10/10
cereza 2013 aug. 28. - 22:20:30 10/10
(13/33)
Szerintem nagyon jó kis film! 10/10. A 6,2 átlagot ezzel 6,4-re javítottam ;) Remélem, lesz ez még több is, mert többet érdemel!

Sajnos korábban én sem hallottam még a híres zongoristáról, de elcsíptem a film bemutatóját, és úgy gondoltam, egy misét megér. Uránia, délután 2 óra, 800 Ft - felirattal. Rajtam kívül még egy hölgy nézõ volt csak a teremben :D :D :D

Az jutott eszembe a film kapcsán, hogy mivel korábban elég sok filmet csak szinkronnal láttam, valójában sokkal inkább a magyar szinkronhang alapján volt csak lehetõségem eldönteni, "milyen" egy film - és hogy ki "jó színész". Szerintem sokan vannak még ezzel így... Lehet, hogy egy "béna" film/színész is a magyar szinkronmunka miatt lesz/lett jó...

Na, most "eredetiben" láttam-hallottam Michael Douglest, és úgy érzem, tényleg jó színész. Nagy kedvencem tõle a Játsz/ma - de azt eddig mindig (17x) csak magyarul láttam. Örülök, hogy most angolul is hallottam, és szerintem nagyon jól hozta a figurát. Le a kalappal.

Matt Damon is jó volt, õt is nagyon kedvelem, de egyszerûen muszáj volt MD-re "koncentrálnom", az õ alakítása - számomra - annyira hiteles volt! Élveztem, amit és ahogy csinál színészként, fõleg azt tudva(?), hogy õ nem is meleg. Nagyon szerethetõ a figurája. És persze az ember sajnálja, és megérti, hogy mi miért történt úgy, ahogy.

Tényleg szívbõl ajánlom, érdekes világ részesei lehetünk két órára. Szerintem a 16-os karika jogos, szóval gyermeket ne vigyünk magunkkal ;)
perry 2013 aug. 28. - 21:16:47
(12/33)
Steven Soderbergh egész estés meleg filmje, hát bizony ez sem semmi.
Így idõs fejjel is zavarban vagyok mert ha úgy nézem egy tragikus love storry , ha meg más szemszögbõl akkor meg két órás oktatófilm arról, hogy a siker és a csillogás sem mindig a legnagyobb sansz a boldogságra.
Mert ugye, a kapcsolat a szerelemmel kezdõdik, az együttéléssel tart, majd jobb estben azzal is zárul.
De akkor meg azt mondom , hogy felgyorsult világunkban
jó ha két hónapig kitart bármilyen nem relációjában, tisztelet a kivételnek.
Persze azzal is tisztában vagyok , hogy a 40 évvel ezelõtti saját világomban más alternatívák mentén közlekedtünk a szerelemben és tény részemrõl igazi rálátásom nincs a melegekére, de mint itt már leírták a gond szerintem egy az egyben ugyanazon gondok mentén "közlekedik.
Mert ugye tényleg van fiatal lány aki apát keres vagy fiatal fiú aki nem képes az anya típustól elszakadni, az is igaz ezek a felállások a ritkábbak a kapcsolatokban.
Annyi bizonyos a történet reális, a szereplõk kompaktak a szerepükkel, akkor nekem miért is van hiányérzetem?


