7/10
Kaliff 2017 dec. 25. - 21:18:38 7/10
(294/594)
No most sikerült megnéznem ezt a részt. Nekem csak egy kérdésem van. Ki a tököm az a kissrác a végén? És mit jelent a gyûrûje? Valaki egész nyugodtan spoilerezhetne...
8/10
JoeM 2017 dec. 25. - 21:05:53 8/10
(293/594)
Nemtom, akik ezen a bombázáson rugóznak, nem tûnt még fel nekik, hogy az ûrhajókban sem lebeg a személyzet, hanem a legteljesebb természetességgel sétálnak a fedélzeten? Ami ugye mesterséges gravitációs mezõt feltételez minden ûreszközben, aminek meg hatótávolsága van, és mivel a vonzóerõ fordítottan arányos a távolság négyzetével, ezért az ûrjármûvektõl távol ez az erõ nem jelentõs, de a közvetlen közelében igen. A bomba pedig esni fog a gravitációs központ irányába.
3/10
zsombor1 2017 dec. 25. - 19:11:29 3/10
(292/594)
Nem tehetek róla, de többször, a film nézése közben, az "Ûrgolyhók" címû film ugrott be. Vajon miért? Például amikor szétverte a bográcsot, vagy az ûrséta... Poénok... Szánalmas. A csiklandozós jelenet - uhh, az fájt. És utána elvárták, hogy komolyan vegyük a kövek mozgatását.
Mitõl estek "le" a bombák?? Ott azért egy elég hosszú jelenet volt: csaj leesik, távirányító leesik, elkapja, bombák leesnek... Nem volt egyetlen ember ennek a jelenetnek a forgatásán, aki felkiáltott volna, hogy "Emberek, az ÛRBEN vagyunk!"(tudjátok, súlytalanság, stb.)? De tényleg, egy operatõr, egy takarító, vagy akárki. Volt ott biztos vagy 100 ember és senki nem szólt???

Írjak olyasmit is ami tetszett? Volt egy-két olyan 3d-s jelenet amelyik jól sikerült. Valóban az volt az érzés, hogy betódul az ûrjármû a nézõtérre.
2/10
jani-wan 2017 dec. 25. - 17:59:37 2/10
(291/594)
:)
2/10
offtopic
jani-wan 2017 dec. 25. - 17:58:43 2/10 Előzmény kenadra
(290/594)
OFF

"12, Ha a megmaradt két jedi célja Luke felkészítése volt, Obi-wan miért nem tanított neki semmit 20 évig? Yodát úgy kellett rábeszélni, mert mire odakerült, már túl öreg volt. Akár el is vihette volna Yodához, amikor kb 10 éves volt, titokban simán kiképezhették volna."
erre azt mondtam, hogy:
"Csak megtaláltad a végére az egész Star Wars univerzum (ami az 1-6) legnagyobb logikai hibáját."

