Téma: Prometheus

kofak 2012 dec. 05. - 02:57:38 Előzmény DianaFromAgency
(1733/2133)
Ezek jó érvek, nem is tudok beléjük kötni. Én nem annyira vagyok otthon a témában, nem is néztem ennyire a háttereket. Egy jó filmre számítottam, de valóban unalmas volt a színészekkel együtt. Egyikõjük sem fogott meg.

Egyébként az egész film az Alien újrafeldolgozásának tûnt. Leginkább emiatt volt számomra borzasztó.
Dragonsaver 2012 dec. 04. - 19:41:14 Előzmény Kaliff
(1732/2133)
Nem zavar, pont azért, amit leírtál. Használd az agyad...
petimbo 2012 dec. 02. - 11:43:41
(1731/2133)
Ja, és persze, én is csatlakozom azokhoz, akik többet vártak el ettõl a filmtõl. Számomra sok minden hiányzott belõle, amúgy meg nem vagyok Alien rajongó, vagy horrorfilm rajongó. Ettõl függetlenül néhány Alien filmet láttam, de az elsõ volt az igazi, a többi szerintem csak erõltetett.
petimbo 2012 dec. 02. - 11:34:00
(1730/2133)
Elõzménynek nem rossz. Örültem, hogy nem fostam magam alá.:D Még csak nem is borzongtam, ahogy egyesek mondták, hogy borzongató hatást kelt. Szerintem ez nem horror. Inkább nevezném sima sci-finek. Egyszer nézhetõ. A film sok mindenre nem adott választ. A színészek sem voltak annyira meggyõzõek. Theron ennél már jobb filmekben is szerepelt. A vége pedig érthetetlen: amikor az Alien kikel az emberszerû földönkívüli hasából. Miért? Valószínûleg lesz folytatása.
1/10
DianaFromAgency 2012 nov. 18. - 02:49:12 1/10
(1729/2133)
Ja, még valami: az összes karakter végtelenül unalmas volt. Színészi játék = nulla. Mondjuk nem is nagyon volt mit eljátszani. Életszerûtlen szenvedés volt az egész. Nem volt egy olyan karakter sem, akiért izgulni lehetett volna, vagy negatív figuraként utálni. Tökre nem érdekelt, hogy végül mi lesz velük. Ez a film egy nulla.
1/10
DianaFromAgency 2012 nov. 18. - 02:42:18 1/10
(1728/2133)
Nos, számomra ez a film hatalmas csalódás. Leginkább nem is azért, mert sok a megválaszolatlan kérdés (ez a következõ rész(ekben) kiderülhet), hanem mert mindvégig olyan érzésem volt, mintha egy B kategóriás tömegszutykot néznék.

SPOILER!!!!!

