Seemann 2006 júl. 10. - 13:08:10 Előzmény Edike
(2/82)
Itt volt az ideje annak hogy végre az érintettek is filmet készítsenek arról, amirõl már az Ameriakaiak ezer meg ezer hamis, vagy fél igaz vattacukor ízû maszlagot gyártottak, megspékelve a bárgyú jenki idealizmussal, és az amerikai nézõ számára lebutított jó és gonosz párharcával, ahol is jó csak amerikai (semmikép sem orosz vagy angol) és gonosz csak német, alias náci lehet. A németek persze még mindig tepernek, kapálóznak, néha egy kicsit viccesen, hogy márpedig õk is beismerik amit elkövettek. Csakhogy a hitelesség nem mindig támasztja alá megfelelõen, a könnyektõl opálos amerikai idelista szemében megálmodott valóságot. Erre kiváló példa volt a Bukás címû film, ami után nem kevés kritika érte a németeket, mert pusztán a tényeket adták elõ, azaz a náci vezérkart is sajnálatra méltó, igenis valamiért küzdõ, idealista embereknek mutatta be, nem pedig impotens, hullagyalázó és közben meleg, az ördöggel koccintó állatoknak.
Végre hozzá mernek nyúlni a németek a maguk precízitásával a témához, és hiteles, élvezhetõ filmeket gyártanak, aminek mondanivalója is van.
Edike 2006 júl. 03. - 17:42:38
(1/82)
Kiváncsian várom ezt a filmet!! Nagyon tetszik az, ahogy a németek szembe mernek és tudnak nézni a múltjukkal, a bûneikkel! Ahogyan nem akarják a szõnyeg alá söpörni, hanem igyekeznek még generációkkal a Holocaust és a II. világháború után is feldolgozni, átértékelni, bocsánatot kérni a rémtettekért.. Számomra nincsenek hitelesebb filmek a hitleri birodalomról, a nácizmusról, mint amit a németek maguk készítenek! Nem nézném meg ezt a filmet - mint ahogy a Hitler utolsó napjai-t sem néztem volna meg - ha amerikaiak, angolok, franciák csinálták volna.. Helyes! Csináljanak csak filmeket errõl, mert bár sokak szerint lerágott csont, itt Európában szerintem még mindig nem lett mindez lelkileg, szellemileg feldolgozva a mi fiatalabb generációnkban sem..