És lehet hogy mégsem, mert most hogy megnéztem a III-at, eszembe jutott egy lehetséges és logikus magyarázat.
Én is ott hibáztam, mint általában mindenki, hogy nem gondoltam át a lehetõségeket.
Mert mi van, ha Luke nem a születésétõl fogva ERÕ érzékeny (midiklorián vagy akármi), hanem ez késõbb alakul ki? Nem tudom mit ír a "szakirodalom", talán 5-6 éves korban lehet felismerni, vagy talán korábban is? Az biztos hogy a filmekben ez nincs kidolgozva. Talán valami genetikai aktiválás, ami még tinédzser kor elõtt lép mûködésbe.
Annyira emlékszem valahonnan, hogy a Jedik megérzik ha valakiben igen fiatal gyerekként erõs az ERÕ, felkeresik a családot, és elviszik a tréningre. A család még örül is hogy elviszik a gyereküket mert tiszteletreméltó Jedi lovag lesz belõle. Mint pl. Qui-gon sem fogta és rabolta el Anakint, hanem szülõi beleegyezéssel vitte el.
Szóval, lehet hogy Luke-nál ez csupán 13-14 éves korában jelentkezett, és addigra Obi-wan és Yoda már rég lemondott róla, hogy ebbõl lesz a cserebogár.
Majd késõbb, mikor ez Luke-nál észrevehetõvé vált ("I understand you’ve become quite a good pilot yourself"), Obi-wan már nehezebben tudta volna Luke-ot csak úgy elvinni, mivel a kapcsolat szép lassan teljesen megszûnt közte és a Lars család között. Öreg Lars is örült hogy van ott aki dolgozik, nem is akarta elengedni még 20 évesen sem.
Szóval már nem is egyszerû az eset.
És valószínûleg egy idõ után már szó sem volt arról, hogy Luke bármiféle képzést kapjon, mert õ az egyetlen reménység, egészen addig míg így nem alakult és Obi-wan tett egy próbát minden mindegy alapon.
3/10
Viktor6665 2017 dec. 25. - 16:35:51 3/10
(289/594)
Tudtam, hogy rossz lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire.
1/10
Diomedes 2017 dec. 24. - 20:22:45 1/10
(288/594)
Egyszerûen az egész múltat ki kellett volna dobni már a VII. epizódnál is a fenébe. Leilát, Luke-ot stb. Jóval késõbb kellett volna indítani, egy olyan sztorival, hogy fetámad újra a jedi rend és a sithek vissza akarnak térni. Egy jó kis galaktikus akciófilmet kellett volna csinálni ûrcsatákkal, fénykard-párbajokkal. Még ez is sokkal jobb lenne, mint ez, amit csináltak, hogy a régi szereplõket kényszerûen berakják, és az új szereplõk is ugyanazok, mint a régik. Vagány pilóta meg cuki robot... Hagyjuk már! És ez a Birodalom-lázadók felállás, már annyira lerágott csont! Senkit nem érdekelnek az érzelmes párbeszédek a reményrõl, és Leila merengése bárgyú arccal a semmibe. Semmit nem adott az utóbbi két epizód a Star warshoz, akármilyen blog akármit ír. Csak elvett belõle. A régi részeket meg lehet nézni akármennyiszer, ezek az újak viszont felejtõs filmek, minél elõbb elfelejtem, annál jobb.
1/10
Diomedes 2017 dec. 24. - 20:06:05 1/10
(287/594)
Soha többet nem ülök be Star Wars filmre, amíg ezek rendezik. Azt se tudom, mi a fenét láttam. A film elején egymás után lõtték szét a lázadók ûrhajóit. Aztán az egész filmen keresztül egyetlenegy lázadó ûrhajót üldöznek. MI VAN????? Ráadásul a lázadó ûrhajóról ki-be mászkálnak a kisebb ûrhajók és ezt a Birodalmiak letojják. Finn és az ázsiai nõ is simán elmegy. MI A FRANC????? Leila az ûrben lebeg. Luke ott van, ahol nincs, úgy küzd, hogy nem is küzd. Utolsó jedik, de egy fénykardpárbaj sincs. Agyonismételt jeleneteket kell hallgatni, hogy a remény éltet mindenkit... KIT ÉRDEKEL??? Az interneten teleírkált blogok, hogy ez a Star wars merész és újat mond. Erre az egész film alatt a lerágott csont megy, hogy egy maroknyi lázadó menekül a Birodalom elõl és a csodában bizakodik. UNCSI!!!!! Ráadásul egy olyan birodalom, ami azt se tudjuk, hogy jött létre, Snoke úgy hal meg, hogy azt se tudjuk kicsoda, és egyáltalán... kit érdekel az egész küzdelem, amikor a filmkészítõk a piti tolvaj szájába adják rezignált, unott hangon, hogy úgyis a birodalmiak gyõznek... Erre mondja Finn, hogy a lázadók. Erre a tolvaj: jah lehet, hogy igen. És? Tök mindegy, ki gyõz... Ez a filmben hangzik el, és senkinek nem tûnik fel...

