1/10
Kulcskészítõ 2011 dec. 18. - 17:54:21 1/10
(63/163)
Mivel egy másik weblapon - nem akarom itt reklámozni, hogy melyiken, legyen elég annyi, hogy O-val kezdõdik a neve, és fekete, avagy sárga rigó a folytatása :-) - sastomika duzzogva írt egy választ az ott megjelent kritikára valami olyan hangnemben, hogy "csúnyanééééniii, bááántoott!!" ezért írok ide pár sort, hátha ide is benéz, tehát:

Kedves Sas Tamás!

Tömören: azzal, hogy mosdatja magát, csak még mélyebbre süllyed a bûzös posványba. Kész.
Kevésbé tömören: lehet itt most utólag mentegetni a legújabb "gyermekét", de attól, hogy somlói galuskának hívom a tegnapi hasmenés minden végtermékét, attól az még sz.r marad, nem egyéb. Lehet vergõdni, hogy "be is perelhetném a kritika íróját", de milyen jogon, kérdem én? Egyelõre itt még él a véleménynyilvánítás szabadsága, ennél fogva simán bukná a dolgot. Lehet húzni a száját azon is, hogy leszólják a filmjeit a bennük lévõ reklámok miatt, de úgy látom, ön még mindig képtelen felfogni a lényeget. Nem az a baj, hogy sok benne a reklám (az van az amerikai filmekben is, amiket ön olyan hûségesen próbál, de tényleg csak próbál másolni), hanem az, AHOGYAN megjelennek. Otromba, ordenálé módon vannak az ember képébe tolva, éppen csak a márkanév nem jelenik meg a vásznon kiírva. Mindezt a nagy vizen túl sokkal ízlésesebben tudják csinálni.
Igazából fogalmam sincs, ki az, aki önnek még pénzt ad a filmjeire, de az illetõ vagy nagyon naív és hülye, vagy önt nézi annak azzal, hogy valamiféle pénzt mos tisztára ezeken a celluloid hányadékokon és a kultúrális minisztériumon keresztül. Bármelyikrõl is van szó, nemigen tapsikolhatunk örömünkben, mivel így is, meg úgy is dilettánsok kezébe kerülnek az adóforintjaink.

Hogy miért kellett ehhez a mozihoz 3D, azt pedig fel nem foghatom. Lehet, hogy ön szerint trendi, meg hollywoodi, de talán nem véletlen, hogy még a hambergeren szocializálódott jenkiknek is van annyi agya, hogy a látványfilmeken túl más témában nem alkalmazzák ezt a technlógiát, mivel kábé annyira lehet hasznos és szükséges, mint Nicolae Ceausescu számára lehetett a fájdalomcsillapító. Öröm persze látni, hogy ilyen baromi sok pénz van a magyar filmgyártásban, hogy mi még a Gõzeke-show szintû sablonömlengést is 3D-be öltöztetjük, de ez a pénz nagy valószínûséggel jórészt az akut szõrtüszõgyulladásban árván maradt bangladesi tengerimalacok megsegítésére mehetett el, mivel a kész filmbõl nem következik egyenesen, hogy bármi olyanra költötték volna, aminek köze van a jónép bármilyen szintû szórakoztatásához.
Akárhonnét nézem is a dolgot, önnek semmi oka megsértõdni, duzzogni, vergõdni, vagy bármi mást csinálni. Egyrészt elég nagyfiú már ahhoz, hogy ezt ne tegye, hanem húzza ki a gerincét, és ismerje el, ha valamit nem jól csinált, másrészt pedig azért, mert el kéne már azon gondolkodnia, hogyha éveken keresztül folyamatosan lehúzásokat kap, és kongó mozitemrekkel, meg kínosan alacsony bevételekkel találkozik, akkor annak talán mélyebb okai is vannak, mint néhány elmarasztaló kritika.
Kedves Tamás, a nézõ nem hülye, önben viszont olyan mélyen bújkál a tehetség, hogy nagy valószínûséggel ebben az életben már nem is fog elõbukkanni. Önbõl soha nem lesz egy Ron Howard, Chris Columbus, vagy Gery Marshall, Cristopher Nolant vagy Sidney Lumet-et pedig aztán végképp csak olyan messzirõl csodálhatja, mint én, egyszeri mozinézõ. Suszter maradjon annál a fánál, amelyiket kapta, ön is tegyen így, és dolgozzon újra operatõrként, úgy még nem vallott szégyent, de ami nem megy, azt - õszintén kérem - ne erõltessük. Mert lehet itt átkozódni, morgolódni, csapkodni, játszani a meg nem értett zsenit, szidni a hülye nézõt, a szemét kritikust, meg úgy kábé mindenkit... de meddig még?
Ne feledjen egy arany igazságot: ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.