Gyakorlatilag semmi sem történhetett volna úgy, ahogy a filmvásznon megjelent. Semmi. Vickers robotabb volt Davidnél, a fekete ûrhajóskapitány egy kamionsofõr benyomását keltette, meg úgy általában semmi értelme nem volt egyik eljátszott karakternek sem. Most komolyan azt akarják beadni nekem, hogy egy vagyont kockáztatva elküldenek egy tucat félhülyét az ûrbe, komoly tudományos munkát végezni, az emberiség eredetét illetve a saját teremtõnket kutatva? Ez csak egy vicc, ugye? Ridley Scott látott egyáltalán életében akár csak egyszer is kutatót? Valódi biológust, geológust, genetikust, evolúcióbiológust, stb? Igen? Akkor hogyan volt képes összehozni ekkora trágyát?
Eleve azt feltételezni, hogy konkrét kutatási terv nélkül bárki is finanszírozna egy ilyen horderejû vállalkozást, gyermeteg csacskaság... Erre ezek a szerencsétlenek megérkeznek a bolygóra anélkül, hogy legalább halvány fogalmuk lenne arról, hogy mi az úticél, ismernék egymást és egymás munkásságát (így tud ám egy kutató felkészülni a témából...), és azon tanakodnak, hogy "menjünk most megnézni mi van, vagy várjunk holnapig?" Aztán meg vigyenek-e fegyvert. Persze, ezt majd ott fogják eldönteni hasraütéssel, nincs ám egy elõre eltervezve semmi. Leveszik a szkafander sisakját egy idegen bolygón, hátha elkapnak valami légúton terjedõ kórokozót, vagy lenyomja õket sugárzás, akármi. Aztán vigyorog a töketlen a méteres földönkívüli kígyóféleség képébe, hátha az ad egy puszit, vagy mi az anyám? Nem nagyon látom a jól felszerelt labort, illetve a mintavevõ eszközöket. Gondolom, a valóságban, ha már egyszer ott járnak egy idegen égitesten, akkor illene talaj, levegõ, stb mintát venni, mint egy tényleges kutatócsoport tenné. De ezek nem, ezek inkább játsszák a ZS kategóriás ökröt.
Csajszi a végén felkapja a fejszét (hogy ez mit keres egy ultramodern ûrhajóban, az legyen most mindegy), de persze amikor kell, akkor épp kéznél van, DE amikor csapkodni kellene vele, akkor nem használja.
A polip mitõl lett akkora, hogy egész Etiópiának elég lenne vacsorára? Miért szaladnak a lezuhant ûrhajó alól kitartóan rossz irányba, amikor oldalra csak 5-öt kellene lépni?
Áhh, nem sorolom. Katasztrófa. Aki szerint ez a film jó, az meg is érdemli, nézegesse csak!
6/10
jani-wan 2012 nov. 16. - 18:06:51 6/10 Előzmény David Karúszó
(1727/2133)
"olyan ez, mint a Csillago Háborúja. Elkészül egy tökéletes trilógia, amit Lucas elkezd kiegészítgetni mindenféle jelenetekkel, majd leforgatja az elõzmény trilógiát, ami sokkal hipi-szupibb, mint a fapados 30 évvel ezelõtti trilógia.
Komolyan szükség van erre? Ennyire nincs már pénz? Vagy még ez sem elég???"


Az Alien esetében nem volt tervben csak a legelsõ rész. A többi már csak bõrlehúzás. Habár a 2. rész igencsak jó lett. De ami utána jött már csak a pénzrõl szól és nem történet mesélésrõl.
Ellentétben a Star Wars-szal, ahol már a 70-es években meg volt mind a 9 film alapja, mert Lucas egyben írta meg az alapokat, és utána bontotta szét 3 trilógiára az egész mondanivalót.
"The Star Wars sequel trilogy ... of Episodes VII through IX ... was planned around 1975 by creator George Lucas"
http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_sequel_trilogy
Sõt 12 részt tervezett, de három rész beleolvadt a 9-be.
Az hogy az elõzmény trilógia Jar-Jar miatt túl gyerekes lett, az más tészta. Senki sem boldog vele.
És most végre megcsinálják a záró trilógiát Disney-ék. Remélhetõleg ahogy eleve tervezve lett.

Ami pedig az eredeti Star Wars felújítását illeti, igenis volt értelme, mert nem lett olyan amilyennek lennie kellett volna, a korlátozott lehetõségek miatt.
Ráadásul még az úgymond "kiegészítések" után sem lett az igazi. A legjobb verziót (4. rész) egy rajongó csinálta meg, az eredeti felhasználásával:
http://www.youtube.com/watch?v=rKNrK53uA84&feature=related
És lassan elkészül az Empire Strikes Back-kel is:
http://www.youtube.com/watch?v=yHvCfsC8cNk