Ebbõl is látszik, hogy a filmkészítõk kiherélték a filmet, a rajongókat szembe köpték, hülyét csináltak mindenkibõl, aki szereti a Star warst. Nagyon szomorú vagyok, becsapottnak érzem magam, én tényleg szerettem ezt a filmet, és kifejezni nem tudom a csalódásomat. Aki meg ezt a filmet méltatja, szégyellje magát.
8/10
NN1532 2017 dec. 24. - 17:43:01 8/10
(286/594)
Szerintem két probléma van. Az egyik, hogy van egy olyan cselekményhurok, ami felesleges, ezzel le lehetne rövidíteni élvezetõ (nem hosszúságúra) töménységûre a filmet. A másik, hogy sok olyan helyzet van, amit a már megelõzõ részekben ugyanúgy oldottak meg. Ettõl eltekintve ez egy remek film. A probléma talán ott van, hogy ez egy súlyos alkotás, ami felnõtteknek szól. Közben a gyerekeknek készült. Keveredés van. Mint az életben is. Nem felnõtt-gyerek dolog ez. Mindenkihez szól, ami nehéz. Szeressük, mert jól megcsinálták!
Pimpalini 2017 dec. 24. - 17:11:28
(285/594)


Senki se üljön be a 3D verzióra, mert nincs mit 3D-ben nézni.
SPOILER vége:

Nem rossz film, de jobbra számítottam.
Pimpalini 2017 dec. 24. - 17:10:32
(284/594)
Sziasztok! :)

SPOILER:

Na most a következõ gondolatok jutottak eszembe a filmrõl, amikor a stáblista elindult, s
kikecmeregtem a fotelbõl:
költséghatékonyság, önismétlés, kiszámítható fordulatok (kettõ kivételével), lelkizés,
sok vívódás és párbeszéd és az akciójelenetek majd teljes hiánya.

A kritikában megint nem csalódtam, mert többnyire nem számít semmit sem. A sok esetben lehúzott filmek pont, hogy tetszenek, ezt meg az egekig magasztalták, de 2 és fél óra alatt sem jöttem rá, hogy miért.
Persze értem én, hogy kell a pénz, az embereket meg be kell csábítani a moziba.

Aki akcióorgiára számít, csalódni fog. Ekkora költségvetésbõl összehozhattak volna több
látványos jelenetet is. Sok esetben az idõhúzást érzi az ember, meg a kibúvót a készítõk
részérõl: minek annyit költeni akciókra, a tömeg úgyis meg fogja nézni.

Az elõzõ két részben sokkal több a látványelem, ebben meg... szinte semmi.

A végén meg, amikor az ember azt hiszi, hogy most aztán odaszögezik a fotelhez...
A lépegetõk megállnak, 3 percnyi lövöldözés 1X lázadói gép, meg pár T-vadász között,
aztán ennyi... :D

Senki se üljön be a 3D verzióra, mert nincs mit 3D-ben nézni. Mintha egy tv-játék menne
rengeteg párbeszéddel, meg gondolkodással.

SPOILER vége:

Nem rossz film, de jobbra számítottam.
1/10
Diomedes 2017 dec. 24. - 00:42:58 1/10
(283/594)
Legrosszabb Star Wars film.
2/10
jani-wan 2017 dec. 23. - 12:19:40 2/10
(282/594)
Már a TFA esetén felmerült itt többünkben hogy nem valós az IMDB értékelés, és errõl hosszasan vitáztunk a TFA topikban. Csak pont az elllenkezõjérõl, miszerint túl magasan van ahhoz képest hogy a kommentelõk, és fõleg az értelmes dolgokat írók, akik valóságos tartalmat fogalmaztak meg, nem csupán általánosságokat, mint azok akik felmagasztalják a filmet olyasmikkel mint pl. "Disney mert újítani". Ami ugyebár érvnek egy nagy nulla, mert ha Palpatine nyuszijelmezben tojást fest, az is merész újítás. Csak szar.
A minap ránéztem az IMDB kommentekre hogy keressek pozitív értékelést. Igaz ugyan hogy nem lehet már sajnos szortírozni hogy csak a pozitív HSZ-eket jelenítse meg, de az eredmény szánalmas. Úgy 100-150 HSZ-t pörgettem át minimum 8-as értékelést keresve. 4 darabot találtam. NÉGYET!
Szóval hol van az a több tízezer 9 és 10 pontos ember?