Mert ugye itt van Marvin Hamlisch , akinek"meleg barát"
zenéje és a szereplõk játéka igen csak valósra sikeredett.
Azt ugyan nem mondanám , hogy ütõs üzenete lenne a filmnek, de hát ez a meleg lét és életforma, a pillanat mikor megismerkedhetünk a filmben a szerelemmel, némi apa komplexus , drog siker mámor és megcsalatás, ennyi a töerténet.
Ezzel aztán sokak , már mint homoszexuálisok szociológiai létformája képileg mint tanulmány ábrázolható.
A gondom csak annyi, hogy Soderbergh milyen üzenettel alkotta meg ezt a filmet, mert ugye ha a felsõ középosztály meleg életének bemutatásra akkor még rendben is van. Viszont akkor szerintem a heteroszexuális nézõk nagyon fogják unni, mivel a rengeteg epizóddal a cselekmény éppen ,hogy csak döcög arról nem is beszélve , hogy közel 2 órás a film.
Amennyiben a meleg közönségre számított,
azok bizonyára imádni fogják a kiváló fényképezést by Soderbergh. A zseniális berendezést és kosztümöket, ja és persze a két színészt Matt Damon (Scott Thorson),Michael Douglas (Liberace)akik szerintem nézhetõvé varázsolják az amúgy gyengécske történeten alapuló filmet. Az is bizonyos,hogy igen csak törnöm kellett a fejem felismerés ürügyén Dan Aykroyd (Seymour Heller) vagy Rob Lowe (Dr. Jack Startz)maszkján és már ez is megért néhány órát.
Összességében kedves nézõ, itt vagyunk egy újabb meleg film megtekintése elõtt. Annyi bizonyos nem ütötte ki nálam a biztosítékot és nem is hiszem , hogy életem legjobb filmjét láttam.
Az élmény nálam sajnos nem maradéktalan, de lehet bennem van a baj forrása olyan érzésem volt mint egy brazil szappanopera felturbózott változatát nézném.
Ennek ellenére ebben a jól elkészített ipari mûremekben lehet gyönyörködni.
Az viszont le merem fogadni, hogy Liberace revü mennybe menetele még csak rendben is van , de ugyanezt a kritikusok nem igazán fogják támogatni.
P.S. Aki a valós szereplõket akarja szemrevételezni annak az alábbi linket ajánlom.

www.google.hu/search?q=Liberace&client=firefox-a&hs=40m&rls=org.mozilla:hu:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lgoXUunGCaqs4AS-wIHgAw&ved=0CEUQsAQ&biw=1920&bih=891
10/10
micra 2013 aug. 26. - 13:25:47 10/10
(11/33)
végre egy film, ami nem egy kaptafára készül...olyan ritka. nagyon jó színészi alakítással. 10 -pont!
septimus 2013 aug. 22. - 20:13:19
(10/33)
Ez a zongorista annyira ismeretlen elõttünk, hogy még a nevét is automatikusan hibásan (angolosan) ejtjük ki, ha leírva látjuk valahol: liberész.
De most már tudjuk, hogy liberácsi.

Érdekes viszont, hogy a Filmtekercs kritikusa, Polgár Lilla, kétszer is ezt írja le: Liberace-szel.

