággal megy, akiket szeret - egy jó sörözõbe azért elég gáz beülni egyedül :D Meg nem rossz megbeszélni, mit láttunk, kinek mi a véleménye :) Bár van egy "barátnõm", akivel soha többet sehová!

Klassz a zene, köszi szépen!
offtopic
sofi 72 2010 jún. 21. - 14:53:32
(27/60)
OFF

Hát igen!!! Az utazás sokszor legjobb egyedül!!! Nem kell senkihez igazodni, ott, akkor és azt csinálsz, amit AKARSZ!!!
Persze ez némelyeknek önzõen hangzik, pedig így van. Sõt, szerintem legbelül sokan vágynak erre a típusú "magányosságra", mert igazán így lehet kikapcsolni, és magaddal törõdni!! Nem???

Én boldog "fiatalkoromban" egy óriási sárga fémvázassal csavarogtam rengeteget. Fél Olaszországot bejártam stoppal, meg vonattal!!! Életem legnagyobb élménye volt!!
Persze voltak félelmetes részei is a dolognak, de több volt az izgis pozitív élmény, mint a negatív!!:))))

Valahogy nyitottabb vagy mások felé, fõleg külhonban, mert nincs "támaszod", csak magadra számíthatsz, meg a kedves idegenekre!!

Nekem saját különbejáratú "utazós" zenéim is vannak, küldök egyet neked,(ez az együttes az egyik örök kedvencem már 16 éves korom óta!!) szerintem biztos ismered.

Pont a témához vág, meg amúgy is mocsok idõ van, szóval lehet ábrándozni a jobb idõkrõl...!!:D

Aztán nemsoká jön a szabi...utazás, stb...persze mostanság már csak konszolidáltabb formában!! SAJNA!!:))))

Szia

http://www.youtube.com/watch?v=AdgkvwMXwfM
10/10
Gabriella54 2010 jún. 21. - 14:21:00 10/10 Előzmény sofi 72
(26/60)
Hali!

Á, én sem vagyok "társfüggõ", ha valami olyan érdekel, amit senki sem akar velem megnézni, elmegyek én egyedül is. Sõt, külföldön is voltam már egyedül, annak is megvolt a maga elõnye :)

ON: sikerült rábeszélnem a "bandát", szerdán nézzük!!! Már nagyon várom :D
offtopic
sofi 72 2010 jún. 21. - 10:23:50
(25/60)
OFF

Hali!

Egyébként Én egyedül is szeretek mozizni, sõt néha kimondottan erre hajtok. Nagyon szeretek pl. karácsonyi nagybevásárlás közben betekerni valahová, és pihenésképp lenyomni egy jó kis filmet, aztán futás tovább. Annak is megvan a hangulata!!! Nem vagyok abszolut "társfüggõ", és totál nem zavar, ha épp egyedül vagyok, amikor filmezek, vagy utazgatok, vagy bármi mást csinálok, amit a legtöbb ember csak "csapatban" tud elképzelni.

Jó lehetett az egyedüli vetítés!!! Gondolom "KIRÁLYNÕ-nek" érezted magad!!??:D

A barátnõim pl. képtelenek egyedül menni bárhová is, még a klotyóra is kíséret kell nekik!!!:)))

ON
10/10
Gabriella54 2010 jún. 20. - 23:39:18 10/10
(24/60)
Én is arra hajlok, hogy valahogyan rászedjem õket (mondjuk egyiküket nem kell nagyon agitálni, mert az Isten hozott...neki is az egyik kedvence - nem bírok vele betelni!), remélem, sikerül :)

Ó én már semmin sem csodálkozom, a múltkor összesen ketten voltunk a moziban, tényleg olyan volt, mintha kibéreltük volna a termet :) Bár Prágában már jártam úgy, hogy egymagamnak levetítették a filmet :D

Nagyon hajtok erre a filmre, ez a típusú francia humor nekem nagyon bejön :)
sofi 72 2010 jún. 20. - 21:22:31 Előzmény Gabriella54
(23/60)
Én is imádooooáááoooomm!!

A többieket meg vedd valahogy rá a múvira, mert valóban megéri. (vesztegetés,zsarolás, süti ígéret...??)

Az meg csak emeli a szintet és a szórakozás minõségét, hogy nem kell a szomszédod könyökével az oldalbordádban feszengeni, és nem fújtatnak a tarkódba a tisztelt nézõtársak!!!

Jó szórakozást!!!
10/10
Gabriella54 2010 jún. 19. - 22:35:17 10/10 Előzmény sofi 72
(22/60)
Remélem, hogy már csak Dany Boon miatt is sikerül rávennem a társaságot, nagyon érdekel :) Aztán lehet, hogy mi is csak magunk leszünk a moziban? Végülis legyen a többiek baja, nem igaz?
Dany Boon-t az Isten hozott...óta nagyon kedvelem, észveszejtõ egy pasi!
sofi 72 2010 jún. 18. - 23:12:10
(21/60)
Pont azt kaptam, amit vártam. Kellemes, könnyed, incsi-fincsi. VÉGREEEE!!! Igazi nyárelõs, vagy nyári(?)film!!!


Mission impossible EU-s "roncsderbi" kivitelben (persze a régi, nem a Tom C-os)....!!!

Ez igeeen, mi is megtudjuk csinálni:DDDDDD......!!!

Nagggyon jó volt.

Ja, és RÉTEG(gondolom??), mert össz-vissz 3-an voltak kíváncsiak rá. Velem együtt. Kicsit olyan érzésem volt, mintha "unatkozó milliomosként" a saját mozimban néztem volna, úgyhogy dupla élvezet volt!!:)))))

http://www.youtube.com/watch?v=k55NuWQCh78