A pozitív értékelések amiket találtam.
Mind a NÉGY! :D

10 pont
Genuinely loved it.
austinacree15 December 2017
http://www.imdb.com/user/ur66245905/?ref_=tt_urv

This film is a revolution in the star wars universe. - (na az egyszer biztos, de ez mitõl jó?)
The same Star Wars universe has existed for the last 30 years and it has been magnificent! - (ha csodálatos volt akkor minek a forradalmasítás?)
So much good media(books, movies and games) have resulted from this universe, but it's got to change eventually. - (ha annyi minden jó volt akkor miért is muszáj mindenáron változtatni? erre már nem tér ki mert nem tud.)
but The Last Jedi is FAR from a reboot of Empire Strikes Back - (ez hülyeség, mert tök egyértelmû reboot)
Looking at this film on its own (say you DIDN'T care about it's relationship to the rest of the films). - (aha, szóval ha úgy teszek hogy a IV-VI nem létezik akkor jó film)
A lot of people seemed upset by the movies failure to answer some of the questions left in TFA, but really that is what made it interesting and unexpected! - (pl. Vader ajándékutalványokat osztogathatna karácsonykor)
On the whole, I'd probably give the film 9 stars, but I fell like many people unfairly gave one star ratings...so I'll give it a full 10. - (szóval csak azért as 10 pontot, mert szerinte mások értelmetlen módon lepontozták)
Na ez a 10 pontos szavazó érvelése.
EZ EGY BAROM.

a 9 pontos:
Amazed by the negativity
Christopher Stansfield 15 December 2017
http://www.imdb.com/user/ur0480393/?ref_=tt_urv
I walked out of this movie with six friends at 3 am, and all of us were WIRED from adrenaline and amazement. And then I checked IMDB and saw nothing but angry fans, proving that there really is no pleasing organized fandom
(Ez is megmagyarázta magának hogy mindenki dühöngõ értelmetlen hülye, mert neki tetszett.)

8 pont
A beautiful, humorous and magical Star Wars movie!
jonabyron16 December 2017
http://www.imdb.com/user/ur35594328/?ref_=tt_urv
It's an epic and original Star Wars movie, with gorgeous cinematography - (bla-bla-bla)
and throw in some wonderful surprises - (jaja, mint mondtam Palpatine húsvéti nyuszinak öltözhetne, az is meglepõ lenne, és az is szar)
This movie takes huge risks; it dares to offer something fresh in a franchise - (a lényeg, ez mer újítani! - és ettõl jó?)
It also pays homage to the original trilogy in a beautiful and tasteful way - (bla-bla-bla, ráadásul pont az ellenkezõje igaz, ahogy több százan pontosan megfogalmazták. Ez azt sem tudja mit beszél)

8 pontos
The Force has properly Awaken
Harvey Penson15 December 2017
http://www.imdb.com/user/ur60052163/?ref_=tt_urv
is a rollercoaster of an adventure, filled with the unexpected fun, twist and turns that have been delightfully introduced - (bla-bla-bla minden konkrét probléma magyarázat nélkül)
There is also have middle subplot with Finn … a waste of time - (tehát a néger és a kínai csaj teljes szereplése szerinte is felesleges. ezért 8 pont)

És néhány jó-közepes értékelés:
6 pont
I wish the advancement of technology would fix bad writing!! - (szar a forgatókönyv)
frankvdh-7555413 December 2017
http://www.imdb.com/user/ur77180182/?ref_=tt_urv
És 6 pont vazze.

az 5-ös értékelés is negatív!
Devastated to say the least - (Teljesen össze vagyok törve)
magpiemitch14 December 2017
http://www.imdb.com/user/ur47552013/?ref_=tt_urv
5 pont :D
Vorker 2017 dec. 23. - 11:04:07
(281/594)
Egész jó filmnek tûnik a filmelõzetese alapján. Remélem hamarosan megtudom majd nézni a mozikban is.
http://film-pont.com/item/star-wars-az-utolso-jedik
5/10
caseyjones 2017 dec. 23. - 10:28:34 5/10
(280/594)
Ez is igaz.
Nekem mondjuk eszembe se jutna ilyesmi - se 1-est, se 10-est vagy akárhányat adni úgy, hogy még nem láttam. Nálam 10/5 a film továbbra is, és ennyi csillagot is adtam az értékelésnél.