Ha látta a filmet, nem hallotta, hogy ejtik ki ezt a nevet?
adamnagysweetmovie 2013 aug. 09. - 15:15:45 Előzmény Hartmann Csécsei András
(9/33)
Végre egy izgalmas interpretáció.
Lájkolom.
8/10
dreamer1 2013 aug. 06. - 10:03:32 8/10 Előzmény charlottecorday
(8/33)
Azért írtam hogy akinek az a film tetszett akkor ez is fog mert mindkettõ elég személyes és hiteles és nem nagyon él a meleg témájú filmekben is sokszor elõforduló hatásvadász dolgokra.
charlottecorday 2013 aug. 05. - 11:56:50 Előzmény dreamer1
(7/33)
Kár volt említened a Túl a Barátságon-t, lehet, hogy többeket eltántorít. Szerintem sok közös nincs a két filmben, bár ezt is jelezted, de egyébként egyetértek a többivel, amit írtál. Ez egy valószínûleg hiteles életrajzi film, megismerjük egy showman életének akkoriban eltitkolni próbált részleteit is. Remek alakítások és egy kis laza történelemlecke. Nem agyal utána órákig, napokig az ember, – mint a Túl a Barátságon esetében – hanem megtudja, (ha eddig nem tudta) hogy ilyen volt Liberace a gyertyatartó mögött.
8/10
dreamer1 2013 aug. 04. - 08:55:32 8/10
(6/33)
Akinek tetszett a Túl a barátságon c.film annak ez is tetszeni fog szerintem.Sok mindenben épp az ellentéte ennek a filmnek, de az emberi viszonyok, kapcsolatok és érzelmek, a magány mind fontos szereplõk itt is.Eléggé ütõs és nehéz,hiába a 70-es évek hedonista világa, a csillogás a luxus meg a többi.Ezek csak körítések.És a közhely hogy minden sikeres ember sokszor egyedül van a csúcson hiába vannak körülötte annyian...
8/10
dreamer1 2013 aug. 04. - 08:43:10 8/10
(5/33)
Tegnap láttam a filmet és tetszett.Douglas és Damon is jól játszik benne.Õ viszi a prímet de hát Liberace sem volt egy egyszerû ember a tehetsége mellett...Érdekes hogy itthon sokan nem tudják ki is õ, én is csak hallomásból tudtam róla pár dolgot.Mindig érdekes egy nagyformátumú ember és egy vele ellentétes személyiségü de egymást kiegészítõ ember kapcsolata.Sok ilyen volt a történelemben mindig hálás téma.Hogy két férfi kapcsolatáról szól és így van bemutatva sok emberben felháborodást kelthet biztosan.De ha egy férfi-nõ kapcsolat lenne így bemutatva amire sok példa volt már az senkit sem zavarna ennyire.Aki érdekelt a dologban annak ez nem mond sok újat, aki nyitott az sok mindent megérthet ebbõl.De nem azt jelenti hogy minden meleg ilyen vagy ez a viselkedés mindenkire jellemzõ ebben a világban.Ilyen is létezik.Mint ahogy egy nõi-férfi kapcsolat sem mindig viharos érzelmileg,emberileg.Ez a dolog két ember viszonyát mutatja be és tökmindegy milyen a szexuális hovatartozásuk mert az érzelmek vagy a szerelem nem nemi hovatartozástól függ.
Hartmann Csécsei András 2013 aug. 01. - 01:50:12
(4/33)
Kicsit nehéz film, de hát Michael Douglas nagyon nagyot alakít, kicsit úgy érzem hogy talán élete szerepére készült fel. (persze ez nem biztos hiszen nem mai kakas) ...Végig nagyon lelkesnek éreztem mint színészt és mint karaktert.

Úgy néz ki a homoszexuálisok kapcsolatai ugyanazokkal a gondokkal telnek meg mint a heteroszexuálisoké. Hozzáteszem nekem Matt Damon karaktere egyáltalán nem tûnt biszexuálisnak, hanem egy "gyenge" jellemû heteroszexuális férfinak láttam õt, akinek ráadásul apakomplexusa van és a biztonságért cserébe eljátssza hogy biszex. Saját maga elõtt is.
MissEarnshaw 2013 júl. 18. - 00:17:28
(3/33)
Aki nem irtózik a '70-es/'80-as évektõl és attól, hogy férfiakat lát csókolózni a képernyõn, nyugodtan nézze meg. MD szerintem kiválóan hozta a meleg zongorista világát, Matt Damon pedig nem kedvencem, de õ sem volt rossz.
7/10
mitsubishicolt 2013 júl. 12. - 10:03:48
(2/33)
Tegnap elkezdtem megnézni a filmet. Már az elsõ percben rosszat sejtettem (bárjelenet, bár a Donna Summer zene jó volt), de kíváncsi voltam Michael-re, rákból visszatérés, nyilván kellett a pénz, stb., meg is öregedett...
Azt hiszem, nem nekem való ez a ffi-ffi-vel téma, 20 perc után lekapcsoltam...
somersby 2013 júl. 11. - 22:30:16
(1/33)