U.I.: például az Eredet c. mozinak még csak 3D-re sem volt szüksége, mégis azzá vált, amivé. Nem fura?
perry 2011 dec. 18. - 13:21:38 Előzmény -csengõzoli--
(62/163)
Ejnye, már a mi kis "magyar narancsunk" sem kell nekünk ?:)
Büszkének kellene lennetek, hogy a 3D und külföldi sztárok lecsúsznak ide, hozzánk. Mi akik meghatározó filmmûvészetet folytatnak a Kárpát Medencében, igaz filmgyártás nélkül:)privátin összehoztunk egy kis limcsit.
Ehh nektek már semmi sem jó, majd ad nektek képírást a tujátok ki... D
1/10
Bigpapa 2011 dec. 18. - 05:23:29 1/10 Előzmény nuscobaba
(61/163)
Ezt ugy birom, hogy ha szar a film es lefikazzuk, akkor csak ugy tehetjuk meg, ha csinalunk jobbat. Jelentem, nem vagyok filmrendezo, de van izlesem. Es, ha egy adagszart kapok a penzemert, amit ennek a tehetsegtelen bandanak a zsebebe tomtem, jogomban (jogunkban) all kritikat mondani.
Itt teljesen felesleges a 3D. Akkor kell, ha latvanyos valami. Itt mi volt latvanyos? Semmi.
szeretem a regi magyar filmeket (Kabos Gyula, latabar kalman, bujtor filmek), mert azok szerintem verik a legtobb hollywoodi szemetet. De jo ideje nincs oka buszkenek lennie a magyar filmgyartasnak. Neha jon 1-1 alkotas (uvegtigris, csak szex, valami amerika), ami kint is megallna a helyet. De ezzel uzbegisztanba nem mennek ki, nem hollywoodba.
-csengõzoli-- 2011 dec. 18. - 00:31:59
(60/163)
Jó sok érvet hoztál fel a film mellett :D Más,mint a többi. Igaz,ilyen film még nem volt,ez egyedülálló, fantasztikus, Sas Tamás feltalálta a romantikus limonádét, Hollywood tátott szájjal les bennünket.
10/10
nuscobaba 2011 dec. 18. - 00:27:43 10/10
(59/163)
Úgy vagyok vele, hogy különbözõ kategóriában különbözõ alkotások születnek. Ilyen még nem volt, lehet nem a legjobb, de egyedi... szerintem cool, hogy végre 3D-s magyar film is van. Nemcsak a látványos filmeknél jobb a hatás 3D-ben és jó néhány év múlva már valószínû csak 3D lesz meg még ki tudja.
A véleményem elmondom és mindenki elmondhatja, még ha nincs is jó véleménye, de kritizálni könnyû... aki pedig kritizál úgy tegye, hogy bebizonyítja csinált vagy tud csinálni jobbat!(nem kevés pénz, idõ, szervezés - tervezés akár egy ilyen filmet is összehozni)
Más, mint a többi... nekem tetszett!
barbi_112 2011 dec. 17. - 19:39:29
(58/163)
Én teljesen ledöbbentem hogy Billy Zane is játszik benne...Ennyire rosszul megy neki a szekér? Daryl Hannah még oké, pár éve már volt itt nálunk valami flúgos futam háziasszonyaként, õ már csúszik egy ideje lefelé, na de Zane...?
Bírtam hogy a 2 ismeretlen amerikai (vagy angol?) színészt úgy mutogatja a TV2 az összes mûsorában, mintha nem tudom milyen szupersztárok lennének, na de ez jutott kicsiny hazánknak.
4/10
idõjós1010 2011 dec. 17. - 11:28:12 4/10
(57/163)
Kíváncsivá tettél.
Ha a lehetõ legrosszabbat várom a filmtõl, akkor már csak nem esethetek akkorát pofára.
Gabriella54 2011 dec. 17. - 11:23:23 Előzmény zimzum1111
(56/163)
Ennyi kritikával ötös? Ha lehetne mínusz osztályzatot adni, bizony ez azt érdemelné.
Erre a filmre két dolgot nem szabad áldozni: pénzt és idõt.
Vagabundusz 2011 dec. 17. - 11:16:18
(55/163)
Amúgy a film harmat gyenge. Lecsúszott amerikai "sztárok" és a szokványos magyar ripacsok játéka. Tisztelet a kivételnek!
Vagabundusz 2011 dec. 17. - 11:14:39 Előzmény _Freddy_
(54/163)
Kálloy nem Kállay! Miért is nagyképû? Elég sok interjút hallottam vele és baromira nem volt nagyképû!
Az üvegtigris rossz film?;)
1/10
Bigpapa 2011 dec. 16. - 17:57:17 1/10
(53/163)
ebben a filmben nincs értékelhetõ színészi játék. ja,de van.A macska.Az legalább jól játszotta a macskát! Oscart neki :)))
1/10
yory1234 2011 dec. 16. - 16:51:26 1/10
(52/163)
Nagyon kevés filmre mondom azt, hogy rossz. Minden filmben keresem az értelmet, a mondanivalót. De az is jó, ha egyszerûen csak szórakoztató. De ez elmondhatatlanul sz*r film volt.
5/10
zimzum1111 2011 dec. 16. - 15:56:48 5/10
(51/163)
(az alábbiak tartalmaznak spoiler elemeket, de nem utalnak a film cselekményére)