Visszatérve a Prometheus-ra, nem az a baj vele hogy újabb bõrt akarnak lehúzni, hanem az hogy egy "ilyen" filmet sikerült csinálniuk.
David Karúszó 2012 nov. 11. - 12:35:56
(1726/2133)
A napokban láttam. Hallottam már róla mindent. Én kellemesen csalódtam benne. De ez csak azért sikerült, mert nem vártam többet egy sci-finél, amirõl már szinte mindenki megmondta, hogy csak elemeiben emlékeztet egy elõzmény filmre. Nem is vettem annak.
A film mondani valója: Nagy tettekre csak akkor vetemedhetünk, ha szentül hiszünk benne; de mindennek az alapja az önös érdek. (Fõleg, ha van zsé!)
Theron robotabb volt a robotnál, Fassbender cinikusabb volt Nicholsonnál, és Rapace vakbuzgóbb volt Jovovich-nál a Jean D'Arc-ból. A kedvencem a hajó parancsnoka volt. Realista, önfeláldozó és emberi.
Azt a répafejû Fifield-et meg agyon tudtam volna csapni egy szívlapáttal. Rém ellenszenves volt.
Most mondja egy kollégám, hogy komplett hülyéket küldenek fel bolgyókra, akik összetapizzák azt, amit nem szabad, és ebbõl lesz a baj. Na, persze ha nem tennék, nem lenne film sem, ugye?!
Na, igen. A film lezárása pedig már sejteti, hogy hamarosan ebbõl is még több pénzt kaszál majd a Scott-alakulat.
Kicsit olyan ez, mint a Csillago Háborúja. Elkészül egy tökéletes trilógia, amit Lucas elkezd kiegészítgetni mindenféle jelenetekkel, majd leforgatja az elõzmény trilógiát, ami sokkal hipi-szupibb, mint a fapados 30 évvel ezelõtti trilógia.
Komolyan szükség van erre? Ennyire nincs már pénz? Vagy még ez sem elég???
Az egész olyan már, mint egy gigászi pénztárgép!
offtopic
Sz. Péter 2012 nov. 05. - 15:37:53
(1725/2133)
Ha majd túllépsz a személyeskedésen, talán érdemes veled tovább beszélgetni.
offtopic
Sz. Péter 2012 nov. 04. - 11:01:52
(1724/2133)
Ja biztos igazad van.
És az is biztos téged igazol, mikor azok akik fikázzák a filmet és állandóan visszajárnak bizonygatni (tehát órákat töltenek el azzal), hogy de igenis, ez gagyi, akkor tényleg azzal foglalkoznak ami tetszik nekik.
Mert nyilván le lehet írni egy negatív véleményt de utána még strapálni magát azért, hogy ezt bizonygassa azoknak akik más véleményen vannak?!
6/10
offtopic
jani-wan 2012 nov. 04. - 10:15:23 6/10 Előzmény Sz. Péter
(1723/2133)
Úgy látod nem érted még mindig.
Leírom érthetõbben.

Az emberek többsége, nem foglalkozik a középszerûvel, inkább azzal foglalkozik ami érdekli, vagy tetszik neki ...stb.
Ha nem magadból indulnál akkor lehet hogy te is látnád, és attól, hogy ezzel te nem értesz egyet, még így van.

Szóval amit én mondok ahhoz felmérést kell végezni, de az ellentettjéhez már nem kell, elég az embereket ismerni, mert neked az így kényelmes? Nem semmi, gratulálok. Innentõl nincs is tovább mirõl beszélni.
JohnnyBGood 2012 nov. 04. - 06:12:15
(1722/2133)
Ez az összehasonlító kép kicsit félrevezetõ.

