Kolorcity Fesztivál

Információ

2013. augusztus 19. - 2013. szeptember 14.

Leírás

Kazincbarcika az ország legszínesebb városa lesz. Az újszerűség, kreativitás, kísérletező szellem jegyében - egy sikeres svájci pályázatnak köszönhetően - a település és vidéke új térségi márkát épít. Kazincbarcikából Kolorcity lesz, ahol egyedülálló képzőművészeti és kommunikációs projektek, illetve egy különleges összművészeti fesztivál, a Kolorfesztivál várja a művészetbarátokat.

Az I. Kolorfesztivál eseményei összekapcsolódnak a regionális szinten ismert és kedvelt XIII. Borsodi Művészeti Fesztivállal. Megtartva a régi rendezvény értékeit, immáron nemcsak a térségben élőket, hanem az ország minden kortárs kultúra iránt érdeklődő lakóját szólítják meg a szervezők.

A svájci fejlesztési program kulturális projektjei között szakmai művészeti napok, a Hello Wood által szervezett alkotótábor és különféle köztéri képzőművészeti akciók szerepelnek. Ezek során a városban található térbútorok, zöldfelületek kaphatnak művészileg is értékes, új külsőt, pluszjelentést; de lesznek tematikus szobortúrák, köztéri tárlatok és utcai művészeti akciók is. Mindemellett három év alatt összesen harminc kazincbarcikai köz- és lakóépület egy-egy előre kiválasztott felületén helyeznek el művalkotásokat.

Az augusztus 19-étől szeptember 14-éig tartó I. Kolorfesztiválon többek között fellép Zséda, Király Linda, a Máté Péter Emlékzenekar, a Budapest Bár, Keresztes Ildikó, Charlie, Presszer Gábor, Radics Gigi, Geszti Péter és a Gringo Sztár, az Adagio, a Depresszió, Kowalsky meg a Vega, a Firkin, az Experidance, a Magashegyi Underground, a Kiscsillag, az Alma zenekar, Horgas Eszter, Demjén Ferenc, a Tankcsapda, Zorán, a La Bouche (USA), valamint a Star Jam Session Falusi Mariannal, Tóth Gabival és Somló Tamással.


Jegyek: http://www.kolorcity.hu/jegyarak
Kazincbarcika, Edelény, Bánhorváti, Kazincbarcika (Berente), Múcsony