Pedig én nagyon nagyon drukkoltam! Sõt még most is…

Mert jó az, ha egy film jó... Különösen ha hazai, hiszen ha bejön a mozi, jöhet a következõ...

Nem annyira rossz.
Limonádé ok. Lássuk be ebben a kategóriában új sztorival elõállni nagyon nehéz. Lehet igen, itt sem sikerült, de az amerikaiak is ugyanazt nyamnyogják évtizedek óta... Nem szabad elfogultnak lenni.

De tényleg nem. Na jó vannak bajai... Ilyenek, hogy nincs megrendezve, az operatõr alapvetõ dolgokra nem figyelt oda, a forgatókönyv az nem nagyon van, illetve vastagnyákos-sugárban dõl a fáradság-testlé...
Ha Sopánkára bízzák a prodákt-plészmentet jobb lett volna...
( http://www.youtube.com/watch?v=UxPyEJoX5xo )

De ez marginális...

Azon is szemet-hunyhatunk, hogy olyat odadurrantanak a nemzeti Öntudatnak, hogy egy generációval késõbb hiszik el nyugaton kb. 300 év múlva, hogy a magyarok rendesek – tehát 350 év. Kössssszzzzz...
Erre a magyar toposzra baromira nincs szükség: a magyar autót lop amerikában és szegény setesutaistenbarma halottaskocsit. na ilyet még nem láttál… " MMrrruhahhahahahaaa " Kösssszzz....

Aki színész, az nálunk színész kérem. Mert aki tud az tud. Jól adta a többség nem voltak rosszak, igenis vannak egyéni teljesítmények (Patrícia, Dóra, Ferenc is villan egyet kettõt...)
DE
Árpa Attila vitán felül most, hogy nem Önmagát kell hozza - Czukor Show - elkeserítõen suta. Ez a melák- tahó csendesen- buta ostoba-falánk szerep pedig igazán testhezálló - kellett volna legyen-neki, de hát õ nem színész. Vagy csak annyira mint "PONGÓ mûvészúr".
A legértékelhetõbb, amikor megpofozzák. Az vicces. Ezért már megéri megnézni, mert van valami bájos komikum abban, ahogyan ütik ezt a "semmirekellésben-remek mintapéldány-médiagenyát"... Ez jó, ezen lehet is nevetni… Sõt szurkolni is.

Várjál… mi is volt még? mi is? Mi is? Semmi ennyi…
1/10
baktertom 2011 dec. 16. - 15:43:07 1/10
(50/163)
Olyan miért nincs, hogy a film végén visszaadják a jegy árát? Vagy kifizetik az elpocsékolt idõmet? Na jó csak fél óra mert kijöttem.
Mennyibe került ez a film? Építettek volna belõle játszóteret!!!
vélemény: BRRR.... hideg kiráz
gopocher 2011 dec. 16. - 15:24:19
(49/163)
én láttam az elsõ részét mert az LBém bevonszólt rá és az szar volt na akkor azt mondtam na tuti hogy nem nézzem meg a kettõt és tartóm magam ha MSN-en könyörg akkor sem!
1/10
Bigpapa 2011 dec. 16. - 15:16:47 1/10
(48/163)
Az a Billy Zane,csak tök kopasz a csávó! :)))
offtopic
_Freddy_ 2011 dec. 16. - 14:53:41
(47/163)
Amibe Kállay Molnár Péter benne van az csak szar film lehet, kis nagyképû köcsög.