Merthogy:
Az alsó kép attól valósabban idegenszerû, mert teljesen logikátlan. Értelmezhetetlen, engem leginkább egy Zergek által lefosott Protoszra emlékeztet. És ez azért van (nem másért, logika vagy ilyesmi, nem) mert H. R. Giger Mûvész! Egy festõ és szobrász-, avagy képzõmûvész! Egy mûvész mûalkotása volt az Alien-ben ez az idegen vezérlõ és nem egy jól átgondolt koncepciónak köszönheti a kinézetét! Az egy szobor, ami ettõl függetlenül 1000x félelmetesebb és jobb mint a mechanikus és egyéb logikákat erõltetni próbálom, Prometheus-verzió.
Viszont ha utána gondoltok (és utánanéztek Giger munkásságának) rájöttök, hogy az Alien csakis miatta, a szürreális és perverz fantázia miatt olyan jó amilyen! A sztori ott is kalap szar! ;)
duckshoot 2012 nov. 02. - 22:03:36
(1721/2133)
Második napja nézem a BD kiadás 3. lemezének az extráit. Bele lehet pusztulni annyi van.
Most a Dühödt Istenek doku film 2:20 perce körül járok. Informatív és szórakoztató jópárszor poénkodnak benne.
offtopic
Sz. Péter 2012 nov. 01. - 13:23:41
(1720/2133)
Ja, és
3. ehhez nem kell felmérést végezni csak embereket ismerni.
4. ilyet én nem írtam!
offtopic
Sz. Péter 2012 nov. 01. - 13:21:16
(1719/2133)
Úgy látom TE nem értesz engem.
Leírom érthetõbben.

Az emberek többsége, igenis foglalkozik a középszerûvel. Sõt, foglalkozik az attól gyengébb minõségû dolgokkal is.
Attól, hogy ezzel te nem értesz egyet, még így van.
3/10
emilio10 2012 nov. 01. - 09:24:18 3/10
(1718/2133)
Nem vagyok egy sci-fi rajongó, de a látványon kívül semmi más nem fogott meg benne. A sztori nem lenne rossz, de a kivitelezés egyáltalán nem tetszett. A befejezés pedig szintén nagyon gyengére sikerült ... 10/3
6/10
offtopic
jani-wan 2012 nov. 01. - 08:51:08 6/10 Előzmény Sz. Péter
(1717/2133)
1. szövegértelmezés nem az erõsséged az már biztos. Az hogy "az emberek többsége" mond neked valamit egyáltalán?

"Végeztél valami felmérést amibõl százalékos arányban ezt meg tudtad állapítani?"
2. te szerinted nekem kell ilyen felméréseket végezni, mert nincs aki az ilyen dolgokat végez hivatásszerûen?

"Az emberek nagy része rengeteg olyan dologgal foglalkozik ami tulajdonképpen nem is tetszik neki, vagy számára teljesen felesleges/haszontalan."
3. te végeztél felmérést?
4. szerinted a középszerû az azt jelenti hogy felesleges/haszontalan?
offtopic
Sz. Péter 2012 nov. 01. - 00:26:20
(1716/2133)
"mivel az emberek többsége a középszerûvel nem foglalkozik annyira"

Ez neked hogy jött ki? Végeztél valami felmérést amibõl százalékos arányban ezt meg tudtad állapítani?
Az emberek nagy része rengeteg olyan dologgal foglalkozik ami tulajdonképpen nem is tetszik neki, vagy számára teljesen felesleges/haszontalan.
Ilyenek az emberek!
Honnan tudom? Elég csak olvasni az internetes fórumokat. :)
6/10
offtopic
jani-wan 2012 okt. 31. - 22:31:53 6/10
(1715/2133)
vagy inkább nem.
ahhoz hogy igazad legyen, bizonyítanod kellene hogy a merítés reprezentatív.
de ez lehetetlen.

mivel az emberek többsége a középszerûvel nem foglalkozik annyira hogy szavazgasson vagy véleményt írjon ezért a nemszavazók legvalószínûbb véleménye a közepes.
a közepes pedig nem azt jelenti hogy tetszik.
10/10
MaxwellRobinson 2012 okt. 31. - 21:34:07 10/10
(1714/2133)
A nemszavazók között is hasonló lehet az arány, mint a szavazók között. Nincs rá ok, hogy mást feltételezzünk.

Ugyanakkor nagyon sokan 1-est szavaztak (itt akár visszanézhetõen), ami durván igazságtalan ezzel a filmmel szemben. Ha õk nem húzzák le, akkor jóval magasabb lenne az a 7....