Egyébként úgy tudom, volt ezzel kapcsolatban valami kisebb botrány a Rotten Tomatoeson, hogy sokan direkt lepontozták a filmet. :D
1/10
dolgosember 2017 dec. 23. - 01:15:28 1/10
(279/594)
Semmi gond nem volt a szinkronnal a filmhez képest.
A Rogue one-on tavaly majdnem ideggörcsöt kaptam Vader szinkronján de a film azt simán feledtette. Itt rendben volt a szinkron, de a film cserébe hulladék.
Steel Peter 2017 dec. 22. - 20:50:36
(278/594)
"Miután Carrie Fisher igent mondott a folytatásra, Hamill abban bízott, Harrison Ford úgyis visszautasítja a filmet. Csakhogy Ford is elvállalta, hogy újrázzon Han Solóként, ezért némi töprengés után Hamill is úgy döntött, újra Skywalkerré válik."
"Elképzelhetetlen lett volna, hogy egyedül én mondok nemet. Én lettem volna a leggyûlöltebb ember a rajongók körében"
"El kellett fogadnom, hogy ez már nem az én történetem. Tudnia kellett, hogy mit gondolok a könyvrõl, ezután kerültünk igazán szoros kapcsolatba a forgatás alatt."

Nem értem még mindig miért probléma az , hogy valaki elvállal egy szerepet majd nyilvánosan kritizálja azt. Nem kerülte meg Rian Johnsont szemtõl szembe megmondta neki is, hogy nem tetszik az amit a karakterrel mûvel.

Amúgy én eredeti szinkronnal néztem és biztos vagyok benne, hogy a magyar közönség azért is csalódott akkorát mert borzalmas a magyar szinkron. Mark Hamill karakteres érces hangját amúgy is nehéz lett volna utánozni de Stohl Bucival pótolni brutális melléfogás volt.
1/10
cellasto 2017 dec. 22. - 18:24:36 1/10
(277/594)
azért forgatókönyvet csak kapott, nem?
és ha csak az õ szövegét tartalmazta, akkor is láthatta mekkora faszság az egész

szóval lehet védeni, de ugy kb két dolgot tehetett volna és akkor egy szavam sem lenne:

-beszáll a filmbe és utána nem húzza le az összes interjúban
-vagy nem száll be a filmbe

írom ezt úgy, hogy imádom hamillt...fõleg amiért még a jay és néma bobba is beszállt ökörködni :D
Steel Peter 2017 dec. 22. - 17:54:32
(276/594)
Most kicsit azt mondod, hogy "ne szarj oda ahonnan enni kapsz". Õ csupán a színészi játékát adta el nem a véleményét. A színész csupán egy eszköz a rendezõ és az írók kezében, megmondják neki hogy mit játsszon felvesznek vele pár hét alatt egy rakat jelenetet aztán az utómunkálatoknál azt csinálnak amit akarnak, a szereplõk nem is látják a készterméket. Ott van a Darth Vadert alakító David Prowse akivel felvették az összes jelenetet majd a hangját utólag kicserélték James Earl Joneséra.
Nem Mark Hamill a kreatív alkotó, nem õ dönti el hogy mit játszik neki maximum meglátásai lehetnek amit ha akar figyelembe vesz a rendezõ.
Nem kétszínû, pont hogy nagyon karakán az hogy elmondja a véleményét , csinálhatná azt is hogy csupán azért amiért szerepelt a filmben az egekig magasztalja ehelyett õszintén nyilatkozik.
Szintén õ mondta azt, hogy Hollywood addig törõdik a minõséggel amíg az jövedelmezõ.
1/10
dolgosember 2017 dec. 22. - 17:47:58 1/10
(275/594)
Volt már 5.4-en is a film és az is közelebb volt a valósághoz, de gondolom páran beregisztráltak 10-eseket adni és így sikerült kicsit feljebb tolni. Nagyjából a realitás olyan 5 körül van, ha nem nézzük hogy Star Wars. Ha nézzük, akkor 3.

"Ezt csak azok kedvéért, akik már annyira felértékelték az elõzménytrilógiát, hogy együtt emlegetik az eredetivel"
Ez sem véletlen, én pl. dec 14.-ig meg voltam gyõzõdve, hogy a klónok támadásánál nem lesz nyálasabb és unalmasabb film Star Wars logóval, hát azóta már tudom, hogy mégis.