Amugy jól láttam, hogy Arnold Vosloo is játszik benne?
Mr. D 2011 dec. 16. - 14:48:58
(46/163)
Sas Tamás a magyar filmgyártás szégyene (mellesleg az egész magyar filmgyártás szégyenletes, de õ még ennek is a legalja). Görcsösen próbálja a filmjeit hollywoodiasnak mutatni, de mivel erre se pénze, se tehetsége nincs, csak ilyen eredményeket tud produkálni, mint ez a jelenlegi rettenet. Az amerikai színészek két végletbe sorolhatóak. Vagy valaha nagy névnek számító lecsúszott színészek, akik már a kutyának sem kellenek (Daryl Hannah, Billy Zane) vagy olyanok, akiknek abszolút semmi esélyük rá, hogy valaha is hollywoodi karriert építhessenek ki (C.J. Thomason, Christine Kelly). Melléjük jönnek a szokásos módon ripacskodó magyar színészek. Az egész 3D-ben... oké, értem én, hogy Sas Tamás azt hiszi, minél nyugatiasabb a dolog, annál jobb, de senki sem magyarázta el neki, hogy a 3D látványos filmekhez való? Ez meg egy romantikus vígjáték(-szerûség), ez nem tûnt fel neki? Ez egy olyan film, ami évente igazolja, miért is nem kell magyar filmet nézni. Ja, a szinkronizálás meg már kész röhej volt. Magyarul beszéltek a magyarok, az oroszok, az amerikaiak... legalább jelezték volna valahogy, hogy más nyelven megy a duma. :D
1/10
nemes.hajnalka 2011 dec. 16. - 11:08:32 1/10 Előzmény Bigpapa
(45/163)
Sziasztok! A Magyar filmipar ennél mélyebbre nem tud már csúszni. Azért érdemes megnézni, hogy mindenki képet kapjon errõl a csodáról. 100 perc szenvedés!
1/10
Bigpapa 2011 dec. 15. - 22:51:55 1/10
(44/163)
J É Z U S O M ! ! ! !

Most jöttem haza a lurdyból- megjegyzem,4-en ültünk a nagy teremben összesen- errõl a fosról. Tényleg úgy mentem el, hogy adok neki egy esélyt,elõre nem írom le,de ez valami borzalom.
Az S.O.S szerelem tetszett.Azt is moziban láttam,és azt is anyuval.Jókat lehetett azon nevetni,itt még csak el sem mosolyodtam.
Maga a sztori nem rossz,sõt! Ebbõl lehetett volna forgatni egy full igényes,jó vígjátékot, ha színészekkel forgatnak és nem ripacsokkal.Ebbõl a filmbõl már csak a Szabó Gyõzõ hiányzott, hogy végleg a fos szinten maradjon.Szerencsére nem játszott benne,de így is egy fos.
Árpa Attila nem színész,mi a francnak kell ennek szerepelnie?Kb. a mikrosütõm jobban alakítana bármit.Hujber úgy szar,ahogy van.A hangját sem bírom.Az a legnagyobb baj, hogy az emberek még mindig azt hiszik,hogy a színészetet lehet tanulni.Nem baszdmeg,nem lehet!!!A szobafestést meg lehet.A burkolást is meg lehet.És az autószerelést is,de színésznek születni kell.Nem hiszem, hogy Robert DeNiro,Jack Nicholson,vagy Robert Downey Jr. attól lettek jó színészek, hogy az iskolában tanulták.Egyszerûen jön belõlük.És mind a három bármit el tud játszani.

A filmen azt hittem,felvágom az eremet.Képzeljétek el,hogy úgy ültem végig a filmet, hogy egyszer sem mosolyogtam.És nem azért,mert koncentráltam,hogy ne tegyem,hanem mert semmi vicces nem volt benne.Hevér Gábor(Öcsi) olyan gagyi és idegesítõ,hogy élvezhetetlen a film.Nem értettem,minek bele a Daryl Hannah és a Billy Zane.Oké,Daryl még mindig meghúznám,mert jó csaj,de mind a kettõ olyan szar színész,hogy az nem igaz.C.J. Thomason-t és ezt a Christine Kelly-t életemben nem láttam,ezeket sem értem,minek kellettek.Kálloy Molnár Péter számomra egy irritáló személy.A hangjától is okádnom kell,fõleg,hogy mostanában a Ben Stillert szinkronizálja,sajna mindig hallom.

De mondom,úgy gagyi ez a film,ahogy van.Telebaszták reklámokkal,még a fáradtságot sem vették,hogy nem lógjanak ki.Szörnyû élmény volt,na!
Pedig újabban volt pár jó magyar film,amiben már hanyagolták ezt a jól megszokott gagyit.

1/10,de csak azért,mert nincs nulla