Jóembert keresünk

Ismertető:

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: találniuk kell valakit, aki szállást ad nekik. Az isteneknek azonban csalódniuk kell, mert hosszú útjuk során senki sem akad, aki befogadná a három idegent. Csak egy pénztelen utcalány látja őket szívesen: Sen Te, akit a jótéteményért megajándékoznak, mert abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön. Az ajándék segít Sen Tének talpra állni, de közben az istenek kísérletének alanyává is teszi: kérdés, hogy képes lesz-e jó maradni egy olyan világban, ahol hatalmas a szegénység, és mindenki csak a saját, önző érdekeit tartja szem előtt, vagy tigrissé kell válnia, hogy megvédje magát.

Brecht, rendkívüli színházi elme. Szenvedélyes, formabontó író, aki mindig kivételes érzékenységgel, sok humorral és nagy drámai erővel ábrázolja a gazdasági és társadalmi problémáknak kiszolgáltatott emberi lélek esendőségét. A Jóembert keresünk című darabja megrendítően szép vallomás a jóságról, a csodavárásról, az emberi nagyságról és gyarlóságról.

Az előadás rendezője Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója, aki korábban a nagysikerű Mikvét rendezte a Pesti Színházban. Michal Dočekal ezúttal is nagyszerű, tehetséges és Európa szerte elismert alkotótársakat választott magának: a cseh Martin Chocholuąek díszlettervezőt, Katerina Stefková jelmeztervezőt, Michal Novinski zeneszerzőt és Horváth Csaba koreográfust.

Michal Dočekal előadása látvány- és hangzásvilágában, játékstílusában új, merész formákkal kísérletezik.

A VÍGSZÍNHÁZ előadása

Bemutató időpontja:

2012. október 13., Vígszínház

Stáblista

Író:
Fordító:
 
Rendező:
 
 
Színész:
 
Sen Te / Sui Ta
Szun
Vang
Sin Asszony
Első Isten
Második Isten
Harmadik Isten
Su Fu
Lin To
Díszlet:
Jelmez:
Koreográfus:
Zene:
Zenei Vezető:
Zenei Munkatárs:
Zongorán Kísér:
 
Korrepetitor:
Dramaturg:
Rendező Munkatársa:
 
Előadás időpontok:
VÍGSZÍNHÁZ - Budapest
szeptember 5. (szombat) 19:00
További előadások: jegyvásárlás